• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: To je derbi, nema logike!

Autor mondo.rs

"Sva taktika tu pada u vodu. Igraćemo kako igrači budu hteli i kako publika bude htela, jer ona nosi", smatra trener crveno-belih i ne očekuje Sašu Ilića u napadu.

 Miodrag-Grof-Bozovic-o-151.-vecitom-derbiju Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je spremna za derbi.

Trener lidera Superlige Miodrag Božović govorio je na konferenciji za novinare uoči utakmice (subota, 18.00, TV Arena sport) o Marku Grujiću i Jirgenu Klopu, kao i o stanju ostalih igrača svog tima, ali i članova stručnog štaba.

 U svom maniru, sa dosta ironije, Božović je uz osmeh najavio:

"Ne vraćaju se povređeni, a situacija je izvanredna. Povređeni smo ja, pomoćni trener Ivica Momčilović i Savo Pavićević, trojica najstarijih".

Upitan da li ima nedoumicu oko startnih 11, Božović je otkrio da zna sastav svog tima, kao što i zna u kakvoj će formaciji početi Partizan.

"Sutra će najverovatnije početi sa Božinovim ili Vlahovićem u špicu, pošto su povređeni obojica", objasnio je "Grof" i dodao da očekuje kapitena crno-belih na svojoj osnovnoj poziciji: "Ilić će početi na poziciji na kojoj obično igra".

O Saši Iliću posebno je govorio.

"Pre svega, ako odigramo kako možemo dosta toga će biti rešeno. Slažem se sa Lunetom (Lukovićem) da je Saša Ilić njihov najkreativniji igrač, iako je u određenim godinama. On to i danas pokazuje, pokazao je i protiv Lučana. Ima izvanredan pas, a uz njega su tu i MIhajlović, koji ima brzinu i izvanredan prodor po levoj strani, šut... Brašanac može da bude opasan, Stevanović može da takođe stvori opasnost. Ako im dozvolimo - može da bude problema, ali to su sve igrači koje respektujemo i poštujemo", dodao je Božović.

"Kome je ovaj sistem doneo dobro? Belgiji, zemlji piva"

Trener Zvezde govorio je i o sistemu takmičenja, koji mu se ne sviđa. "Meni se ne dopada, jer nagrađuje one koji nisu osvojili dovoljno bodova. Mi smo trebali da proslavimo titulu pre šest meseci, a ovako moramo da čekamo. Ovaj sistem nije doneo nikome ništa dobro i za dve godine će se opet promeniti, pazite šta vam pričam. Ne vidim nijednu zemlju koja igra po ovom sistemu. belgija je izuzetak, ali je to više zemlja piva nego fudbala", izjavio je Božović.

Ponovivši nebrojeno puta dokazanu tvrdnju da pred derbi priče o formi i tabeli padaju u vodu, šef struke crveno-belih rekao je i da tu utakmicu pobeđuje "onaj ko se bolje probudi na dan utakmice".

"Nadam se da ćemo se mi bolje probuditi", nasmejao se trener Zvezde.

Novinari su Božovića pitali i da li se slaže sa ocenom da je derbi test za evropske izazove crveno-belih.

"Ne znam da vam kažem. Ako je to merilo, onda smo već dva puta pokazali da smo spremni za Evropu. Ako smo bili spremni prošle godine, što ne bismo bili i ove? Mislim da nije merilo, zato što je Partizan dobar tim, veliki klub, ali ipak je ovo nešto drugo, nešto gde su drugačije emocije, između nas i njih. U Evropi nas očekuju drugačije utakmice".

Od čijih bitaka će zavisiti ishod? Da li derbi više odlučuju treneri ili igrači?

"Lično, mislim da obično sva taktika za derbi padne u vodu, jer kad bismo mi igrali onako kako ja hoću, mislim da bismo pobedili, ali mi ćemo igrati kako igrači budu hteli i kako publika bude htela, jer ovde nose publika, navijači i vrlo malo je logike. Mislim da će biti otvorena utakmica, oni najavljuju ofanzivu od prvog minuta, a pošto ćemo i mi tako krenuti, očekujem dobru utakmicu, sa puno golova".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC