• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Hoćemo pobedu!

Autor mondo.rs

U Partizanu porastao nivo samopouzdanja u odnosu na prethodni "večiti derbi". Ko će u napad - ne zna se. Fofana ima manju minutažu zbog nezdravog života u prethodnim mesecima.

 Partizan-uoci-derbija-sa-Zvezdom Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana istrčaće u subotu na teren stadiona "Rajko Mitić" sa željom da pobede Crvenu zvezdu, koja je, maltene, već šampion Srbije. Matematika joj još ne dozvoljava da se proglasi šampionom, ali bodovna prednost je ogromna. 

 Ipak, Partizan ima zbog čega da igra. U derbiju je uvek lepo pobediti, a za Partizan ova utakmica ima još važnih momenata - da nastavi pobednički niz (šest utakmica), da ne dozvoli Zvezdi i treću pobedu u derbiju ove sezone i da obraduje svoje navijače.

Koliko je to moguće?

Trener Ivan Tomić kaže da će biti zadovoljan ako igrači na terenu sprovedu ono što rade na treninzima. A na treninzima, kako je naglasio, rade sjajno.

Pitanje je, međutim, ko će predvoditi napad Partizana, jer su mu dva od tri raspoloživa centralna ofanzivca - povređena. Valeri Božinov ne trenira već neko vreme, Dušan Vlahović je zadobio udarac i leči se, a Ismael Beko Fofana...

Evo šta o njemu kaže Tomić:

"Fofana trenira, ali je došao na pripreme sa procentom masti na nivou koji je apsolutno neprihvatljiv za profesionalnog sportistu. On je žrtva života i ishrane koju je upražnjavao prethodnih šest meseci i to je jedini razlog što on ima malu minutažu. Dobar je momak i trenira vredno, ali takva je situacija sa njim, trenutno".

Bez obzira na ovakvo zdravstveno stanje napadača, Tomić kaže da ima tim koji "može da se adaptira na svaku situaciju na terenu", a pomenuo je i nekoliko mečeva u kojima je Partizan odigrao bez klasičnog napadača. Tada je centarfora "glumio" Saša Ilić.

Ali, ističe Tomić, to nije situacija koja je bila željena, niti nešto čemu Partizan teži i treba da teži.

"Pozicija napadača je za nas dosta specifična zbog određenih fizičkih nedostataka sa kojima smo se suočili na toj poziciji. Ta formacija koja se pojavila u nekoliko utakmica (protiv niškog Radničkog u Kupu Srbije), nam je donela dobru igru i pobede. To je bio sticaj okolnosti a ne nešto čemu Partizan treba da teži. Nekada smo primorani da vučemo poteze koje ne možemo da izbegnemo. Imamo jako velike probleme na toj poziciji...", kaže Tomić.

Da li će Božinov danas trenirati, bilo je jedno od pitanja novinara.

"U planu je da izađe na trening. Eventualno postoji mogućnost da uđe sa klupe, ali to je sve pod znakom pitanja. U slučaju da mu se povreda ne pogorša, jer stanje je takvo da ne može da mu se poboljša stanje u tolikoj meri da može da igra od početka".

U čemu je razlika između ovog i prethodnog derbija na stadionu Partizana, koji je Zvezda dobila 2:1?

Pre svega, odgovorio je Tomić, u tome što je Partizan sada u seriji od šest vezanih pobeda, a tada je na derbi izašao posle poraza, ali i u tome što se sada saigrači mnogo bolje poznaju.

I još...

"Prošlo je mesec i po dana, od tada smo odigrali šest, sedam utakmica, imali smo imali veliki broj treninga, što se trudimo iz nedelje u nedelju da na što bolji način sprovedemo sve ono što uvežbavamo. Nekada nam to polazi za nogom, nekada ne, ali sinhronizacija određenih stvari u svim fazama igre i saradnja u tandemima po određenim pozicijama je automatizovana, odnosno podignuta na viši nivo. Upoznali su se i znaju šta mogu da očekuju od saigrača i samim tim samopouzdanje je na višem nivou. Sada prilazimo derbiju sa serijom od 6 pobeda, sa te strane imamo apsolutno razloga da verujemo u sebe. Moj cilj je da igrači na teren prenesu samo onako kako treniraju, a treniraju sjajno".

Tomić, kao i Darko Brašanac i Nemanja Tomić, koji su bili na konferenciji za novinare, opisuju trenutno unutrašnje stanje kao "ponos i sreću" što će biti akteri još jednog derbija.

"Zbog bodovne situacije za Zvezdu ova utakmica nema preveliki takmičarski značaj, ali za nas ima i te kako. Želimo da ostanemo na poziciji na kojoj smo, da nastavimo pobednički niz, a i na svakom terenu i protiv bilo kog protivnika ono što želimo je pobeda, uz dobru igru", naglasio je trener crno-belih.

Nada se da će gledaoci otići kući srećni.

"Najiskrenije se nadam da će utakmica biti fer, sportski i koretkna i da će svi otići kućama zadovoljni jer su prisustvovali fudbalskom spektaklu, nadigravanju, gde je svaki pojedinac i akter događaja učinio sve da doprinese da nivo utakmice bude što veći".

Brašac je već iskusan što se tiče derbija, ali i dalje je srećan što može da igra takav meč - najveći u srpskom fudbalu.

"Nema mnogo igrača priliku da igra ovu utakmicu", rekao je vezista Partizana i dodao: "Želimo što zanimljiviju utakmicu, sa puno prilika, golova i da bude naša pobeda. Bilo je u poslednje vreme zanimljivih derbija, nadam se takvom i sutra. Svaka linija tima mora da bude na najvišem nivou, da budemo sinhronizovani - svi da se branimo, svi da napadamo".

Nemanja Mihajlović će odigrati svoj drugi "večiti derbi" u kratkom vremenskom periodu. Zbog toga kaže da mu se ostvaruju dečački snovi.

"Ja sam stvarno srećan što ću sutra biti akter tog drugog derbija. Da mi je neko pre šest meseci rekao da ću za manje od dva meseca biti učesnik dva derbija, ne bih mu verovao. Moji dečački snovi se polako ostvaruju. Što se tiče utakmice - idemo da izvučemo maksimum iz sebe. Možemo da obećamo da ćemo dati sve od sebe. Za ovo se živi, za derbi i znajte, maksimalno smo spremni za sutra".

U prethodnom derbiju, Mihajlović je igrao izvanredno.

"Ni tada, a ni sada ne osećam pritisak, više je to neko pozitivno iščekivanje. Nemam nikakav pritisak, miran sam i maksimalno spreman".




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC