• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luković: Koncentrisano i borbeno do kraja!

Autor mondo.rs

"Ne treba dodatan motiv kada igramo sa Partizanom. Sigurno je da svi u timu želimo da pobedimo i da završimo sezonu bez poraza", jasan je kapiten Crvene zvezde uoči 151. "večitog derbija".

 151. vječiti derbi Aleksandar Luković izjava Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Još sedam kola ostalo je do kraja Superlige Srbije za sezonu 2015/16. Osim u slučaju čuda, šampion će biti Crvena zvezda, koja je i posle podele bodova uoči plej-ofa i plej-auta zadržala ubedljivu prednost u odnosu na rivale.

Crveno-beli, ipak, imaju motiv da maksimalno ozbiljno odigraju preostale mečeve. Cilj je da postanu prva generacija u istoriji kluba koja je prvenstvo završila bez izgubljene utakmice.

Prva naredna prepreka na tom putu je, verovatno, i najteža - "večiti" rival, Partizan (subota 18 časova, stadion Rajko Mitić, prenos na TV Arena Sport).

"Ne treba dodatan motiv kada igramo sa Partizanom, ali sigurno je da svi u timu želimo da pobedimo i da završimo sezonu bez poraza. Ostalo je još sedam kola, do sada smo napravili odličan rezultat, koji je malo ko očekivao. Pokušaćemo da do kraja odigramo što je bolje moguće", poručio je kapiten Aleksandar Luković na konferenciji za medije uoči 151. "večitog derbija".

"Trebalo je već da budemo šampioni"

Poput trenera Miodraga Božovića i Aleksandar Luković izrazio je nezadovoljstvo sistemom takmičenja u Superligi Srbije: "I meni se ne dopada ovaj sistem. Kako smo igrali, trebalo je već da budemo šampioni, ali to nije nešto na šta mi igrači možemo da utičemo. Mislim da će zanimljivije biti u plej-autu", izjavio je kapiten Crvene zvezde.

Na priču o motivaciji nadovezao se i trener Miodrag Božović:

"S obzirom na rezultate koje imamo vrlo je teško motivisati igrače da od početka igraju agresivno, ali nadam se da će sutra biti tako. Duel sa Partizanom je sam po sebi dovoljan motiv. Tu je i činjenica da bismo se pobedom približili tituli, falio bi nam samo još jedan bod, i zato ne smemo da se opustimo dok i teoretski ne budemo prvi".

Luković je podsetio na prethodni duel sa crno-belima, u kojem je Zvezda kao gost slavila 2:1, ali posle preokreta.

"Ne smemo da uđemo u utakmicu kao što smo ušli u prošli derbi. Dozvolili smo Partzianu da bude agresivniji u prvih 20 minuta, tako da sutra moramo da uđemo u utakmicu kako treba. Verujem da će tako biti".

 Iskusni defanzivac priznao je da poslednja linija Zvezdinog tima ne igra kao što se očekuje u poslednje vreme, ali je i istakao podatak da su crveno-beli u prethodnih 30 utakmica primili samo 19 golova.

"Činjenica da smo primili najmanje golova u ligi govori sama za sebe... Bilo je situacija koje nismo smeli da dopustimo protivnicima, ali sutra je posebna utakmica, uz maksimalnu koncentraciju i borbenost, nadam se da takvih situacija neće biti".

Po Lukovićevom mišljenju, Partizan ima kvalitetniji tim od ostalih ekipa u ligi, međutim, nije želeo da priča o pojedincima, ali je pomenuo Sašu Ilića.

"Ne treba se pribojavati ikoga. Mi poštujemo igrače Partizana, ali ne gledamo ih posebno. Imaju dosta kvalitetnih igrača, tu je naravno Saša Ilić, bez obzira na njegove godine on je i dalje najvažniji igrač u timu Partizana".

Kapiten crveno-belih je rekao i da bi njegovom timu trebalo da odgovara to što će rival ići na pobedu u subotu.

"Partizan je u dobroj formi, tako da će sigurno doći da se nadigravaju. To je ono što nam i odgovora. Nadam se lepoj utakmici i neka pobedi bolji", priželjkuje Luković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC