• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslednje okupljanje za poginule na Hilsborou

Autor mondo.rs

Više hiljada ljudi okupilo se danas na stadionu Enfild u Liverpulu, kako bi poslednji put javno odali počast žrtvama tragedije na stadionu Hilsboro 1989. godine.

Liverpul ne zaboravlja tragediju. Minut ćutanja nodržan je danas na Enfildu u 15.06 časova po lokalnom vremenu, u vreme kada je prekinuta utakmica između Liverpula i Notingem Foresta pre 27 godina, na kojoj je poginulo 96 navijača.

Tragedija se dogodila na polufinaloj utakmici FA kupa na stadionu Hilsoboro u Šefildu 15. aprila 1989. godine. Policija je tog dana policija je u istom trenutku otvorila sve kapije stadiona Hilsboro da bi smanjila gužvu ispred stadiona, dozvolivši tako navijačima da jurnu na tribinu koja je već bila prepuna. Od udarnog talasa poginulo je 94 navijača, dok je dvoje preminulo kasnije.

Današnja ceremonija odavanja počasti žrtvama posebna je jer su roditelji žrtava odlučili da će biti i poslednja. Predsednica grupe porodica poginulih Margaret Asinal zahvalila je svima na podršci u poslednjih 27 godina.

"Nadamo se da će javnost i navijači poštovati odluku i da će se privatno sećati 96 poginulih", rekla je Asinal engleskim medijima.




Na katedrali u Liverpulu i Gradskoj kući zvona su zvonila 96 puta, dok su zastave spuštene na pola koplja.

Brojni građani ostavljali su cveće i navijačke rekvizite ispod spomen ploče sa imenima nastradalih, a gradonačelnik Liverpula Džo Anderson rekao je da poginuli na Hilsborou nikada neće biti zaboravljeni.


Ceremoniji sećanja na žrtve tragedije na utakmici 1989. godine prisustvovali su i igrači Liverpula, kao i menadžer Jirgen Klop.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC