• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SASTAV ZVEZDE: Šansa Renduliću, nada u Grujića

Autor mondo.rs

Miodrag Božović uoči 151. "večitog derbija" najveći problem ima sa štoperima.

 Sastav Zvezde pred vječiti derbi Izvor: MN PRESS

Savo Pavićević je povređen, a Edson nedovoljno ubedljiv, ipak:

"Nemam nikakve nedoumice, znam ko će igrati", izjavio je trener Crvene zvezde Miodrag Božović u petak popodne na konferenciji za medije povodom 151. "večitog derbija" (subota 18 časova na stadionu Rajko Mitić, uz prenos na TV Arena Sport).

To bi moglo da znači potvrdu onoga o čemu se već par dana priča - šansu u startnoj postavi za duel sa Partizanom dobiće Zoran Rendulić.

Kada je iskusni defanzivac letos stigao među crveno-bele iz Čukaričkog, njegovo mesto u "prvih 11" malo ko je dovodio u pitanje, međutim, nedovoljno dobre partije na startu sezone, a zatim i povreda, bacili su Rendulića u potpuno drugi plan. Sve do nedavno.

Pošto se oporavio, a Savo Pavićević povredio, 31-godišnji štoper iskoristio je nesigurne partije novajlije Edsona i u Čačku dobio šansu da se posle dugo vremena ponovo nađe na terenu od prvog minuta. Uprkos rezultatu 1:1, Rendulić je prikazao solidnu partiju, te se može očekivati da bude u startnoj postavi i protiv Partizana. Ako ništa, njegova prednost u odnosu na Edsona je bogato superligaško iskustvo.

Druga promena u timu crveno-belih u odnosu na nekoliko prethodnih utakmica ovog proleća mogao bi da bude povratak Marka Grujića u tim.

Božović je u svom stilu, šalom da mora da pita Jirgena Klopa, vešto izbegao direktan odgovor na pitanje da li će se budući vezista Liverpula naći u timu za derbi, ipak, može se čuti da je Grujić spreman da prvi sudijski zvižduk u subotu dočeka na terenu.

U prilog tome ide i činjenica da je mladom fudbaleru ovo poslednji "večiti derbi" pre odlaska na Enfild i sigurno će stisnuti zube da bude njegov akter, makar igrao i pod injekcijama zbog bolova u leđima. Problem bi mogao da nastane jedino ako se, zaista, Klop, odnosno Liverpul, bude pitao...

Što se tiče ostalih pozicija, iznenađenja ne bi trebalo da bude, uprkos ne baš ubedljivim partijama krila Aleksandra Kataija i Slavoljuba Srnića. Iako ne igraju tako kvalitetno kao pre odlaska na zimski odmor, njih dvojica će se verovatno naći među 11 startera.

Dakle, očekivani tim Crvene zvezde za 151. "večiti derbi" je:

Kahriman - Ibanjez, Luković, Rendulić, Petković - Donald, Le Talek - Katai, Grujić, Srnić - Vijeira.

Naravno, pošto ova utakmica nema veliki rezultatski značaj za ubedljivo prvoplasirane crveno-bele, moguće je i da Božović eksperimentiše, pa na mesto štopera stavi Le Taleka (koji je tu poziciju igrao u prethodnom derbiju posle isključenja Lukovića), dok bi onda priliku u veznom redu dobio Mihailo Ristić ili Srđan Plavšić, pa možda čak i David Babunski (u ovom drugom i trećem slučaju bi se Grujić vratio na staru poziciju defanzivnog veznog).

Šta su smislili na "Marakani", saznaćemo uskoro...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC