• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sanderlend dobio bitku za opstanak

Autor mondo.rs

"Crne mačke" posle trijumfa u Noriču 0:3 (0:1) drže sudbinu u svojim rukama.

Ekipa Sanderlenda, pod vođstvom prekaljenog Sema Alardajsa, osvojila je u subotu možda i prelomna tri boda u borbi za opstanak.

Golovima Fabija Borinija iz penala u 41, Džermejna Defoa u 53. i Dankana Votmora u 91, direktni rival Norič savladan je na njegovom stadionu rezultatom 3:0.

Norič je četiri kola pre kraja i dalje prvi iznad zone ispadanja, ali Sanderlend sada ima samo bod manje - uz utakmicu manje.

"Kanarinci" su pre dve nedelje u dramatičnoj završnici uspeli da pobede Njukasl, koji je pretposlednji na tabeli, ali se Sanderlend pokazao znatno čvršćim i bolje organizovanim protivnikom.

Domaći tim propustio je u prvih pola sata nekoliko dobrih šansi, siguran među stativama bio je Vito Manone, a u finišu poluvremena je Sanderlend dobio "poklon penal", s obzirom na to da je Andre Vizdom potpuno nepotrebno startovao đonom na skočni zglob Borinija.

Italijan je precizno tukao sa 11 metara i od tog trenutka se utakmica potpuno okrenula.

Drugi gol Sanderlenda takođe je pao posle velike greške, preciznije, izgubljene lopte Sebastijana Basonga na oko 30 metara od svoje mreže. Jan Kirhof je povukao kontru, uposlio Borinija na desnom krilu, a iskusnom Defou je bilo lako da centaršut sprovede iza leđa Džona Radija - 0:2.

Norič je očajnički pokušavao da makar smanji zaostatak, Redmond je udarcem iz daljine pogodio stativu, Manone imao još par dobrih intervencija i u poslednjih desetak minuta se ušlo sa svešću o neizbežnoj pobedi gostiju.

"Rezervista" Votmor se na asistenciju Sebastijana Larsona postarao da dodatno popravi gol-razliku Alardajsove čete u odnosu na Norič i Njukasl, jer to na kraju sezone takođe može da bude od velikog značaja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC