• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rendulić nije zaslužio crveni, Saša Ilić jeste?

Autor mondo.rs

Predstavnik Sudijske organizacije FSS Milan Radaković i TV Arena Sport konstatovali 11 spornih situacija u derbiju i četiri greške arbitra Vasića.

 151.-veciti-derbi-crveni-kartoni. Izvor: MN PRESS

I 151. "večiti derbi" između fudbalera Crvene zvezde i Partizana nije prošao bez spornih situacija.

Ovaj put one nisu direktno uticale na rezultat (1:1), ali možda bi konačan ishod bio drugačiji da je kapiten crno-belih Saša Ilić isključen u finišu prvog poluvremena ili da štoper crveno-belih Zoran Rendulić nije morao van terena u nadokandi, nekoliko trenutaka pre izjednačujućeg gola gostiju iz Humske.

Po mišenju predstavnika Sudijske organizacije FSS Milana Radakovića, koji je na TV Arena Sport analizirao suđenje Aleksandra Vasića, arbitar je tokom utakmice doneo četiri pogrešne odluke. A bilo je 11 spornih situacija.


Najgrublji previd napravljen je u 43. minutu, kada je Renduliću pokazan prvi žuti karton, iako je prekršaj nad napadačem Partizana, Stefanom Mihajlovićem, u toj situaciji načinio Miloš Cvetković. Konstatovano je i da je Zvezdin štoper drugi put opravdano dobio javnu opomenu.


Druga pogrešna odluka sudije, koja je mogla da ima bitan uticaj na dalji tok utakmice, odnosi se na kapitena i najiskusnijeg igrača Partizana, Sašu Ilića.

Po Radakovićevom mišljenju, Ilić se dva puta provukao bez žutog kartona - zahvaljujući svom renomeu.

Prvo u 25. minutu, kada je trebalo da bude zapisan zbog povlačenja Luisa Ibanjeza, a onda i u finišu prvog dela igre, kada je prekršajem zaustavio Le Taleka. U međuvremenu, iskusni vezista opomenut je kartonom u 31. minutu zbog zakasnelog starta, pa je pitanje da li bi Partizan, da je u pomenutim situacijama bio neki drugi igrač, dočekao odlazak na odmor sa jedanaestoricom na terenu.

Konstatovano je, takođe, da su previdi napravljeni u 18. minutu, jer mladom vezisti crno-belih, Bogosavcu, nije pokazan žuti zbog starta na Srnića i sredinom drugog poluvremena, jer nije sviran faul Brašanca nad Lukovićem, posle čega je Partizan imao šansu za pogodak.

Radaković je objasnio i da je na sudiji da proceni da li treba prekinuti utakmicu zbog incidenata na tribinama.

"Niko nije preskočio ogradu, incident se nije preneo na teren i zato nije bilo prekida", konstatovao je predstavnik Sudijske organizacije FSS.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC