• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luis Enrike: Mi smo Barsa, mi to možemo

Autor mondo.rs

Strateg Katalonaca svestan da je ekipa potrošila sve kredite, ali ne odustaje od titule u Primeri. Poručuje da ako bilo koji tim može da pobedi narednih pet mečeva onda je to njegov tim

Barseloni ne ide najbolje u poslednje vreme. Bolje rečeno, ide joj veoma loše.

Pre samo četiri kola u Primeri bila je na vodećoj poziciji i imala je velikih devet plus u odnosu na Atletiko Madrid, odnosno 10 bodova više od Real Madrida, a sada, pet rundi pre kraja šampionata, poravnata je sa ekipom Dijega Simeonea, dok "kraljevski klub" ima samo bod manje.

Barsa, moćna Barsa, osvojila je samo jedan bod od mogućih 12 i dovela se u veoma nezgodnu poziciju.

 Poslednji "skalp" na Nou Kampu skinula im je Valensija (2:1).

Da je dobro - nije, ali strateg Katalonaca Luis Enrike nije pesimista.

"Za titulu je potrebno da pobedimo na svih pet narednih mečeva. Ako je neki tim sposoban da to uradi, onda je to Barselona", izjavio je posle poraza Luis Enrike.

"Suočeni smo sa velikim i teškim izazovom, ali ako uspemo u tome osvojićemo pehar".

Trener Barselone nije imao nijednu zamerku na igru svog tima protiv Valensije.

"Mislim da smo odlično odigrali meč. Bili smo superiorni u odnosu na rivala, stvarali smo šanse u kontinuitetu, neprekidno smo pretili, ali nismo pogađali, jer nas nije poslužila ni sreća. Ja mogu samo da čestiitam svojim igračima na borbenosti i zalaganju. Nema razloga da ih kritikujem, već samo da ih hvalim. Mi smo bili bolji, ali oni su bili efikasniji. Možete i pobediti bez napada, što se i dogodilo na ovom meču, ali to je fudbal... Izgubili smo, ali idemo dalje", rekao je Luis Enrike i objasnio zbog čega da nije želeo da napravi nijednu izmenu na meču.

"Nisam želeo nikoga da menjam, to bilo nepravdeno prema bilo kojem mom igraču, jer su svi odigrali na višem nivou od protivnika. Zadovoljan sam svojom ekipom".

Luis Enrike osvrnuo se na loš period u kojem se nalaze.

"Ne mogu da se setim bilo kojeg tima koji je tako nepravedno izgubio kao Barselona poslednja tri meča. Imali smo veoma dobar učinak u lošem trenutku, kao i na ovoj utakmici protiv Valensije", dodao je trener Barselone.

On je svestan da njegov tim više nema prava na kiks i da je siguran da već protiv Deportiva u sredu mogu da pokažu pravo, pobedničko lice.

"Svesni smo da smo potrošili sve kredite i da nas čeka težak zadatak. Miram sam, jer su moji igrači već u drugom poluvremenu protiv Valensije pokazali kako treba da se bore u teškom trenutku. Mi treba da igramo onako kako znamo, jako, agresivno, da budemo ujedinjeni. Nikada ne smemo da zaboravimo da smo mi Barselona i zato očekujem da ćemo biti hrabri i odlučni u narednim utakmicama", istakao je Luis Enrike.

Na pitanje da li sebe vidi na klupi Barselone i naredne godine, španski trener nije dao direktan odgovor.

"Ne razmišljam unapred. Fokusiran sam isključivo na sadašnjost i posvećen sam samo tome kako da prevaziđemo trenutnu situaciju. Ostale stvari me ne zanimaju", jasno je poručio Luis Enrike.

Barselonu već u sredu očekuje duel protiv Deportiva u La Korunji, tri dana kasnije dočekuje Sporting Hihon, a 30. aprila gostuje Betisu. Tim će potom na Kamp Nou ugostiti Espanjol, 8. maja, a u poslednjem meču sezone putovaće u Granadu, 15. maja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC