• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet poraz: Barsa u agoniji, sledi šou u Primeri!

Autor mondo.rs

Neverovatan pad do skoro neprikosnovenog sastava Barse, koji je imao seriju od 39 mečeva bez poraza, a onda...

3. februar 2016, polufinale Kupa kralja: Barselona – Valensija7:0(4:0).

17. april 2016, 33. kolo Primere: Barselona – Valensija 1:2 (0:2)!

Šta se dogodilo u međuvremenu?

Osim što je Valensija promenila trenera, otpustila Garija Nevila i prepustila solidnu ekipu Paku Ajesteranu, mnogo važnija promena dogodila se u Barseloni, a ne tiče se smena, već drastičnog pada u formi i najvećih zvezda i cele ekipe.

Kako formi, tako i samopouzdanja...

Posle 39 mečeva bez poraza u svim takmičenjima ekipe koja je prošle sezone osvojila sve i zastrašujuće najavila identičan uspeh i ove sezone - za manje od mesec dana usledila je eliminacija iz Lige šampiona i tri uzastopna poraza u Primeri!?

Na poslednje četiri utakmice u La Ligi, tim Luisa Enrikea osvojio je bod od mogućih 12 - Viljareal 2:2, Real Madrid 1:2, Real Sosijedad 1:0, Valensija 1:2.

Jedna kruna pala je s glave, a mogla bi i druga, iako je Barselona u jednom trenutku imala deset bodova više od Atletiko Madrida, s kojim će do srede i 34. kola biti poravnata, a treba pomenuti i da je Real Madrid na samo bod zaostatka!

Gledaćemo neviđenu dramu u finišu La Lige!

Poslednjih 6 rezultata Barselone:

Viljareal - Barselona 2:2

Barselona - Real Madrid 1:2

Barselona - Atletiko Madrid 2:1

Real Sosijedad - Barselona 1:0

Atletiko Madrid - Barselona 2:0

Barselona - Valensija 1:2

Barselona je remizirala sa Viljarealom 2:2, 20. marta i odigrala 39. meč u nizu bez poraza, od kojih su 32 završena pobedama. Tada je usledio "El Klasiko" u Kataloniji, u kojem je prežaljeni Real konačno zaustavio lidera i naneo mu prvi poraz od 3. oktobra i meča sa Seviljom (1:0).

Bio je to težak udarac za Luisa Enrikea i ekipu, ali niko nije ni sanjao da će uslediti ovo – eliminacija u dva meča četvrtfinala Lige šampiona sa Atletiko Madridom i serija od tri poraza u Primeri.

 Ako je Atletiko ove nedelje potpuno paralisao igru Katalonaca, ako je Real u "El Klasiku" bio taktički zreliji i staloženiji u završnicama, ne može se reći da je Barselona večeras odigrala loš meč.

Naprotiv!

Plavo-crveni stvorili su čistih šansi za pobedu od najmanje 5:2, možda i 6:2, ali je nekoliko promašenih zicera na startu utakmice, pre svih Lea Mesija i Luisa Suareza, kažnjeno sa dva gola iz kontre - Ivan Rakitić nespretno je prosledio loptu u svoju mrežu u 26. minutu, a onda je sa iste pozicije sjajno reagovao Santi Mina u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Oba gola Valensija je dala sa pozicije koju bi trebalo da brane desni bek, koji to nije, Serđi Roberto i desni štoper, Đerar Pike. Inače, Enrike je utakmicu počeo sa 10 od 11 standardnih igrača iz takozvane najjače postave, osim što je krilni napadač Roberto zamenio standardnog desnog beka Danija Alveša.

Ispostavilo se - katastrofalna procena odličnog trenera Barselone!

Već na poluvremenu bilo je jasno da će Barsi biti potrebna magija u nastavku, a Mesijeve magije nije bilo već šest i po utakmica, još od 16. marta i meča sa Arsenalom. Na kraju, Mesi je prekinuo 515 minuta dug post i pogodio 500. put u karijeri, što za Barsu, što za Argentinu (igrao se 63. minut) ali u nervoznoj završnici koja je usledila prvo se pred Klaudijom Bravom obrukao Pako Alkaser, koji je morao da povisi na 1:3, da bi potom još bolju šansu proćerdao Đerar Pike, u 89. minutu utakmice.

Pogledajte golove...

Pogledajte pogodak Mesija.

Raspored Barselone:

20. april, Deportivo La Korunja – Barselona
23. april, Barselona – Sporting Hihon
30. april, Betis – Barselona
8. maj, Barselona – Espanjol
15. maj, Granada - Barselona

Šta je sada činiti Enrikeu? Ruku na srce, Barselona ima lagan raspored do kraja i mogla bi da dobije svih pet mečeva, što bi garantovalo titulu, jer su Katalonci bolji u međusobnim okršajima i sa Atletikom i sa Realom, ali očigledno je i da je moćan sastav izuzetno ranjiv iz kontri, da je odbrana u krizi, da napadači (pre svih Nejmar) ne deluju tako sveže i raspoloženo na terenu i da to inače preplašeni rivali u Španiji osećaju i koriste.
Ni Atletiko nema težak raspored do kraja, Real će biti favorit u svakoj od pet utakmica do finiša La Lige, tako da ćemo sa nestrpljenjem čekati sledeći kiks u foto finišu trke za titulom prvaka Španije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC