• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović i Šaponjić plaćeni 9,5 miliona, a rečeno...

Autor mondo.rs

Pročitajte koliko su, prema zvaničnim podacima iz finansijskog izveštaja Benfike, plaćeni bivši fudbaleri Crvene zvezde i Partizana.

 Koliko su plaćeni Luka Jović i Ivan Šaponjić Izvor: MN PRESS

Luka Jović, sudeći prema informacijama objavljenim u zvaničnom finansijskom izveštaju na sajtu Benfike, plaćen je 6.583.000 evra, dok je Ivan Šaponjić u istom prelaznom roku, januaru 2016. godine, doveden za okruglo tri miliona evra.

Ovo je objavljeno na sajtu lisabonskih "orlova", što znači da su mladi napadači Crvene zvezde i Partizana zbirno plaćeni skoro 9,6 miliona evra.

I, dok je nemoguće zaključiti šta je kome i koliko pripalo u Jovićevom transferu, s obzirom na to da je Crvena zvezda godinu dana ranije prodala 70 odsto prava na njegov ugovor kiparskom Apolonu, iza kojeg stoji čuveni agent Pini Zahavi i njegova agencija, pa potom dobila "kusur" od još 30 odsto kada je Benfika kupila Jovića – ali od Apolona, zanimljivo je uporediti vrednost Šaponjićevog transfera.

Naime, u razgovoru za MONDO, sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je se u razgovoru sa trenerom Ivanom Tomićem složio da bi Šaponjića trebalo pustiti za milion i po evra, nakon čega je Benfika saopštila da ga je platila duplo više.

"Koliko znam, obeštećenje bi trebalo da bude oko 1,5 miliona evra, a postoji mogućnost da Šaponjić prvih šest meseci provede kod nas na pozajmici", rekao je Iliev 10. januara za naš portal.

Šta tek reći o razlici u ceni koju je Crvena zvezda dobila za Jovića i Apolon/agencija?


Jureći UEFA licencu za sezonu 2015/16, čelnici Zvezde dali su 70 odsto prava na ugovor Jovića za sumu od 1,4 miliona evra, posle čega je realizacijom njegovog transfera u Benfiku (narednih godinu dana Jović je igrao u Crvenoj zvezdi kao pozajmljen fudbaler Apolona) klub iz Ljutice Bogdana inkasirao još oko 600.000 evra, pa se može reći da je Jovićev matični klub zaradio dva miliona evra od njega, a klub za koji on nikada nije nastupio – 4,6 miliona evra!

Prilično je jasno zaključiti ko je i koliko izgubio na ovim poslovima, a šta se dogodi kada unapred prodat fudbaler ne uspe da ode na vreme, javnost je saznala prošle zime kada je Partizan upao u velike finansijske probleme zbog slučaja sa Andrijom Živkovićem.

Dok oba naša slavna kluba grcaju u dugovima, valja pomenuti i da je FIFA maja prošle godine zabranila učešće treće strane u realizaciji transfera i da je januar 2016, kada je Jović i otišao, bio poslednji mesec u kom je bilo moguće ostvariti ugovorene transfere sa učešćem agencija pre 1. maja 2015.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC