• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vijeira snimio zglob, nema ga do derbija s Vošom!

Autor mondo.rs

Nema preloma, neka kidanja, ali ima distorzije zbog koje Portugalcu sledi pauza.

 Ugo Vijeira povrijeđen dvije sedmice, propušta tri utakmice Crvene zvezde Izvor: MN PRESS

Najbolji napadač i strelac Superlige, Ugo Vijeira, najmanje tri naredne utakmice Crvene zvezde u šampionatu, možda i četiri.

"Večernje novosti" objavile su da povreda skočnog zgloba, koju je Portugalac "zaradio" u 151. večitom derbiju s Partizanom u subotu, nije iz kategorije najtežih, da su prvi rezultati pokazali da nema preloma neke od kostiju stopala niti kidanja ligamenata, ali...

Stepen distorzije zgloba i otok upućuju na to da je Vijeira moći da radi svom snagom tek za 15-ak dana.

Pretpostavka je da bi centarfor Zvezde bolje prošao da je odmah napustio teren, ali je on insistirao da igra, koliko zbog važnosti utakmice, toliko i zbog dolaska selektora Portugalije, Fernanda Santoša, kojeg je 20 Vijeirinih golova na 32 utakmice u crveno-belom dresu ove sezone nateralo na put u Beograd.

Vijeira je "izvrnuo" zglob posle pola časa igre, odmah se videla bolna grimasa na njegovom licu, ali je posle ukazane prve pomoći pokušao da nastavi i uglavnom statirao do poluvremena, kada je ostao u svlačionici, dok je na teren u nastavku istrčao strelac umalo pobedonosnog gola za crveno-bele, Predrag Sikimić.

Ukoliko Vijeira bude sprema za dve nedelje, neće ga biti u utakmicama sa Borcem u Čačku (23. april), Čukaričkim kod kuće (28. april) i Voždovcem, verovatno na Vračaru (2. maj).

Njegovi saigrači, svi su izgledi, u međuvremenu će proslaviti titulu prvaka Srbije, a Vijeira će poteru za titulom prvog strelca šampionata potražiti, ako sve protekne prema predviđanjima, u utakmici sa Vojvodinom u Beogradu (7. maj), Radnikom u Surdulici (15. maj) i na zatvaranju šampionata, meču sa Radničkim u Beogradu (21. maj).

Na listi strelaca Vijeira vodi sa 20 pogodaka, ispred Valerija Božinova iz Partizana, koji ima 15, a tu su još Aleksandar Katai i Andrija Pavlović sa 14, Srđan Vujaklija sa 13, Luis Ibanjez, Slavoljub Srnić, Slaviša Stojanović i Saša Jovanović sa po devet, itd.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC