• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić razočaran policijom i sudijom Vasićem

Autor mondo.rs

Generalni direktor Crvene zvezde prilično "oštar" posle 151. "večitog derbija".

 151.-veciti-derbi-Crvena-zvezda-Partizan-Zvezdan-Terzic Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

  "Šta to Crvena zvezda nije uradila u organizaciji meča, što nisu uradili Bajern, Liverpul ili Barselona u svojim mečevima?", pita se generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, u razgovoru za Večernje novosti posle 151. "večitog derbija".

"U Zakonu o sprečavanju nasilja u sportu piše da je 'organizator u saradnji sa MUP odgovoran za organizaciju'", dodaje čelnik crveno-belih evidentno razočaran reakcijom policije tokom incidenata na istočnoj i severnoj tribini.

"Najgore suđenje od kada sam u Zvezdi"

Zvezdan Terzić imao je šta da zameri glavnom sudiji 151. derbija, Aleksandru Vasiću: "Ovo je najgore suđenje koje sam video ovde za dve godine. Razočaran sam Vasićem, jer mi se čini da nije imao dobru nameru. Predugo sam u fudbalu da bih olako davao ovakve komentare. Ali ako sudija pogreši 10 puta i uvek na štetu Zvezde onda se ne može govoriti o nenamernim greškama. Božović nema običaj da se obraća sudijama, ali je i njega isprovocirao".

Po njegovom mišljenju, Crvena zvezda kao organizator utakmice ne bi trebalo da snosi krivicu.

"Sastanke smo održali, bilo je više nego dovoljno redara... Iz prethodnih iskustava, očekujemo kaznu, ali neka mi objasne disciplinci šta to mi treba da uradimo da bismo u budućnosti sprečili nešto slično. Kad rulja krene!".

Sličan haos viđen je i u prethodnom duelu "večitih" rivala, igranom na stadionu Rajko Mitić. I tada je sve počelo tučom na istočnoj tribini.

"To što
navijači Partizana imaju probleme između sebe pa su pocepani na tribini, što upravu gađaju jajima, ne daje za pravo njihovoj militantnoj grupi da dođe na 'istok'. To je uvek bila porodična navijačka tribina Zvezde. Nažalost, ulaznice su u slobodnoj prodaji, policija zna za taj problem i umesto da ih razdvoji ili pošalje na 'jug', oni dozvole dva puta za godinu dana da takvi napadaju obične ljude. Nedopustivo je da se na 'istoku' mešaju navijačke grupe i obični ljudi", ogorčen je Terzić u razgovoru za "Novosti".

 Dešavanja na istočnoj tribini bila su signal da deo "najvatrenijih" navijača sa severne tribine krene da preskače ogradu, posle čega je policija ušla na tribinu iza gola, a onda je krenulo gađanje stolicama, bakljama, šutiranje, udaranje sa jedne strame, a "pendrečenje" sa druge...


"Drugi problem je napravila žandarmerija ulaskom na severnu tribinu. Koja je njihova funkcija tamo, da brane Zvezdine navijače od Zvezdinih navijača? Ako su hteli da prave tampon-zonu, trebalo je da je prave na 'istoku', pa ako neko sa 'severa' preskoči ogradu, u rukama im je. Napravili su masakr i krvoproliće, isto su uradili i prošle godine. Kad god uđe žandarmerija na 'sever' napravi pokolj. Šta smo mi kao klub tu trebali da uradimo?", ponavlja Terzić pitanje.

U zaključku, ipak, spušta loptu.

"Mi moramo, mislim na rukovodstva Zvezde i Partizana, ne znam ni sam kako, da smirimo ove tenzije između navijača, jer sve to ne služi nikome na čast. Ni Zvezdi, ni Partizanu, ni srpskom fudbalu, ni srpskom narodu. Ne znam kako se tolika mržnja nakupila, ali imamo mi neku ulogu i odgovornost da se spuste tenzije. U suprotnom će nastati građanski rat između Zvezde i Partizana", smatra Terzić.

Generalni direktor crveno-belih se osvrnuo i na kritike kolega iz Partizana da ih niko nije pozvao da se izvini za neprijatnosti koje su doživeli u loži stadiona Rajko Mitić, kada su ih verbalno napali navijači Crvene zvezde.

"Video sam se sa Vazurom pre, a čuo s njim posle meča. Ništa se strašno nije dogodilo i oni su sve to malo predimenzionirali", smatra Zvezdan Terzić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miodrag

Pa vi ste ti koji dižete tenzije,rukovodstva oba kluba,normalan narod zajedno gleda utakmicu i prave šale jedni sa drugima.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC