• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za koga navijaju sudije iz Premijer lige?

Autor mondo.rs

Premijerligaške sudije dužne su da sudijskoj organizaciji dostave podatke o tome koji tim podržavaju, da li su negde trenirali fudbal i gde su sve živeli do sada. Tim klubovima ne smeju da sude...

Ako postoji jedna stvar koja je bacila ružnu senku na Premijer ligu - onda su to sudije.

Iz nedelje u nedelju gledamo sudijske greške koje direktno utiču na ishod utakmice, pa su iz ove lige najglasniji predlozi da se uvede "video-provera" na utakmicama. Poslednja u nizu grešaka desila se na meču Njukasla i Mančester sitija, a vikend je obeležilo i skandalozno suđenje Džona Mosa na utakmici Lester - Vest Hem.

Ali, postoje jasni uslovi pod kojim nekim sudija dobija da sudi određenu utakmicu.

Pre nekoliko dana je sa utakmice Totenhem - Stouk "skinut" sudija Kevin Frend iz razloga što je u pitanju "navijač" Lestera, pa su sudijska organizacija i FA odlučili da je najpametnije da utakmicu ne sudi čovek koji podržava najvećeg rivala kojeg Spursi imaju ove sezone.

Na početku svake sezone "ispituje" se prošlost svakog sudije, pa su oni dužni da kažu za koga navijaju, za koji klub su igrali u mlađim kategorijama, ali i to gde su živeli tokom života.

Tako na primer čovek koji se rodio u Šefildu ne može da sudi utakmice Šefild junajtedu, zbog procene da bi to moglo da utiče na njega.

Britanski javni servis je došao do nekih podataka o sudijama, pa smo tako saznali da Martin Etkinson (Bredford) navija za Lids, i nije sudio nijednom ni drugom timu, Mark Klatenburg navija za Njukasl i nikada nije sudio Njukaslu i Sanderlendu, kao ni Majkl Oliver koji podržava isti tim.

Džon Mos je u mlađim kategorijama igrao za Sanderlend, tim za koji navija, a jednom je sudio Njukaslu - u Čempionšipu, dok je recimo Li Mejson navijač Boltona i nikada nije sudio tom timu.

U podacima do kojih su došli ne spominju se oni najveći timovi poput Arsenala, Mančester junajteda, Liverpula i drugih, a zanimljivo da je Arsen Venger bio protiv promene sudije Kevina Frenda na utakmici Totenhem - Stouk, koju su prouzrokovali i navijači na društevim mrežama.

"Nije rešenje da gledate odakle su sudije, koga podržavaju, već da sudiju sude oni najbolji", kazao je on.

Kako se vama čini? Šta je pravo rešenje?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC