• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaranov odveo Partizan u finale Kupa

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Spartak 3:0 u revanšu polufinala Kupa Srbije. Strelci Mihajlović, Vlahović i Bandalovski. Poslednjih deset minuta Spartak igrao sa igračem manje. Sjajni Šaranov!

 Partizan u finalu Kupa Srbije Izvor: MN PRESS




Partizan će se boriti za 13. trofej u nacionalnom kupu. Spartak je ostao bez svog trećeg finala (nikada nije osvojio trofej, prethodna dva puta igrao u finalima 1962. i 1994. godine).

Posle beogradskih 0:0, Partizan se plasirao u finale Kupa Srbije ubedljivom pobedom u revanšu u Subotici - 3:0 (Nemanja Mihajlović 2. minut, Dušan Vlahović 84. i Ivan Bandalovski 90. minut). Ali, ta tri gola nisu bili pravi odraz razlike na terenu. Štaviše! Da nije bilo izuzetnog Bojana Šaranova na golu crno-belih, ko zna šta bi se dogodilo.

Uostalom, priznao je to i trener Partizana Ivan Tomić odmah posle utakmice:

"Jako dobro smo otvorili utakmicu, iz prve akcije. Ali, očekivali smo ovako tešku utakmicu, jer Spartak igra jako dobro defeanzivni blok. Rezultat nije realan, imali su šanse koje je naš golman osujetio. Ovakav rezultat nije realan, ponavljam", rekao je Tomić posle meča.

Tomić može da bude zadovoljan samo rezultatom, jer cilj je ispunjen i Šaranovim, kao i realizacijom. Sve ostalo je bilo - vrlo, vrlo loše.

Iako je pre utakmice najavljivao ofanzivu Partizana, da želi da njegov tim dominira, da pokaže želju, da odnos prema igri bude potpun, sve je to izostalo. Tromo, anemično, ponekad i bezidejno. Partizanu je išlo na ruku to što je utakmicu "otvorio" kako je želeo - ranim golom. A onda je, suprotno najavama Tomića, jednostavno čuvao loptu i tek sporadično pokazao želju da krene napred.

"Ovo je jedna od najbitnijih utakmica za nas, nadam se da neće biti najbitnija, odnosno da će nam finale Kupa biti najbitnija. Svaki nerešeni rezultat sa postignutim golom nas vodi dalje, ali idemo na pobedu i ako budemo u situaciji da vodimo, nećemo se braniti", ovako je glasila izjava Tomića neposredno pre nego što je sudija dao znak za početak utakmice.

Međutim, Partizan je bio u podređenom položaju, pogotovo u drugih 45 minuta. Spartak je stvarao šanse, a u razmaku od 15-ak minuta, tri puta je stavljao na muke Šaranova. Srećom po Partizan i njegove pristalice, Šaranov je pokazao zašto je "jedinica" crno-belih.

Crno-beli su vezali još jednu vrlo bledu partiju, posle "večitog derbija", u kojem su, uz dozu sreće, ostali neporaženi. Za razliku od meča sa Crvenom zvezdom, kada je počeo bez napadača, Tomić je sada počeo sa Božinovim, ali Bugarin je još jednom bio loš, uostalom kao i ceo tim (uz par izuzetaka).

Vremešni kapiten Saša Ilić je opet dugo držao loptu u nogama, usporavao napade (ono kad su igrači Partizana pokazali želju da krenu napred), ali ceo vezni red nije ulivao sigurnost u ostale linije tima.

Sa druge strane, Spartak je odigrao koliko je mogao, verovatno i više od toga. Subotičane je "presekao" rani gol, ali su se prenuli u nastavku, kada su stezali obruč oko gola Partizana. Kada su u igru ušli kapiten Vladimir Torbica (početkom drugog poluvremena), a potom i Slobodan Boba Novaković, Spartak je postao opasniji. Trener Andrej Černišev je, moćžda, pogrešio što Bobu Novakovića nije uveo ranije u igru, jer je učestvovao gotovo u svim akcijama opasnim po gol Partizana.

Ne sme se zaboraviti ni sporni momenat, iz 80. minuta. Ognjen Mudrinski je reklamirao prekršaj u šesnaetsrcu, odnosno faul nad njim, kada je na leđima imao Miladina Stevanovića. Obojica su pali. Na osnovu snimka - najblaže rečeno, sporna situacija.

Uglavnom, posle toga, dekoncetrisani Mudrinski je napravio glupost i dobio drugi žuti karton. Bio je to, praktično kraj nadama "golubova".

POGLEDAJTE NAJVAŽNIJE DETALJE MEČA

Spartak - Partizan 0:3
Izvor: YouTube



- STATISTIKA - 

SPARTAK - PARTIZAN 0:3 (0:1). Strelci: Mihajlović 2. minut, Vlahović 84. i Bandalovski 90.

Gledalaca: Oko 3.000
Crveni karton: Ognjen Mudrinski (80. minut) - dva žuta.
Žuti kartoni: Bandalovski (Partizan), Torbica (Spartak)
sudija: Nojan Nikolić


SPARTAK: Mirković, Farkaš, Kovačević, Tomić, Milošević, Šljivić (od 76. minuta Makarić), Jočić, Milić (od 63. minuta Novaković, Ilić, Mrkela (od 46. minuta Mrkela), Mudrinski.

PARTIZAN: Šaranov, Bandalovski, Gogua (od 46. minuta Miladin Stevanović), Jovanović, Bogosavac, Brašanac, Kosović, Stevanović, Ilić (od 89. minuta Lukić), Mihajlović, Božinov (od 63' Vlahović).


- NAJVAŽNIJI DETALJI MEČA -

2' - GOOOOOL! Partizan već vodi 1:0! Bandalovski je ušao u šesnaesterac, gotovo se došetao do gola, zavrnuo na peterac do Nemanje Mihajlovića koji je samo ćušnuo u mrežu!

Pogledajte

Spartak - Partizan 0:1, Mihajlović
Izvor: YouTube



8' - Opasan napad Partizana sa leve strane, centaršut Mihajlovića u srce šesnaesterca Spartaka, ali je Farkaš intervenisao i izbacio loptu u polje.

14' - Brz napad Spartaka sa desne strane, lopta je nekako došla do Mrkele koji je bio u punom trku, ali je šutirao tako da je lopta otišla do korner zastavice!

23' - Dobra šansa za Partizan. Posle kornera, lopta je otišla na drugu stativu, Gogua je vratio ka sredini, Božinov je probao iz okreta sa sedam metara, ali je izblokiran.

25' - Čudna odluka sudije Nikolića. Dodelio je žuti karton Ivanu Bandalovskom (valjda zbog simuliranja), ali je Partizanu dodelio slobodan udarac!? Bandalovski je bio u prodoru, pratioci su ga "kačili" po nogama, ali je ostao na istima, da bi potom, posle par koraka pao.

28' - Komičan pokušaj Miloševića da iznudi penal za Spartak. Bio je u prodoru, a kada je video da mu Bandalovsi ulazi u putanju i grabi ka lopti, poskočio je i pao. Sudija je odmahnuo rukom, što je naljutilo fudbalera Spartaka.

32' - Šaranov hrabrom intervencijom spašava Partizan! Nemanja Milić je bio "izbačen" ka golu Partizana, ali je sebi dao malo duži for, pa je golman crno-belih pravoremenim istrčavanjem sprečio izjednačenje.

Šaranov odbrana
Izvor: YouTube


40' - Napadač Spartaka Ognjen Mudrinski prekrstio se posle odluke Nikolića da dosudi faul za Partizan (Mudrinski se poslužio rukama da dođe do lopte pored Gogue) u znak čuđenja. Prošao je bez kartona.

45' - Mudrinski je sada dobio žuti karton zbog prigovora. Spartak je imao napad, lopta je išla ka Mudrinskom, Marko Jovanović je bio ispred njega, Mudrinski ga je blago gurnuo, a defanzivac Partizana je pao na zemlju. Sudija je svirao faul, a Mudrinski je kažnjen zbog novog prigovora.

Pre odlaska igrača u svlačionicu, navijači Spartaka pozvali tim da dođe do tribine, ali nije bilo nikakvih "postrojavanja", već su im otpevali pesmu.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak



59 ' - Posle dužeg vremena, Partizan konretan u napadu. Alen Stevanović je šutirao sa 20-ak metara, ali je Mirković efektno intervenisao. Napravio je paradu i izbio u korner.

Pogledajte

Alen Stevanović
Izvor: YouTube



66' - Najveća prilika za Spartak do sada, ali poklon od gostiju nije iskorišćen. Miladin Stevanović je na pet metara pokušao loptu da vrati do Šaranova, ali nije video da je iza njega Mudrinski, koji je odmah šutirao, ali je golman crno-belih bio budan.

68' - Šaranov ponovo spašava Partizan! Stefan Ilić, nekadašnji učenik Partizana, dobio je loptu u šesnaestercu Partizana, lepo se okrenuo, probao volojem, ali je Šaranov odličan.



Izvor: MN PRESS


71' - Neverovatni Šaranov! Još jednom je "skinuo" nemoguće. Slobodan Novaković je odlično šutirao, jako, u desni donji ugao, ali Šaranov se izvio i odbranio.

Pogledajte

Spartak - Partizan, odbrana Šaranov
Izvor: YouTube



79' - Nova velika šansa za Spartak, Ilić je uputio oštru loptu u šesnaesterac Partizana, ali je Bandalovski izbacio loptu, koja se vratila do Ilića. On je ponovo ubacio loptu u šesnaesterac, Mudrinski je pao pod pritiskom Stevanovića i tražio je penal. Na kraju, lopta je pripala Partizanu. Sumnjiva situacija.

Odluka sudije Bojana Nikolića da pokaže drugi žuti karton Ognjenu Mudrinskom iznervirala je jednog navijača Spartaka i Crvene zvezde u toj meri da se okrenuo prema loži u kojoj su sedeli Milorad Vučelić i Miloš Vazura i uzvikuo: "Kako vas nije sramota?". Ponovio je pitanje nekoliko puta uz uobičajne psovke, ali su čelnici Partizana ostali su mirni. Ljuti navijač je raskopčao gornji deo trenerke i pokazao majicu sa velikim grbom Zvezde, postavivši novo pitanje: "l šta sada?". Ovakva reakcija izmamila je osmehe kod čelnih ljudi crno-belih, a navijač je odmah napustio tribinu.

- Mudrinski je potom napravio glupost. Udario je bez lopte Marka Jovanovića i dobio je drugi žuti karton.

Mudrinski je posle utakmice komentarisao ispred svlačionice: "Ljudi, ako ono nije penal, ja ne znam šta je".

83' - Jedna od retkih, tečnih akcija Partizana, lopta je klizila, ali su igrači Partizana pomislili da su Barselona, pa su hteli da se ušetaju u gol...

84' - GOOOOL! Partizan vodi 2:0! Gol glavom Vlahovića, posle centaršuta Mihajlovića.

Vlahović
Izvor: YouTube

 90' - Novi gol Partizana za 3:0! Strelac je bio Ivan Bandalovski.

POGLEDAJTE

Bandalovski
Izvor: YouTube


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC