• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul razbio Everton - 4:0!

Autor mondo.rs

Efikasno veče u Premijer ligi. Liverpul ispratio Everton sa četiri gola, Vest Hem i Mančester junajted nastavljaju trku za peto mesto.

Od prvog do posledneg minuta na "Enfildu" je postojao samo jedan tim.

Fudbaleri Liverpula uspeli su da nastave dobru formu koja ih krasi u poslednje vreme i da u "Mersisajd derbiju" savladaju svog gradskog rivala. U meču u kome je viđen dobar intenzitet, lepi golovi i jedan prljav start i povreda Divoka Origija.

Iako to rezultat govori, ovo nije bila tako laka utakmica za Liverpul, a zasluge za ubedljivu pobedu idu pre svega Džejmsu Milneru koji je blistao večeras.

LIVERPUL - EVERTON 4:0(2:0)

U ostalim susretima Mančester junajted je uspeo da savlada neugodni Kristal Palas, dok je Vest Hem odigrao jako dobar meč protiv Votforda i tako verovatno potpisao otkaz Kike Sančezu Floresu. Junajted i Vest Hem nastavljaju trku za peto mesto.

Uskoro opširnije...

Vest Hem - Votford 3:1 (2:0)
/Kerol 11, Nobl 44p, 53p - Predl 64/

Liverpul - Everton 4:0 (2:0)
/Origi 43, Sako 45+3, Stadidž 62, Kutinjo 77/

Mančester junajted - Kristal Palas 2:0 (1:0)
/Dilejni ag 5, Darmijan 56/

To su utakmice koje će obeležiti sredu veče u Premijer ligi. Bliži se kraj sezone, pa je vreme da timovi koji su usled takmičenja u (evro)kupovima morali da "pomeraju" svoje mečeve i tako uvećaju svoj bodovni saldo na tabeli ovog takmičenja, do čijeg završetka nije mnogo ostalo.

Na programu su odlične utakmice, a svakako je najzanimljivija ona u Liverpulu gde će istoimeni klub ugostiti gradskog rivala Everton. To će biti 225. duel ovih timova čiji derbi nazivamo "Derbijem Mersisajda".

Vest Hem i Mančester junajted će pred svojim navijačima pokušati da ostvare pobede protiv Votforda i Kristal Palasa i da se tako približe učešću u Ligi Evrope naredne sezone, pošto su ovi timovi trenutno na petom odnosno šestom mestu.

Tabela sada izgleda ovako:

Lester 73, Totenhem 68, Siti 61, Arsenal (-1) 60, Junajted 59, Vest Hem 56, Liverpul (-1) 54, Sautempton 51,  Stouk 47, Čelsi (-1) 44, Everton 44, Votford 41, Bornmut 41, VBA (-1) 40, Svonsi 40, Kristal Palas (+1) 39, Norič 31, Sanderlend (-1) 30, Njukasl 29, Aston Vila 16.

UŽIVO:

- Na "Old Trafordu" baš ništa. Svi kao da jedva čekaju kraj meča.

- Kutinjo postiže i četvrti gol. Pravi debakl Evertona. Najlepši gol na meču.

- Votford promašuj penal, dobija crveni karton i sudija svira kraj. Pobeda Vest Hema.

- Više o užasnom startu Funesa Morija čitajte - ovde!

- Pogledajte 50. gol Danijela Staridža u dresu Liverpula. Staridž je 50 golova postigao za 87 utakmica u "crvenom dresu", što je brže od Suareza (91), Ovena (93) i Faulera (94).

- Roberto Martinez nema štopera na terenu. Posle Funesa Morija koji je isključen, izašao je i Stouns koji je povređen. Mekarti i Bešić, zadnji vezni, igraju na poziciji štopera.

- Sve je gotovo na "Enfildu" i treći gol za Liverpul. Pogodio je sada i Danijel Staridž, a velike zasluge pripadaju Lukašu Leivi koji je prvo "oteo" loptu, a potom je "počastio" engleskog napadača.

- Junajted postiže drugi gol, Darmijan je strelac!

- Isprva je delovalo prestrogo, ali Divok Origi je teže povređen. Iznose ga na nosilima, a menja ga Staridž. Iz ove perspektive sudija nije pogrešio. Dobija aplauz Belgijanac...

- Uzbuđenje na "Enfildu" - Funes Mori je dobio direktan crveni karton! Možda i prestrogo...

- Votford smanjuje, Sebastijan Predl pogađa u 64. minutu.

- Pogledajte gol Nobla.

- Ako je prvi deo sezone sa svojim asistencijama obeležio Mesut Ozil, onda je drugi Džejms Milner. On je u 2016. godini asistirao čak 11 puta svojim saigračima.

- Ipak ne! 3:0 za Vest Hem!

Fudbaleri Votforda su u nekoliko dana skrivili čak četiri jedanaesterca. Erueljo Gomes je odbranio prva dva, ali druga dva, koja su svirana protiv Vest Hema - nije mogao. Sada je Abdi bio taj koji je "rušio" protivnika, pa je Mark Nobl još jednom morao da bude precizan sa "kreča". I ponovo je uspeo u tome...

Sudi Majk Din.

- Fudbaleri Liverpula, Evertona, Mančestera i Kristal Palasa idu na pauzu, a sa nje se vraćaju Vest Hem i Votford. Hoćemo li videti preokret?

- Pogledajte gol Sakoa.

- Milner igra sjajno!

Kapiten Liverpula rano je dobio žuti karton zbog neopreznog starta, ali od tada je zaigrao mnogo bolje. Sada je prošao po levoj strani i prelako pogodio Mamadua Sakoa u glavu, koji je bio neometan na pet metara.

Everton je uprskao celo poluvreme.

- Večeras ga sigurno prati i Mark Vilmots, selektor Belgije, a ovo je peti gol na poslednjih pet mečeva za mladog Belgijanca.

- Taman kada smo pomislili da će se samo na "Enfildu" poluvreme završiti bez golova, ali onda se "ukazao" Divok Origi. U lepom prodoru je bio Džejms Milner, petljao je i petljao na desnoj strani, a onda je centrirao na Divoka Origija koji se savršeno pozicionirao između Ovijeda i Stounsa.

Sjajan gol. Dobija i ovacije publike.

- Ovako je izgledao najopasniji prodor Romelua Lukakua... Perfektni Sako!

- Adam Lalana je najaktivniji fudbaler Liverpula, našao se već u tri šanse, ali ukoliko Liverpul ne pobedi lako bi mogao da bude tragičar.

- Drugi gol za Vest Hem!

Holebas je vukao Čeika Kujatea, a kapiten Mark Nobl je preuzeo odgovornost i postigao gol. Erueljo Gomes je proše nedelje odbranio čak dva jedanaesterca protiv VBA, ali danas nije uspeo da sačuva svoj tim.


- Pomalo i poražavajuća statistika po Mančester junajted koji ove sezone baš i nije znao da "uveseli" svoje navijače u prvih 45 minuta na "Old Trafordu". Tako je posle Markusa Rašforda njihov najbolji strelac "autogol".

Rašford - 3, "autogolovi" - 2, Depaj 1, Lingard 1 i Marsijal 1.

I to je sve!

- Zabavlja se i publika.

- Prošlo je dvadeset minuta na "Enfildu", a nismo videli naročito opasne prilike. Najbolju je imao Adama Lalana, a Liverpul je daleko ofanzivniji do sada. Everton se našao nekoliko puta pred golom, ali bez naročite pretnje.

- Još jedan meč u startnoj postavi i Garet Beri će ispisati istoriju u Premijer ligi. Danas se izjednačio sa čuvenim golmanom Dejvidom Džejmsom.

- Forma za EURO?

- Još jedan gol!

Adam Lalana bio je pred golom Roblesa, ali je španski golman izuzetno odbranio, pa smo gol videli u Mančesteru gde je štoper Dilejni savladao sopstvenog golmana i doveo Junajted u vođstvo.


- Vodeći pogodak za Vest Hem delo je Endija Kerola, koji je u odličnoj formi u poslednje vreme, a asitirao mu je Dimitri Paje, najbolji fudbaler ovog tima.

Prelepa akcija.

- Počele su i druge dve utakmice, a Vest Hem vodi!

- Čudan sastav, a u ekipi nije ni Matež Vidra...

- Ukoliko ne izgubi večeras Vest Hem će postaviti klupski rekord po broju uzastopnih utakmica u Premijer ligi koje nisu izgubili. Za sada su na "koti" 14.

- Počinje utakmica Vest Hem - Votford!

- Ukoliko vas je iznenadio sastav Mančester junajteda, koji se nalazi ispod, pre svega zbog toga što se u prvoj postavi nalazi pet ofanzivnih fudbalera, odgovor je da će Vejn Runi zaigrati na poziciji centralnog veznog.

- Everton nije pobedio na "Enfildu" od 1999. godine u Premijer ligi, a poslednjih 10 mečeva u ovom takmičenju Liverpul ne zna za poraz. Poslednja pobeda "karamela" bila je još 2010. godine dok je klub vodio Dejvid Mojes.

- Ovako to izgleda pred "Enfildom".

Pogledajte i sastave ovih timova:

Vest Hem: Adrijan - Kresvel, Ogbona, Rid, Antonio - Lanzini, Kujate, Nobl - Paje, Kerol, Sako.

Votford: Gomes - Paredes, Predl, Ketkart, Holebas - Hurado, Gediora, Suarez, Behrami, Abdi - Amrabat.

Liverpul: Minjole - Moreno, Lovren, Sako, Klajn - Milner, Leiva, Kutinjo, Firmino, Lalana - Origi.

Everton: Robles - Oviedo, Stouns, Mori, Bejns - Mekarti, Beri, Miralas, Barkli, Lenon - Lukaku.

Mančester: De Hea - Darmijan, Blind, Smoling, Valensija - Šnajderlin, Runi, Marsijal, Lingard, Mata - Rašford.

Kristal Palas: Speroni - Keli, Marijapa, Dilejni, Suare - Kabaj, Jedinak, Sako, Li, Zaha - Adebajor.

Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC