• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

11. maj nije običan dan za Partizan!

Autor mondo.rs

Na dan kada je izgubio od Real Madrida u finalu KEŠ-a, ali i kada je osvojio poslednji trofej u masovnijem domaćem takmičenju, Partizan će igrati finale Kupa Srbije protiv Javora.

 11.-maj-Partizan-Real-Madrid Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Od jednog finala je prošlo 50, a od drugog pet godina...

Partizan je bio prvi klub sa ovih prostora koji je igrao u finalu Kupa šampiona.

Čuvene "Partizanove bebe", uprkos tome što su u ligi SFRJ bile katastrofalno plasirane i zauzimale tek 11. mesto, 11. maja 1966. godine, na stadionu Hejsel u Briselu, vodile su bitku za titulu prvaka Evrope. Rezultat koji do tada niko do jugoslovenskih klubova nije napravio, a jedino ga je ponovila i nadmašila Crvena zvezda 1991.

Iako je "parni valjak" poveo na početku drugog poluvremena golom Velibora Vasovića, tituli su se radovali Madriđani. Amansio i Serena srušili su crno-bele snove. Nastup u finalu Kupa šampiona je, međutim, i dalje najbolji rezultat u istoriji kluba iz Humske.

Partizan
Izvor: YouTube


Veličanstvene pobede protiv Nanta, Verdera, Sparte i Mančester junajteda još uvek se sa ponosom ističu na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Ove godine navršava se pola veka od briselskog finala.

U sezoni koja se neće pamtiti baš po lepom u Fudbalskom klubu Partizan, crno-beli će se, ipak, boriti za trofej. Ivan Tomić i njegovi puleni imaće priliku da protiv Javora osvoje Kup Srbije i tako se posle tačno pet godina ponovo raduju osvajanju pehara u masovnijem domaćem takmičenju.

Još uvek je nezvanična informacija da će se finalna utakmica igrati u Jagodini, ali je sigurno da će se Ivanjičani i Beograđani nadmetati za trofej na jubilarnu godišnjicu Partizanovog nastupa u finalu Kupa evropskih šampiona.

Grobari, partizanovci, opozicija i pozicija kluba imaće idealnu priliku da barem na jedno posle podne, uoči vanredne i po svemu sudeći izborne Skupštine, zaborave na sve podele, da stišaju unutrašnje nemire i da na dostojanstven način obeleže rezultat koji će se teško ponoviti.

Takođe, iako primarni cilj osvajanje titule nije ostvaren, crno-beli će jubilej moći da uveličaju uzimanjem 13. pehara u Kupu. Za to će im, pored uloge favorita, biti potrebno i fudbalskog umeća.

Zanimljivo, Partizan je poslednji trofej u Kupu osvojio 11. maja 2011, kada je službenim rezultatom 3:0 pobedio Vojvodinu. Novosađani su u finišu meča, nezadovoljni suđenjem i pri rezultatu 2:1 za crno-bele, napustili teren stadiona "Rajko Mitić" i odbili da se vrate.

Vojvodina
Izvor: YouTube


Akteri te utakmice bili su sadašnji prvotimac Marko Jovanović i sportski direktor, tada fudbaler Ivica Iliev. Za Vojvodinu je nastupao sadašnji desni bek "valjka" Miroslav Vulićević...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC