• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar: Moramo odigrati hladne glave i srcem

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Trener Željezničara Edis Mulalić odgovornost za neuspjeh u Kupu BiH preuzeo na sebe, a želi da njegov ekipa derbi protiv Sarajeva odigra srcem i “hladne glave”.

 Premijer liga BiH: Sarajevo - Željezničar najava Izvor: MONDO/Samir Cacan

Nakon ispadanja iz Kupa BiH fudbaleri Željezničara će devetu uzastopnu pobjedu u prvenstvu tražiti na gostovanju kod gradskog rivala, ekipe Sarajeva.

"U srijedu smo imali tu utakmicu u Tuzli. Staću ispred ekipe, jer mi volimo da upiremo prstom. Sve što se dešavalo u srijedu ja stojim na raspolaganju, igrači s tim nemaju ništa. Ja sam kao igrač ginuo za ovaj klub i danas se žrtvujem za ovaj klub. Ako neko misli da stojim na putu u Željinoj perspektivi, ja nemam problema s tim da me sklone. Ja sam pravio ekipu i oni su heroji za mene", kazao je Mulalić na konferenciji za novinare i naglasio da se ništa ne može promijeniti preko noći, te da je za razvoj jedne ekipe potreban malo duži vremenski period.

On je podsjetio da je Željo ušao s velikim zaostatkom u ovu polusezonu, ali da su njegovi igrači uspjeli održati kontinuitet u borbi ka mjestu koje vodi na evropsku scenu.

"Prije tri mjeseca nismo vjerovali da ćemo moći u Evropu ući kroz prvenstvo. Svaka nam je utakmica na život i smrt, jer je neko nekad nešto zakuhao, pa oni "jadnici" sad moraju to vaditi", kazao je Mulalić koji vjeruje da će igrači u utakmicu ući hladne glave i "srcem", što je nedostajalo u susretu sa Slobodom.

"Hladna glava je taktika, pamet. Što se srca tiče, s njim se rodiš ili ne rodiš. Ni jedan trener ne može da nekome kaže, evo sad imaš srce. Oni to moraju osjetiti sami", slikovit je bio strateg tima s Grbavice i dodao: "Hladne glave i srca kao Trebević idemo, pa ako treba svi ćemo poginuti."

Mulalić će u ovoj utakmici na raspolaganju imati i Stanića koji nije imao pravo nastupa u Tuzli.

O sljedećem protivniku i njihovom treneru Edis Mulalić ima samo riječi hvale.

"Sarajevo se stabilizovalo. Drago mi je zbog onog dečka koji ih vodi. On je branio kod nas i on je naš izdanak. Prema naprijed su dobri. Derbi treba proteći u sportskom duhu. Pratili smo ih i oni su nas. Nema nepoznanica. Mi malo imamo više igrača koji prvi put igraju derbi, a to nije bezazleno", istakao je Mulalić i dodao da to što Željo nije sedam godina slavio na Koševu ne predstavlja dodatni pritisak igračima.

O tome da su iz "bordo tabora" poručili da ulogu favorita prepuštaju Želji, Mulalić smatra trenerskom "patkom".

"Derbi nema favorita. Ko je to probao - zna. To što on priča su trenerske floskule", kazao je Mulalić.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Kapiten bordo sastava Aleksandar Kosorić kaže kako je derbi za igrače "poslastica".

"Nema favorita, ali smo svi svjesni značaja utakmice. Sami smo došli u tu situaciju da se borimo za Evropu. Pored grba i dresa kojeg nosimo, nametnuli smo sebi i taj pritisak", rekao je Kosorić.

U posljednjih nekoliko utakmica Željezničar je olako primao golove, ali kapiten "plavih" smatra da to nije problem.

"Nije to toliko alarmantno. Mi imamo deset utakmica prije toga gdje smo primili samo tri gola. Imali smo blagi pad koncentracije, ali ćemo dati sve od sebe da ne dolazi više do toga", istakao je Kosorić.

To što veliki broj igrača Željezničara ranije nije igrao ove derbije, Kosorić kaže da nije problem.

"Ovi igrači su igrali i pred većim brojem navijača. Mislim da su svjesni šta derbi nosi. Moramo da se koncentrišemo na igru i sve oko sebe ćemo isključiti", kazao je kapiten Željezničara.

Medijima na konferenciji za novinare se obratio i direktor kluba Mirsad Šiljak. On je istakao da će delegacije dva kluba obići groblja na kojima leže navijači i odati počast tim navijačima.

Gradski derbi, 107. po redu, igra se u nedjelju od 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC