• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li Real da proda Ronalda ili da produži ugovor?

Autor mondo.rs

Zanimljiva zapažanja izneo je ugledni španski novinar Giljem Balag, a šta vi mislite o ovoj temi, recite nam u anketi i komentarima.

Od dolaska iz Mančester junajteda, leta 2009, Kristijano Ronaldo je najbolji fudbaler Real Madrida.

Portugalac se brojnim golovima velikim slovima upisao u istoriju slavnog kluba i oborio mnoge rekorde koji su trajali godinama.

Međutim, da li je došlo vreme da se 31-godišnji napadač i "kraljevski klub" rastanu?

Već dugo se priča o tome, a nagađa se da bi Ronaldo mogao da se vrati u Junajted ili da pređe u bogati Pari Sen Žermen. Potporu pričama o odlasku daje činjenica da (zvanično) još nisu počeli pregovori o produžetku ugovora, koji ističe juna 2018. Jeste, ima još dovoljno vremena do tada, ali svi znamo da veliki klubovi počinju pregovore sa svojim najboljim igračima čim se kraj ugovora primakne na dve godine. Dakle, predstojeće leto moglo bi da bude ključno za buduću saradnju Ronalda i Reala.

S druge strane, ako potpiše novi ugovor, teško da će on biti na kraće od tri-četiri godine, a to bi značilo da Ronaldo ostaje u Realu do svoje 34. ili 35. godine. Po mnogim mišljenjima, nema šanse da se to dogodi...

Zanimljivo viđenje čitave situacije izneo je ugledni španski sportski novinar, Giljem Balag, za "Sky sports".

"Real Madrid cele sezone pokušava da nađe klub koji bi kupio Ronalda, a i on se, bez sumnje, sam 'poigravao' sa takvom idejom", smatra Balag.

"Ali, nema zainteresovanih. Ni Mančester junajted - koji nikada nije pokazao konkretnu nameru da ga vrati, ni PSŽ - koji se jeste pet puta sastao sa igračem, ali njegovu otkupnu cenu smatra preskupom, nisu stavili ponudu na sto", dodaje španski novinar.

Po njegovom mišljenju, Madriđanima preostaju dve opcije.

"Ili da ga prodaju jeftinije nego što žele ili da mu ponude novi ugovor. Real mu je ponudio dve godine, ali Ronaldo traži tri", otkriva Balag.

Zatim, sledi teorija o kojoj se do sada nije mnogo pričalo...

"Ja Ronalda vidim kao igrača koji je fizički dostigao svoj vrhunac, ali je i najbolji strelac u istoriji Reala. Problem je, međutim, njegov uticaj na druge igrače", smatra Balag.

"Na primer, da li bi Geret Bejl želeo da još dve godine bude u njegovoj senci? Ili, da li bi Robert Levandovski pristao da dođe u Real zbog Ronalda?".

Ronaldo je u sredu, protiv Viljareala istegao mišić, zbog čega će morati da pauzira u duelu sa Rajo Valjekanom, ali Balag veruje da će biti u timu za prvu utakmicu protiv Mančester sitija u polufinalu Lige šampiona.

Ova, iako ne mnogo ozbiljna povreda, otvara još jednu temu o Ronaldovom ostanku/odlasku iz Reala.

"Serhio Ramos je rekao da bi Ronaldo trebalo da počne da razmišlja o tome da ne mora da bude na terenu svaki minut. On nije Supermen i, kao što smo pomenuli, dostigao je fizički vrhunac. Ali, ambiciozan je i to ga vuče...", konstatovao je Španac i dodao:

"Zidan je izjavio da je teško reći Ronaldu da odmori, ali gospodine, to je vaš posao ako želite da bude na vrhuncu forme za kraj sezone".

Šta vi mislite...

Anketa

Da li je vreme za rastanak Ronalda i Real Madrida?

  • Da, čim se sezona završi

    30.77% (4)

  • Neka ostane do kraja ugovora

    15.38% (2)

  • Neka ostane još jednu sezonu

    15.38% (2)

  • Trebalo bi da produži ugovor

    38.46% (5)

Da li je vreme za rastanak Ronalda i Real Madrida?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC