• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Liverpulu: Sako pao na doping testu!

Autor mondo.rs

Novi problem za Klopa, a ne tiče se ligamenata kolena ili zgloba.

Nova šokantna vest za navijače Liverpula, a nije teška povreda!

Najbolji defanzivac kluba i jedan od ključnih igrača za prolećni uspon forme "redsa", francuski štoper Mamadu Sako, pao je na doping testu, objavila je francuska stanica "RMC Sport".

Sakou je u krvi pronađena zabranjena supstanca koja pomaže u sagorevanju masti, odnosno mršavljenju i on je, dok istraga ne bude završena, dobio automatsku suspenziju i u Liverpulu i u reprezentaciji Francuske.

UEFA je metodom nasumičnog izbora testirala Sakoa posle utakmice sa Mančester junajtedom u osmini finala Lige Evrope, nakon čega je službenom notom obavestila Liverpul da "postoji mogućnost da u njegovoj krvi ima nedozvoljenih supstanci".

Sako (26), prema prvim izveštajima, pokušava da uveri sve da se radi o nesmotrenoj greški, jer je inače u fudbalskim krugovima poznat kao surovi profesionalac, međutim pitanje je hoće li mu nadležni to uzeti u obzir.

U prvoj izjavi posle ovog saznanja, Sako je rekao koji je suplement koristio i dodao da nije imao ideju da se u tom proizvodu nalazi neka od nedozvoljenih supstanci.

Liverpul ulazi u finiš sezone, u kom i dalje ima matematičke izglede da se domogne Lige šampiona kroz Premijer ligu, međutim glavni motiv ekipe koju maestralno vodi Jirgen Klop biće Liga Evrope, u kojoj će se klub sa Mersisajda boriti u dva meča polufinala sa španskim Viljarealom.

Ukoliko izbore finale i potom trofej, a drugi par su Sevilja i Šahtjor, u Liverpulu će 18. maja u Bazelu igrati finalnu utakmicu za trofej i plasman u Ligu šampiona.

S obzirom na to da je automatska suspenzija Sakoa sasvim izvesna, Klop će u ta iskušenja morati da uđe sa petoricom klasičnih štopera, od kojih se samo Dejan Lovren naigrao fudbala ovog proleća. Tu su još vremešni Kolo Ture, pozajmljeni Stiven Kaulker, gotovo nekorišćeni Tijago Ilori i Martin Škrtel, koji je dugo bio povređen i od povratka nije mnogo igrao, a pritom se nalazi na žuti karton od suspenzije u Premijer ligi.

Od ranije, u trening centru u Melvudu, odvojeno od ekipe na oporavku rade Dani Ings (ligamenti kolena), Džo Gomez (ligamenti kolena), Džordan Henderson (ligamenti kolena), Emre Džan (ligamenti skočnog zgloba), Kristijan Benteke (ligamenti kolena) i Divok Origi (ligamenti skočnog zgloba).



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC