• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siti ubitačan bez Sterlinga i De Brojnea!

Autor mondo.rs

Pelegrini je postavio ekipu u 4-4-2 i to se isplatio - blistao je 19-godišnji Ihenačo, strelac dva gola u pobedi koja "građane" pomera iznad Arsenala na tabeli.


Odlazeći menadžer Mančester Sitija, Manuel Pelegrini, ostavio je na klupi tri dana pre prve polufinalne utakmice Lige šampiona sa Real Madridom, dvojicu skupo plaćenih fudbalera prošlog leta, neubedljivog Rahima Sterlinga i sjajnog Kevina De Brojnea.

Postavio je "građane" u staromodnu 4-4-2 formaciju i, ispostavilo se, u potpunosti pogodio, plus "dobio" još jedno rešenje u napadu, 19-godišnjeg nigerijskog fudbalera Kelečija Ihenača.

U tandemu sa fantastičnim Serhiom Aguerom, Ihenačo je 90 minuta mučio čvrstu odbranu Stouka, a prva utakmica subotnjeg programa u Premijer ligi na osunčanom "Etihadu" završena je rezultatom:

Siti - Stouk 4:0 (2:0).

Poslednja tri rezultata Stouka u Premijer ligi su: Liverpul 1:4, Totenhem 0:4, Siti 4:0. Moguće je da su crveno-beli već na godišnjem odmoru, s obzirom na to da ne mogu ni da ispadnu, ni da izbore Evropu.

Ihenačo je u sedmom uzastopnom meču Sitija bez poraza, još od 0:1 u gradskom derbiju sa Mančester Junajtedom odigranom 20. marta, postigao dva gola i zabeležio asistenciju, s obzirom na to da se faul nad igračem u šesnaestercu, nakon kojeg je dosuđen penal, u statistici zavodi kao ključno dodavanje.

Raspored:

26. april, Mančester Siti – Real Madrid

1. maj, Sautempton – Mančester Siti

4. maj, Real Madrid – Mančester Siti

8. maj, Mančester Siti – Arsenal

15. maj, Svonsi – Mančester Siti

(28. maj, finale Lige šampiona)

Iz tog kaznenog udarca, sedmi gol u poslednjih pet kola Premijer lige (tačnije, od poraza od Junajteda) postigao je Serhio Aguero, koji je time prestigao Džejmija Vardija na listi strelaca i primakao se na pogodak iza Harija Kejna.

Sredinom drugog poluvremena, Pelegrini je izvukao "Kuna" iz igre, a ovaj dobio ovacije s tribina, međutim to nije usporilo Ihenača, koji je odmah potom postigao i drugi pogodak na meču, a svoj 11. u sezoni, uz sedam asistencija.

Šaja Givena, koji je zbog povrede ostao u svlačionici na poluvremenu, a zamenio ga Jakob Haugard, prvi je "načeo" Fernando, koji je sjajno skočio na centaršut Hesusa Navasa iz kornera i glavom "spustio" loptu u dalji, nebranjeni ugao.

Bilo je to u 35. minutu, a samo osam minuta kasnije Raja Šokros oborio je Ihenača, a Aguero stigao do 23. gola u Premijer ligi, a 28. u sezoni. On je u prošlom kolu zatresao mrežu Njukasla na "Sent Džejms" parku za 1:1 i stigao do jubilarnog, 100. pogotka u Premijer ligi, što je broj koji je dostiglo 25 igrača, međutim samo je legendarnom Alanu Šireru bilo potrebno manje utakmica od Aguera da dođe do trocifrenog broja golova.

Lista strelaca:

Hari Kejn (Totenhem) 24, Serhio Aguero (Mančester Siti) 23, Džejmi Vardi (Lester) 22, Romelu Lukaku (Everton) 18, Rijad Mahrez (Lester) 16, Idion Igalo (Votford) 15, Džermajn Defo (Sanderlend) 13, Olivije Žiru (Arsenal) 12, Aleksis Sančez (Arsenal) 12, Gilfi Sigurdson (Svonsi) 11, Dijego Kosta (Čelsi) 11...

Omaleni Argentinac bi to uradio i ranije da jesenas zbog povrede nije propustio 13 utakmica Sitija u svim takmičenjima.

Lepo subotnje popodne u plavom delu Mančestera pokvario je Jaja Ture, koji se povredio u finišu utakmice.

Naš reprezentativac Aleksandar Kolarov odigrao je standardno dobro svih 90 minuta na poziciji levog beka.

Pelegrini je danas izveo sastav: Hart - Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov - Fernando, Ture, Navas, Silva - Ihenačo, Aguero.

Ta postava uspela je s kusurom da vrati momcima Marka Hjuza za poraz od 2:0 na "Britanija stadionu" zabeleženog 5. decembra. Stouk je u poslednje dve sezone dva puta pobedio Mančester Siti, ali danas skoro da nije imao šansu za gol.

Rezultati:

Mančester Siti – Stouk 4:0 (2:0)
/Fernando 35, Aguero pen 43, Ihenačo 64, 77/

Aston Vila – Sautempton (16.00)
Bornmut – Sautempton
Liverpul – Njukasl

U nedelju:

Sanderlend – Arsenal (15.05)
Lester – Svonsi (17.15)

U ponedeljak:

Totenhem – Vest Bromvič Albion (21.00)

Tabela: Lester 73, Totenhem 68, Mančester Siti (+1) 64, Arsenal 63, Mančester Junajted 59, Vest Hem 56, Liverpul (-1) 54, Sautempton 51, Stouk (+1) 47, Čelsi (-1) 44, Everton 41, Votford 41, Bornmut 41, Svonsi 40, VBA 40, Kristal Palas (+1) 39, Norič 31, Sanderlend (-1) 30, Njukasl 29, Aston Vila 16.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC