• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može i bez Vardija: Lester na plus osam!

Autor mondo.rs

Ni suspenzija Džejmija Vardija nije zaustavila Lester u pohodu ka tituli. Golovima Rijada Mahreza i Leonarda Uljoe pobegli su Totenhemu na +8. "Pevci" imaju i utakmicu manje...

Ešli Vilijams je trenutno najomraženija osoba na "Vajt Hart Lejnu"!

Reprezentativac Velsa, koji je jedan od najboljih štopera ove sezone u Premijer ligi, napravio je amatersku grešku u ranoj fazi utakmice i omogućio Lesteru da ni iz čega postigne pogodak, a potom i da pobedi u ovoj utakmici i pobegne Totenhemu na osam bodova razlike. "Pevcima" do kraja sezone ostaju četiri, a "lisicama" tri utakmice.

LESTER - SVONSI 4:0 (2:0)

Suspenzija Džejmija Vardija, koju je zaradio crvenim kartonom u prošlonedeljnom remiju sa Vest Hemom, bila je velika nada za navijače Totenhema koji su pomislili da se tim Klaudija Ranijerija neće prilagoditi na to.

Italijan je skoro čitave sezone forsirao gotovo identičnih 11 fudbalera, ali je zbog izostanka svog prvog strelca morao da ima poverenje u Rijada Mahreza, koji je lider tima, ali i u Leonardu Uljou koji se nije naigrao ove sezone.

Nisu ga izneverili.

LESTER: Junajted (g), Everton (k), Čelsi (g).

TOTENHEM: VBA (d), Čelsi (g), Sautempton (d), Njukasl (g).

Prvo je Alžirac iskoristio neverovatnu grešku Ešlija Vilijamsa, koji ga je prosto "napucao" na ivici šesnaesterca, i nakon prebacivanja lopte sa jednu na drugu nogu, čime je zbunio i golmana Fabijanskog, šutirao je u bliži ugao i doveo "lisice" u vođstvo...

Bio je to njegov 17. gol ove sezone, ali nisu se na tome zaustavili fudbaleri Lestera.

Svonsi je povremeno pretio, ali je slobodan udarac sa leve strane doneo drugi gol domaćima. Drinkvoter je sjajno centrirao, a Leonardo Uljoa je iskoristio ukazanu šansu i glavom prosledio loptu u mrežu. 

Tada se Lester u svome stilu "povukao" i čekao grešku protivnika. Gubitak lopte na sredini terena, sporo vraćanje u odbranu, loše pokrivanje krila koja bi mogla da otvore kontru, sve su to načini na koji je Lester toliko puta ove sezone postizao golove. Sada je Šlup, koji se takođe nije mnogo naigrao ove sezone, protutnjao po levoj strani pored dvojice fudbalera Svonsija i onda vrlo loše u dva navrata pokušao da asistira za Uljou...

...ali se Argentinac snašao i postigao pogodak. Njegov šesti ove sezone, pa se sada može reći da je on doneo neke vrlo bitne bodove u trci za titulu.

Do kraja meča Svonsi je uspeo da doživi i debakl. Odbrana se nonšalantno ponela kada je u poslednjim minutima meča Grej prošao po desnoj strani, uputio loptu na drugu stativu, a onda i sačekao da ponovo neometan uputi udarac sa leve. Međutim, Fabijanski je to odbranio, ali ne i šut Marka Olbrajtona sa tri-četiri metra.

PREMIJER LIGA, 35. kolo:

Sanderlend – Arsenal 0:0

Lester – Svonsi 4:0 (2:0)
/Mahrez 10, Uljoa 30, 60, Olbrajton 87/

u subotu:

Mančester Siti – Stouk 4:0 (2:0)
/Fernando 35, Aguero pen 43, Ihenačo 64, 77/

Aston Vila – Sautempton 2:4 (1:2)
/Vestvud 45+1, 85 - Long 15, Tadić 39, 71, Mane 90+4/

Bornmut – Čelsi 1:4 (1:2)
/Elpik 36 - Pedro 5, Azar 34, 90+1, Vilijan 71/

Liverpul – Njukasl 2:2 (2:0)
/Staridž 2, Lalana 30 - Sise 48, Kolbak 66/

U ponedeljak:

Totenhem – Vest Bromvič Albion (21.00)

TABELA: Lester 76, Totenhem (-1) 68, Mančester Siti 64, Arsenal 64, Mančester Junajted (-1) 59, Vest Hem (-1) 56, Liverpul (-1) 55, Sautempton 54, Stouk 47, Čelsi (-1) 47, Everton (-1) 41, Votford (-1) 41, Bornmut 41, Svonsi 40, VBA (-1) 40, Kristal Palas 39, Sanderlend (-1) 31, Norič (-1) 31, Njukasl 30, Aston Vila 16.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC