• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real(no) u problemu!

Autor mondo.rs

Ronaldo i Benzema, bez odrađenih treninga sa ekipom, seli su na avion i otputovali u Mančester, gde će u utorak uveče biti odigran prvi polufinalni meč Lige šampiona.

Strelci 74 gola ove sezone, od čega 20 u Ligi šampiona, Kristijano Ronaldo i Karim Benzema, nisu trenirali s ekipom Reala uoči puta u Mančester.

Ali, ušli su u avion, koji je iskrcao "kraljeve" u gradu u kom će u utorak uveče, u 20.45, biti odigrana prva polufinalna utakmice Lige šampiona između Mančester Sitija i Real Madrida.

Da li će igrati nedovoljno oporavljeni Ronaldo i Benzema i hoće li Garet Bejl moći sam da povuče, kao za vikend kad je kreirao veliki preokret Madriđana u komšiluku (2:0 za Rajo, 2:3 za Real), glavna je tema ne samo u Španiji, već i u Evropi.

Utakmicu Siti - Real prenosiće uživo Arena sport, a gledaoci će moći da je prate i putem weba na portalu Klik sport kompanije Telekom Srbija.

Prema poslednjim informacijama, CR7 je samo trčkarao, dok Benzema nije ni izlazio na trening.

Englezi spremni i rasterećeni bilo kakve obaveze dočekuju ekipu Zinedina Zidana, koja će nastupiti u 28. polufinalu Lige šampiona i pokušati da izbori 14. finale, u kojem će eventualno juriti 11. titulu prvaka kontinenta.

Ali, s kojim timom će nastupiti gosti?

Dok je menadžer "građana" Manuel Pelegrini u prošlom kolu odmarao Kevina De Brojnea i Rahima Sterlinga, a potom izveo iz igre u drugom poluvremenu Serhija Aguera koji je u fantastičnoj formi (sedam golova na poslednjih pet mečeva), Zidan će odluku o startnoj jedanaestorci doneti tek pred meč, kada bude pogledao poslednje izveštaje lekara.

Anketa

Ko će biti prvak novi Evrope?

  • Real Madrid

    29.29% (58)

  • Bajern Minhen

    18.69% (37)

  • Atletiko Madrid

    40.91% (81)

  • Mančester siti

    11.11% (22)

Ko će biti prvak novi Evrope?

Rezultati


Menadžer Sitija, Pelegrini, uveliko je započeo "rat nerava" izjavom da Ronaldo nije problem, jer ga je kao trener Viljareala, u vreme dok je Portugalac igrao za Junajted, cetiri puta sprečio da bude strelac, a sva četiri meča završena su 0:0.

"Znam sve o njemu, znam kako da ga zaustavimo", izjavio je Pelegrini, koji prema poslednjim informacijama sa Ostrva još nije odlučio kome će dati ulogu Ronaldovog "policajca" Pablu Zabaleti ili Bakariju Sanji.

Ali, da li je dovoljno zaustaviti samo Ronalda, ukoliko bude igrao? Geret Bejl igra fantastično posle oporavka od povrede i njegov čuvar biće na mukama. Kako stvari stoje taj "nezahvalan zadatak" imaće Francuz Gael Kliši, koji je možda zato i propustio prethodne tri utakmice u Premijer ligi, a igrao je Aleksandar Kolarov.

"Najbitnija stvar je da postignemo gol u gostima. Mnogo smo bolji na svom terenu i objektivno imamo veće šanse. Uveren sam da ukoliko izbegnemo poraz u Mančesteru idemo dalje", poručio je Bejl.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Sitija i Reala igra se sutra od 20.45 na Etihadu.

U drugom polufinalu, u sredu, sastaju se Atletiko Madrid – Bajern Minhen.



Fakti:

Mančester Siti i Real Madrid sastajali su se samo dva puta, u grupnoj fazi, u Ligi šampiona 2012/13. Bilo je 3:2 u Madridu i 1:1 u Mančesteru.

Real je neporažen u poslednjih osam mečeva sa engleskim klubovima (6-2-0). Poslednji tim sa Ostrva koji je izbacio Real iz Lige šampiona je Liverpul, u sezoni 2008/09, zbirnim rezultatom 5:0.

Šesti put uzastopno Real će eliminacione utakmice u Ligi šampiona igrati prvo na strani, pa kod kuće.

Mančester Siti nikada pre ove sezone nije igrao ni četvrtfinale Lige šampiona, tako da je ovo najbolji rezultat engleskog kluba u ovom takmičenju.

Siti je dobio samo jednu od četiri utakmice kod kuće u nokaut fazi Lige šampiona do sada, u prošloj rundi protiv Pari Sen Žermena.

Mančester Siti samo jednom u deset okršaja sa klubovima iz Španije uspeo je da sačuva svoju mrežu, 2011. protiv Viljareala – 0:3.

Mančester Siti postigao je najviše golova u Ligi šampiona ove sezone tokom poslednjih 15 minuta meča, sedam.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC