• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj ABA lige ili Srbi i Hrvati samostalno?

Autor mondo.rs

Od sledeće sezone na prostorima bivše SFRJ igraće se samo nacionalna prvenstva? Moguće. Bar, ako je verovati prvom čoveku slovenačke košarke.

Kraj?

Regionalna košarkaška liga posle 15 godine prestaće da postoji u dosadašnjem formatu i igraće se posle nacionalnih prvenstava, a sve kao posledica sukoba na relaciji Evroliga - FIBA.

Naime, kako navode mediji u regionu, a to je danas potvrdio i predsednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec već su počeli prvi razgovori na temu formiranja novog takmičenja.

Slovenci su danas zvanično saopštili da su povukli podršku sadašnjoj ABA ligi, to je pre nekoliko dana uradio KSBiH, a uskoro bi trebalo i Košarkaški savezi Srbije i Hrvatske, koji ne žele da njihovi nacionalni timovi budu izbačeni iz FIBA takmičenja.

"Kada bismo podržavali, to bi nas dovelo u sudbinu Španije. Ne podržavamo ABA ligu u ovom obliku, a ne podržavamo ni Evrokup. Spremni smo da suspendujemo klub koji želi da igra to takmičenje. Razgovarao sam sa predstavnicima Olimpije. Razumeju naš potez", istakao je Erjavec i dodao:

"Srbi i Hrvati planiraju novo regionalno takmičenje koje bi se igralo po završetku nacionalnih šampionata. Ono bi trebalo da počne po završetku kvalifikacija za Evropsko prvenstvi 2017. godine"
, zaključio je Matej Erjavec, a prenosi Kosarka.si.

U međuvremenu, u četvrtak, počinje finalna serija plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Mega Leksa. Videćemo da li će ono uopšte postojati u ovom obliku naredne sezone. Možda će to biti i poslednje finale regionalne lige, bar na neko vreme...

Uskoro opširnije...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC