• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loš fudbal, Real bolji - ali nula!

Autor mondo.rs

Sve šanse u ovom meču su nekako bile koncentrisane u periodu od 70. do 80. minuta, kada je više pretio Real Madrid, ali ni to nije uspelo da popravi utisak loše utakmice u kojoj nije bilo golova.

Polufinale nije ispunilo očekivanja!

Odsustvo Kristijana Ronalda izgleda je pokvarilo prvi polufinalni meč Mančester sitija i Real Madrida, pa ostali igrači nisu uspeli da nadomeste tu vrstu "eksplozivnosti", te smo u čitavoj utakmici sem u periodu od 70. do 80. minuta gledali vrlo loš fudbal.

Siti je nešto bolje delovao u prvom poluvremenu, dok je Real Madrid tek na kraju utakmice ubacio u "svoj tempo", ali ni to nije bilo dovoljno da bismo na ovom meču videli pogodak.

MANČESTER SITI - REAL MADRID 0:0

Povezane vesti

Navijači na stadionu "Etihad" priželjkivali su da bi njihov tim mogao da "iznenadi" Real Madrid s obzirom na to da je sa tribina meč pratio i povređeni Kristijano Ronaldo, ali to kao da nije bila "ekstra motivacija" za tim Manuela Pelegrinija.

Koji je, doduše, bolje počeo meč...

Dobrim presingom su izbacili iz ritma Kazemira koji je dosta grešio, ali napadi po levoj i desnoj strani nisu stvorili priliku ni za jedan pokušaj, a drastičan pad u igri možda je i posledica povrede Davida Silve koji je u finišu poluvremena startovao na Gareta Bejla, a potom povredio butni mišić. Što je možda bilo i najveće uzbuđenje prvih 45 minuta fudbala, koje je završeno bez jednog udarca u okvir gola.

U nastavku nešto bolje, a čitava utakmica bi nekako mogla da stane u period od 70. do 80. minuta.

Real Madrid je zaigrao dosta hrabrije, a rezervista Hese je prvi ozbiljnije zapretio kada je uspeo da skoči pored Kompanija i da pogodi prečku Džoa Harta. Upravo je engleski golman i njegova koncentracija sačuvala gol nervoznog Sitija, pošto je prvo nogom odbranio pokušaj Kazemira, da bi nekoliko minuta kasnije Pepe šutirao sa pet metara u njega.

Pokušavao je Bejl da nadomesti izostanak Ronalda, ali to nije bilo naročito učinkovito, dok je na drugoj strani Serhio Aguero većinu vreme proveo u senci Serhija Ramosa ili Pepea, dok su u poslednja dva minuta domaći zapretili preko Rahima Sterlinga i Kevina de Brujnea.

Revanš je na programu za šest dana u Madridu, a u sredu se sastaju Ateltiko Madrid i Bajern.

MANČESTER SITI: Hart - Kliši, Otamendi, Kompani, Sanja - Fernando, Fernandinjo, Silva (Ihenačo), De Brujne, Navas (Sterling) - Aguero.

REAL MADRID: Navas - Marselo, Pepe, Ramos, Karvahal - Modrić, Kazemiro, Kros (Isko) - Bejl, Lukas i Benzema (Hese).

N A J A V A

Vreme je za polufinalne mečeve ovogodišnje Lige šampiona koja je donela neka iznenađenja, a jedno od njih igra baš večeras. S obzirom na ne tako impresivnu sezonu u Premijer ligi, naviku da loše igraju najelitnije evropsko takmičenje i to da ih vodi "već bivši menadžer", Mančester siti je jedno od njih.

"Građani" će večeras igrati svoje prvo polufinale Lige šampiona, a za protivnika imaju tim koji je rekorder po broju titula u ovom takmičenju - ima ih deset, a i igra šesto uzastopno polufinale.

Dva tima su se do sada sastala dva puta. Bilo je to u grupnoj fazi pre tri sezone: Real je prvu utakmicu dobio posle preokreta 3:2, dok je u revanšu na Etihadu bilo 1:1. Real može da brine i njihov skor sa engleskim ekipama, pošto su u 30 utakmica pobedili 11 puta, 10 puta su izgubili i 9 puta je meč završen bez pobednika.

Ni Siti ne prolazi bolje sa španskim ekipama, skor je: 3-3-3.

Anketa

Ko će biti prvak novi Evrope?

  • Real Madrid

    29.29% (58)

  • Bajern Minhen

    18.69% (37)

  • Atletiko Madrid

    40.91% (81)

  • Mančester siti

    11.11% (22)

Ko će biti prvak novi Evrope?

Rezultati

Domaći će pokušati da već u prvoj utakmici stvore dobar rezultat pred revanš na "Santjago Bernabeuu", pre svega zbog toga što je Kristijano Ronaldo povređen i jer su u dobroj formi, dok je Real u raskoraku jer u isto vreme mora da juri i Barselonu i Atletiko Madrid u Primeri.

Bez obzira na to što je trenirao na "Etihadu", Ronaldo se ipak nije oporavio od povrede koju je zadobio na meču protiv Viljareala, pa će meč početi sa klupe. Odsustvo strelca 16 golova u ovogodišnoj Ligi šampiona biće veliki hendikep za Mančester siti u koji se vratio Kompani, ali ne i Jaja Ture.

Mančester siti je do sada izbacio Dinamo Kijev i PSŽ, dok je Real u dvomečima eliminisao Romu i Volfsburg. 

Sudi Čunet Čakir.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - Kraj!

90' - Isko menja Krosa.

82' - Pepe je sada bio blizu, ali nije uspeo da pogodi sa pet metara. Hart fenomenalan.

79' - Hart sad brani nogama!

Bio je ovo dobar pokušaj Kazemira nakon kornera... Pobegao je Kompaniju.

75' - Real bolji!

Bejl je "izvukao" Vensana Kompanija van šesnaesterca, nadmudrio još dvojicu u potrazi za prostorom kroz koji bi prošla lopta, ali je njegov pokušaj sa ivice kaznenog prostora prošao pored stative Džoa Harta.

71' - PREČKA!

Evo prvog velikog uzbuđenja... Bio je to dobar centaršut sa desne strane, a čovek od koga bi to ko malo očekivao pogodio je prečku posle udarca glavom. U pitanju je Hese, koji nije naročito visok, ali je uspeo odlično da se postavi pored Kompanija.

67' - Na tribinama su dva Ronalda...

66' - Kros je dugo tražio prostor za šut, ali je lopta otišla pored gola. Dobar pokušaj!

64' - Sitiju ne odgovara sudijski kriterijum, jer bi hteli da igraju nešto grublje. Kriterijum koji je Čakir uspostavio više odgovara španskim ekipama...

59" - Aguero kao traktor!

Kako je krenuo Serhio Aguero pored Danija Karvahala, uspeo je da u petercu oduzme loptu španskom fudbaleru, a potom i da uputi šut ka Kejloru Navasu, da bi se tek potom oglasio sudija Čakir i dosudio faul za Real... Smnjiva odluka.

54' - Prva prava šansa!

Serhio Ramos je bio najviši u skoku nakon odličnog kornera Tonija Krosa, ali je na mestu Džo Hart. Odmah uzvraća Keleči Ihenačo na drugoj strani, čeka li nas bolje poluvreme?

46' - Siti odmah preti, ali udarac Aguera ide preko gola. Karim Benzema je zbog slabog poluvremena svoje mesto ustupio Heseu. Real odmah i traži penal zbog starta Otamendija nad Bejlom, ali izgleda da nije bilo kontakta.

45+2' - Kraj vrlo lošeg poluvremena u kom baš ništa nismo videli.

40' - Problem za Siti.

David Silva, možda i najagilniji igrač Sitija do sada, ne može da nastavi meč zbog povrede butnog mišića... koji je zaradio posle starta na Bejlu. Umesto njega ne ulazi Sterling, već Keleči Ihenačo!

36' - Često u kadru vidimo nervoznog Ronalda...

...koji danas ne može da pomogne svojim saigračima na "Etihadu", pa ako možemo da razumemo da je on razlog zbog kog Real nema još nijedan šut ka golu Harta, ne možemo da razumemo zašto "nula" niše i pored Sitija, koji je kompletan. David Silva dobija karton zbog faula nad Bejlom...

26' - Sada je Ramos u centru pažnje. Kapiten Real Madrida pokušao je da ubedi sudiju da je njegov start bio čist, ali je otvorenim stopalom "odneo" Fernandinja... De Brujne sada gađa lošije.

24' - Pepe je dobio žuti karton nakon najopasnijeg napada Mančester sitija do sada. De Brujne je sada proleteo po desnoj strani, a Portugalac je morao da ga "krši" na ivici šesnaesterca. Nakon centaršuta Kompani pravi faul u skoku..

21' - Prva šansa za Real.

Nije se završilo udarcem, ali je bilo opasno. Geret Bejl je dobio loptu u prostor, a Gael Kliši je procenio da on neće stići do nje, ali jeste... Poslao je loptu u šesnaesterac, ali je Kompani reagovao ispred Benzeme.

Malo uzbuđenja.

17' - Kazemiro!

Ne, Brazilca nismo istakli zbog pokušaja, jer njih još nema, već zbog idealnog starta na loptu kada je po levoj strani probio Kevin de Brujne. Pretrčao je Pepea kao od šale, ali su noge Kazemira bile brže...

11' - Sudija Čakir neće odmah pokazivati žute kartone pošto je prvi grublji prekršaj koji je napravio Kazemiro prošao bez kartona.

8' - Malo toga smo videli za sada...

Real je bio taj koji je pokušao da drži loptu, ali je Siti odgovorio odličnim presingom na zadnju liniju iz čega su stvorili dve polušanse, ali se nijedan od napada nije završio ni udarcem ka golu Kejlora Navasa. Za sada dobar posao radi Fernando.

Ovo je podatak koji bi trebalo da zabrine Siti.

1' - Meč je počeo!

- Poslednji meč koji je Ronaldo propustio u Ligi šampiona bio je u četvrtfinalu ovog takmičenja pre dve sezone kada su izgubili od Dortmunda 2:0.

- Kristijano Ronaldo je u dosadašnjoj karijeri dao 93 gola u Ligi šampiona. Mančester siti ukupno 63.

- Zbunjujuća statistika. Najbolji strelac Real Madrida u poslednjih sedam sezona Kristijano Ronaldo, koji je ujedno i rekorder Lige šampiona, neće nastupiti večeras, a to možda i ne bude tako strašna vest za "kraljevski klub". 

Naime, ne samo da je Garet Bejl efikasniji kada Portugalac nije na terenu, nego je i sam Real Madrid. Od 2009, kada je Ronaldo stigao u Madrid, oni u Ligi šampiona postižu više golova kada on nije na terenu, nego kad jeste.

Odnos je 2,7 - 2,4.

- Za ljubitelje kopački, ovo će večeras obuti vaši omiljeni fudbaleri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC