• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sako se predao, a kaznu može već da nasluti...

Autor mondo.rs

Štoper Liverpula odlučio je da ne zatraži "B" uzorak krvi. Ako je za porediti njegov greh s onim koji je napravio Ture, igraće tek sledeće sezone.

Mamadu Sako, fudbaler Liverpula kojem je ove sezone posle revanš meča osmine finala Lige šampiona sa Mančester junajtedom pronađena nedozvoljena supstanca u krvi, imao je pravo da zatraži "B" uzorak i novo ispitivanje.

Odustao je od toga, svestan da je koristio preparate za sagorevanje masti u kojima se, iako tvrdi bez njegovog znanja, nalazila zabranjena supstanca.

Ovim potezom, francuski štoper praktično se pomirio sa suspenzijom koja je a priori usledila i tako je završio sezonu, čekajući da mu UEFA zvanično odredi kaznu, računajući od prvog dana kada ga je Liverpul isključio iz takmičarskog pogona.

Ovu odluku Sako (26) je doneo dan pre prve polufinalne utakmice Lige Evrope sa Viljarealom (četvrtak, 21.05), tako da će menadžer "redsa" Jirgen Klop morati da se osloni na ono što mu je od odbrane ostalo, a Sako je bio njen najstandardniji deo ove godine.

Sako je dao uzorak krvi na "Old Trafordu", 17. marta, posle čega je ustanovljeno da je koristio preparate za sagorevanje masti u organizmu. UEFA i dalje nije zvanično pokrenula disciplinski postupak protiv Sakoa, a Liverpul je odlučio da se do daljeg ne oglašava po ovom pitanju, jer su detalji iz procesa njegove odbrane pred nadležnima – poverljivi.

Sve što su "redsi" rekli u ovom slučaju, prošle subote kada je javnost saznala za problem u Melvudu, jeste da Sako nije zvanično suspendovan, već da samo "neće biti na raspolaganju" Klopu do daljeg, odnosno dok se istraga ne završi.

Sakoov saigrač iz Liverpula, takođe štoper Kolo Ture, bio je suspendovan 2011. na šest meseci kada mu je, dok je igrao za Mančester siti, u krvi pronađena zabranjena supstanca takođe vezana za ubrzano mršavljenje odnosno sagorevanje masti. Ture je tada rekao da je takozvane "vodene pilule" uzeo na nagovor supruge.

Otprilike slična kazna očekuje i Sakoa, zbog koje ne samo da neće biti u sastavu Liverpula ove i početkom naredne sezone, već će propustiti i EURO 2016 u Francuskoj, koji počinje 10. juna.

Sako je doveden za 18 miliona funti 2013. iz Pari Sen Žermena, odigrao je 34 utakmice za Liverpul ove sezone, računajući i 10 u Ligi Evrope, gde "redsi" nijednom nisu poraženi na 12 nastupa.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC