• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matijašević: Žao mi je zbog "Grofa" i Blaže

Autor mondo.rs

Sportski direktor Čukaričkog za MONDO o seriji sjajnih rezultata "brđana".

 Matijašević: Žao mi je zbog "Grofa" i Blaže Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Crvena zvezda je dominirala Superligom veći deo sezone, ali proleće prolazi u znaku Čukaričkog.

Klub sa Banovog brda vezao je sedam pobeda, od čega su poslednje dve ostvarene na stadionima Partizana i Crvene zvezde. Obe rezultatom 2:1.

"Odigrali su muški, svi! Nije lako pobediti Zvezdu i Partizan u nekoliko dana, posebno ne u gostima", konstatovao je sportski direktor "brđana", Vladimir Matijašević u razgovoru za MONDO i potom se, na neki način, "izvinio" sportskim rivalima i prijateljima iz Zvezde.

"Oni mogu da se raspituju za naše igrače, a mi ne možemo za njihove?"

Na Banovom brdu ne kriju da bi rado videli Nemanju Mihajlovića u dresu Čukaričkog, ali su u Partizanu tu vest točekali sa podsmehom. Nedavno je sportski direktor crno-belih Ivica Iliev rekao da je transfer moguć jedino ako "brđani" plate 10 miliona evra. "Oni mogu da se raspituju za naše igrače, ali mi izgleda ne smemo za njihove. Čukarički ne sme da kaže koji igraču su mu želje... Mi ne želimo da kritikujemo bilo koga, lično imam prijatelje i u Partizanu i u Zvezdi", razočaran je Matijašević odnosom kolege.

"Pre nekoliko dana sam bio na ručku sa (trenerom) Miodragom Božovićem i (sportskim direktorom) Blažom Raosavljevićem iz Zvezde. Zbog njih mi je, možda, i krivo što smo pobedili, ipak su napravili taj fantastičan niz. Stvarno su čudo ove sezone, ali svako radi za sebe i naravno da sam srećan zbog pobede Čukaričkog".

Po Matijaševićevom mišljenju, najveće zasluge za uspešnu seriju "brđana" idu na račun stručnog štaba, koji predvodi Milan Lešnjak.

"Od dolaska stručnog štaba predvođenog Lešnjakom ostvareno je sedam pobeda u osam utakmica. Njima idu najveće zasluge za uspešan niz, uspeli su da dodatno uvećaju pobednički mentalitet tima. I pre toga smo igrali dosta solidno, ali uz padove u igri. Sada je tu i rezultat. Mislim da smo zasluženo tu gde smo".

Čukarički je četiri utakmice pre kraja Superlige na drugom mestu, sa velikih osam bodova više od Partizana, ali i utakmicom više.

"Još nismo formalno izborili Evropu, ali kako momci igraju, ne sumnjam da će uspeti. Da li će završiti na drugom ili trećem mestu, to je manje bitno. Drugo mesto bi bilo velika satisfakcija za klub, ali osnovni cilj je da izađemo u Evropu. Niko neće zameriti igračima ako budi treći", istakao je Matijašević.

Izvor: MN PRESS

Na šalu sa društvenih mreža da Čukarički može da napadne niz Benfike od 29 uzastopnih pobeda, koji je do nedavno "jurila" Crvena zvezda, odgovara sa osmehom.

"Lepo je to čuti. Drago mi je da konačno delujemo kao tim, iz kog iskaču pojedinci. To je naš cilj i sve ide kako treba".

Kako Čukarički napreduje poslednjih godina, pomislili bi mnogi da je konačan cilj napad na titulu, međutim, Matijašević spušta loptu kada je reč o toj temi.

"Imamo neke naše planove, ali ne letimo. Tako je bilo i kada smo osvojili Kup. Nama je cilj da igramo redovno u Evropi, da izbacujemo mlade igrače, a ako se dogodi da se borimo za titulu, biće to dodatna satisfakcija".

Za sada, najveća želja je da klub premosti prepreku u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Zna se čija je zasluga sve ovo"

"Najzaslužniji za uspehe i to što Čukarički funkcioniše kako treba je predsednik kluba Dragan Obradović. Mi ostali smo tu da se bavimo svojim poslom. Ovo je klub u kojem se dobro zna ko šta radi, tačni smo, igrači dobijaju ono što zasluže. Nadam se da će većina naših klubova, pa i Zvezda i Partizan, tako funkcionisati", priželjkuje Matijašević.

"Naravno da bismo svi voleli da što duže ostanemo u Evropi, ali hajde da prvo prođemo to famozno drugo kolo kvalifikacija, u kojem smo već dva puta ispadali. Imali smo prošle godine šansu, ali nismo je iskoristili. Nadam se da će ovaj put biti drugačije. Imamo mesec dana da napravimo tim za tako nešto".

Iako letnji prelazni rok počinje tek za par meseci, na Banovom brdu ne gube vreme.

"Imamo plan koga želimo da zadržimo, a znamo i koga želimo da dovedemo. Razgovarali smo sa trenerima Lešnjakom i Veljom Kaplanovićem, izrazili su želju za pojedinim pojačanjima. Već radimo na tome... Da li ćemo uspeti da zadržimo pojedine igrače, zavisiće od ponuda. Oni su sigurno zadovoljni u Čukaričkom", ne krije Matijašević i konstatuje da je, uprkos pojedinim kritikama, zadovoljan timom koji je formiran za ovu sezonu.

"Kao klub pokušavamo da nađemo balans u timu, da svi igraju sigurno i dobro, a onda uvek neko iskoči. Letos kada smo radili prelazni rok falilo nam je igrača, ali uspeli smo to da popunimo zimus. Bilo je kritika, ali ja mislim da su svi igrači koji su došli pokazali da zaslužuju da budu u Čukaričkom. Većina njih sigurno...".

Rezultati su najbolji pokazatelj da je u pravu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC