• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop: Pa, čekajte malo!

Autor mondo.rs

Menadžer Liverpula ne razume zašto su igrači i navijači Viljareala onako burno proslavili pobedu u prvom meču polufinala Lige Evrope.

Fudbalska utakmica po pravilima igre traje 90 minuta, ali važne stvari se neretko događaju i u onih nekoliko minuta posle, kada sudija nadoknađuje vreme potrošeno na izmene, ukazivanje pomoći povređenim igračima ili nešto treće.

U tom periodu se skupo plaća svaka greška, a "onaj gore" nagrađuje upornost, koncentraciju i veru u ostvarenje cilja.

Fudbaleri Liverpula u poslednjih 15 dana su na svojoj koži osetili kako je pobediti i izgubiti golom u "90+" minutima, s tim da ih je Dejan Lovren protiv Borusije iz Dortmunda odveo u polufinale Lige Evrope, dok im je napadač Viljareala Adrijan "samo" otežao posao u revanš meču na Enfildu 5. maja.

MARSELINO SE SETIO 2013.

Trener Viljareala Marselino Garsija Toral kaže da ga je atmosfera na stadionu podsetila na proleće 2013, kada se "žuta podmornica" borila da se vrati u Primeru. "Da nam je neko rekao da ćemo tri godine kasnije doživeti ovakvo veče, niko ne bi verovao da je to moguće. Zato je razumljiva radost zbog pobede. Videćemo da li sledeće nedelje možemo da učinimo navijače još srećnijim".

Upravo na tu razliku ukazao je strateg "redsa" Jirgen Klop, posle 1:0 za Viljareal na stadionu El Madrigal u četvrtak uveče.

"Dok sam gledao kako svi oko mene proslavljaju gol, prva misao mi je bila 'Ljudi, žao mi je, ali nije još gotovo. Sada vi morate da dođete na Enfild'. To je sveto mesto i ta utakmica će biti potpuno drugačija. 'Jedan-nula' nije najveća prednost na svetu, a mi ćemo biti spremni", poručio je nemački stručnjak.

On je dodao da njegovi igrači imaju pravo da budu "ljuti na sebe desetak minuta", ali da onda moraju da se okrenu napred.

Klop smatra da je u datim okolnostima bilo nedopustivo primiti gol iz kontranapada u 92. minutu i da je to bila "jedina velika greška" koju je Liverpul napravio na ovom gostovanju.

"Verujem u prolaz manje-više isto kao i pre utakmice. Za neke stvari ćemo morati da pronađemo bolja rešenja, ali dosta toga što sam video mi govori da uz pomoć Enfilda možemo da nadoknadimo zaostatak".


Liverpulu pre revanša protiv Viljareala predstoji gostovanje Svonsiju u nedelju.

Tri kola pre kraja takmičenja u Premijer ligi, sa utakmicom manje, "redsi" objektivno ne mogu da se plasiraju više od petog ili šestog mesta, što znači da je trijumf u Ligi Evrope jedini put do Lige šampiona sledeće sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC