• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bejlov Real!

Autor mondo.rs

Velšanin "vuče" Madriđane u trci za titulu. Postigao je jedini gol na gostovanju Sosijedadu, za minimalnu i jako važnu pobedu!

Prošlog vikenda bio je motor Reala u velikom preokretu protiv Valjekana, kakav "kraljevski klub" nije napravio 85 godina. Ovog vikenda, ponovo je stao na čelo tima i Madriđani su opet pobedili!

Sjajni Geret Bejl doneo je ekipi Zinedina Zidana trijumf na gostovanju u San Sebastijanu i bar privremeno vratio svoj tim na čelu tabele.

SOSIJEDAD - REAL 0:1 (0:0)

Udarcem glavom u 80. minutu, na asistenciju takođe odličnog Lukasa Vaskeza, Velšanin je rešio borben meč, u kojem je Zizuov sastav upisao DESETU uzastopnu pobedu u prvenstvu.

Skupo plaćeni napadač preuzeo je odgovornost u odsustvu Kristijana Ronalda i Karima Benzeme i još jednom opravdao poverenje, potvrdivši klasu. Real u ovom trenutku ima 84 boda i ima po dva poena više i od Barselone i od Atletika, koje tek očekuju utakmice 36. kola.

Kao što je Bejl zaslužuje pohvalu, potrebno je istaći i učinak Vaskeza, koji je u svakom od poslednjih pet kola ili pogađao (tri gola) ili nameštao golove (dve asistencije). Zajedno sa Ostrvljaninom, i on zaslužuje pohvalu i iz kola u kolo uverava Zidana da apsolutno zaslužuje ulogu koju mu je namenio.

Nakon ove utakmice, odigrane pred 26.426 gledalaca, Real će svu pažnju usmeriti ka oporavku Kristijana Ronalda i revanšu polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija (sreda, TV Arena sport), a potom će se ponovo posvetiti trci za titulu, u kojoj ga očekuju još dve utakmice, protiv Valensije kod kuće i Deportiva u gostima.

Ove subote, u borbi sa čvrstom ekipom Sosijedada, Real je imao najžešćeg rivala pred golom domaćina, gde je stajao sjajni Argentinac Žeronimo Ruli. Međutim, u odlučujućem momentu nije imao rešenje za Bejlov udarac...

Zidan je u startnu postavu za današnji meč uvrstio i mladog napadača Borhu Majorala (19), poniklog u Realu. On je zauzeo mesto Benzeme i igrao do 65. minuta, kada ga je zamenio Hese. Iza mladog ofanzivca, Bejla i Vaskeza, vezni red Madriđana od početka su činili Kazemiro, Modrić i Rodrigez, s tim da su Hrvat i Kolumbijac u drugom poluvremenu bili zamenjeni Kovačićem i Iskom. U odbrani "kraljevića" od početka do kraja, ispred Kejlora Navasa, igrali su Danilo, Varan, kapiten Ramos i Naćo.

Toni Kros nije povređen, ali nije bio u startnoj postavi Reala jer je Zidan procenio da mu je neophodan odmor.

Rezultati 36. kola:

Sosijedad - Real 0:1 (0:0)
/Bejl 81'/

Atletiko - Rajo 18.15
Betis - Barselona 20.30
Granada - Las Palmas 22.05

u nedelju

Bilbao - Selta 12.00
Espanjol - Sevilja 16.00
Deportivo - Hetafe 18.15
Valensija - Viljareal 20.30

u ponedeljak

Malaga - Levante 20.30

odigrano u petak:

Sporting - Eibar 2:0 (1:0)
/Karmona 43', Žoni 83'/


Tabela: Real (+1) 84, Barselona 82, Atletiko 82, Viljareal 61, Selta 57, Bilbao 55, Sevilja 52, Valensija 44, Las Palmas 43, Malaga 42, Sosijedad (+1) 42, Eibar (+1) 42, Betis 41, Deportivo 39, Espanjol 37, Sporting (+1) 35, Valjekano 35, Granada 33, Hetafe 32, Levante 29.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC