• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokovi u borbi Njukasla i Sanderlenda za opstanak!

Autor mondo.rs

U Premijer ligi nije gotovo dok nije gotovo. To se pokazalo i ove subote...

Lokalni rivali sa severo-istoka Engleske grčevito se bore za opstanak, zajedno sa Noričom, u kom će samo jedan klub zadržati satus premijerligaša naredne sezone.

Ove subote nekoliko šokantnih detalja dogodilo se na oba terena, i onom u Njukaslu, gde je gostovao Kristal Palas, i onom u Stouku, gde je gostovao Sanderlend.

Na kraju, posle gola u 94. minutu sa bele tačke posle faula koji verovatno nije ni postojao:

Njukasl – Kristal Palas 1:0 (0:0)
Stouk – Sanderlend 1:1 (1:0)

A, Norič od 18.30 gostuje Arsenalu na "Emirejtsu".

Do tada, Njukasl će imati 33, Sanderlend 32 s utakmicom manje, a Norič 31 sa dva meča manje.

Kako je do toga došlo? Krenimo hronološki... Sve je "počelo" golom Marka Arnautovića u 50. minutu, za 1:0 na "Britaniji", gde je nezainteresovani Stouk bio rešen da prekine seriju očajnih rezultata u poslednje vreme, započetu kada je svima u klubu postalo jasno da je i ove sezone glatko obezbeđen opstanak.

Sanderlend je gubio, a samo osam minuta kasnije i bio gurnut ispod crte - januarsko pojačanje iz Totenhema, Anderos Tauzend, postigao je fantastičan gol iz slobodnog udarca u 58. minutu utakmice na "Sent Džejmsu" u Njukaslu, razgalio navijače crno-belih i kreirao, uz Arnautovićevu pomoć, najbolji mogući scenario danas za Njukasl - pobeda i poraz Sanderlenda. 

Ali... To nije moglo tek tako da se završi.

U 69. minutu, vezista Njukasla Musa Sisoko igrao je rukom u svom šesnaestercu, a šansu da donese izjednačenje ekipi bivšeg menadžera crno-belih, koji je pre godinu i po dana oteran jer je Njukasl bio "loš" u sredini tabele, Alana Pardjua, imao je ni manje, ni više nego...

Rezultati Rafe Beniteza u Njukaslu:

20. mart, Njukasl - Sanderlend 1:1

2. april, Norič - Njukasl 3:2

9. april, Sautempton - Njukasl 3:1

16. april, Njukasl - Svonsi 3:0

19. april, Njukasl - Mančester siti 1:1

23. april, Liverpul - Njukasl 2:2

30. april, Njukasl - Kristal Palas 1:0
Bodovi: 9/21

...bivši vezista i u tom trenutku najbolji igrač Njukasla, Joan Kabaj.

Francuz je stavio loptu na "kreč", protiv sebe imao je trećeg golmana u timu Rafe Beniteza, Karla Darloua, koji je među stativama samo zbog toga što su povređeni Tim Krul i Rob Eliot, zaleteo se, šutirao i - promašio!

Tačnije, Darlou je odbranio penal karijere, a njegova karijera do letošnjeg dolaska u Njukasl bila je isključivo vezana za Notingem Forest, gde nikako nije mogao da se nametne, pa ga je klub iz Čempionšipa stalno slao na pozajmice u nižerazredne klubove...



Darlou je sačuvao mrežu Benitezovog tima, koji je potom zamenio napadače i umesto Papisa Sisea u 72. minutu uveo u igru našeg reprezentativca Aleksandra Mitrovića, Njukasl je uspevao ofanzivnom igrom da osujeti pritisak gostiju u finišu, ali "svrake" nisu nikako mogle da utiču na ono što će se, kada su neki mečevi subotnjeg programa već bili završeni, dogoditi u Stouku na Trentu.

Naime, nakon što su momci Marka Hjuza propustili nekoliko šansi da nokautiraju "crne mačke", one su pokazale da imaju "devet života.

U 92. minutu utakmice posle blagog, verovatno i dozvoljenog starta Džefa Kamerona na centarfora Sanderlenda, Džermajna Defoa, koji je pritom bio okrenut leđima golu na ivici šesnaesterca, sudija Kreg Pauson dosudio je jedan od kontroverznijih penala ove sezone i svakako važnijih, jer je potom postignut gol koji bi mogao da odluči dramatičnu borbu za opstanak.

Kameron je u neverici gledao prema Pausonu, koji je pokazao na belu tačku, a stara premijerligaška "mačka", Defo, prekršio je nepisano pravilo da onaj nad kim je načinjen faul ne bi trebalo i da izvede penal - kockao se udarcem po sredini gola i dobio, jer se Jakob Hauard bacio u stranu i pogledom ispratio loptu koja je u 94. minutu, zbog burnih protesta domaćih igrača, obezbedila zlata vredan bod Sanderlendu.



Koliko je to bio važan momenat svedoči i slavlje menadžera gostiju Sema Alardajsa, koji se udarao rukama po grudima i potom jurio Defoa da ga poljubi u čelo.

Možda je mogao i Pausona...

Nakon što su već ispali iz Premijer lige, fudbaleri Aston Vile bili su nadomak tek druge pobede u gostima ove sezone, u 90. minutu utakmice u Londonu imali su 1:2, a onda su dozvolili da im živa legenda Votforda, Troj Dini, "uvali" dva gola za tri minuta i postavi konačnih:

Votford - Aston Vila 3:2 (1:1)!

Dobar rezultat Njukasla i kasno "izvlačenje" Sanderlenda nije propraćeno i naknadnim bodovima Noriča, iako su "kanarinci" na "Emirejtsu" odigrali odličan meč, propustili nekoliko šansi da savladaju Petra Čeha i čak pobede Arsenal u Londonu.

Na kraju su kažnjeni - posle samo tri minuta od ulaska u igru, umesto Aleksa Ivobija, Dani Velbek pogodio je mrežu na asistenciju Olivijea Žirua u 59. minutu i postavio konačnih:

Arsenal - Norič 1:0 (0:0), što je rezultat koji "tobdžije", bar na kratko, vraća na treće mesto na tabeli.

Raspored do kraja:

Njukasl

7. maj – Aston Vila
15. maj – Totenhem

Sanderlend

7. maj – Čelsi
11. maj – Everton
15. maj - Votford

Norič

7. maj – Mančester junajted
11. maj – Votford
15. maj - Everton

*napomena: tamnim slovima označena su gostovanja.

REZULTATI:

Everton – Bornmut 2:1 (1:1)
/Kleverli 7, Bejns 64 – Pug 9/

Njukasl – Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Tauzend 58/

Stouk – Sanderlend 1:1 (0:0)
/Arnautović 50 – Defo pen 90+3/

Votford – Aston Vila 3:2 (1:1)
/Abdi 45+2, Dini 90, 90+3 – Klark 28, Aju 48/

Vest Bromvič Albion – Vest Hem 0:3 (0:2)
/Kujate 34, Nobl 45+2, 79/

Arsenal – Norič 1:0 (0:0)
/Velbek 59/

U nedelju:

Svonsi – Liverpul (13.00)
Mančester junajted – Lester (15.05)
Sautempton – Mančester siti (17.30)

U ponedeljak:

Čelsi – Totenhem (21.00)

Tabela: Lester (-1) 76, Totenhem (-1) 69, Arsenal 67, Mančester siti (-1) 64, Vest Hem 59, Mančester junajted (-2) 59, Liverpul (-2) 55, Sautempton (-1) 54, Stouk 48, Čelsi (-2) 47, Everton (-1) 44, Votford (-1) 44, VBA 41, Bornmut 41, Svonsi (-1) 40, Kristal Palas 39, Njukasl 33, Sanderlend (-1) 32, Norič (-1) 31, Aston Vila 16.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC