• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Dobili smo pravi šamar!

Autor mondo.ba

Trener tuzlanske Slobode Husref Musemić nije mogao da sakrije razočaranje poslije senzacionalnog poraza na "Tušnju" od zvorničke Drine (0:2) u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Husref Musemić poslije poraza Slobode od Drine Izvor: MONDO/Samir Cacan

Zvorničani, koji su odavno ispali u Prvu ligu Republike Srpske, šokirali su Slobodu (0:2) i miljama udaljili Tuzlake od šampionske titule, dovevši u pitanje čak i izlazak na evropsku scenu.

"Fudbal je čudna igra, dobra opomena za one koji žele da nešto shvate. Čestitam Drini koja se borila svim srcem za razliku od nas. Barem se nadam da će mlađi igrači shvatiti šta je fudbal, da će im to pomoći u daljoj karijeri. Imam dovoljno godina da znam šta je to. Dobili smo pravi šamar, nadam se da će neko od ovoga izvući pouku. Nikoga nije lako pobijediti, ovo je dobro za bh. fudbal, ali ne i za nas", rekao je Musemić nakon utakmice.

Od samog početka utakmice ništa nije išlo na mlin Tuzlaka. Izostao je i pritisak na posljednju liniju gostiju. Čini se da je razlog poraza prelako shvaćena utakmica i unaprijed upisana tri boda protiv tima koji je već spakovao kofere za niži rang takmičenja.

"Ne znam zaista kako su igrači shvatili ovu utakmicu. U prvom poluvremenu smo imali neke polušanse, ali ništa specijalno. Nije bilo čvrstine, agresivnosti... Izostao je voljni momenat, mislili su da će pobjeda doći sama od sebe", dodao je razočarani Musemić.

Poraz je sada Slobodu udaljio od titule, koja je vrlo izvjesno u rukama Zrinjskog...

"Cijelu sezonu sada smo bacili pod noge, ali to je fudbal i to je sport. Cijelo vrijeme sam govorio da je sve otvoreno, ali neki to nisu shvatili. Ne ispadamo iz lige, imamo šansu da osvojimo Kup BiH, a da li ćemo se dići i vratiti poslije ovoga to ćemo da vidimo".

Musemić je imao brojnih problema prilikom sastavljanja ekipe. U susretu sa Drinom izostala su četiri prvotimca zbog povreda i suspenzije, a igrači koji su dobili novu šansu u Tuzli, ponovo je nisu iskoristili.

"Ovo je dobar pokazatelj igračima koji jedno vrijeme nisu igrali. Pitaju zašto ne igraju, ovo im je dobra potvrda da to nisam slučajno radio. Bio sam primoran dati im šansu da igraju, mislio sam da mogu dobiti ovu utakmicu. Veliku krivicu za ovo snosim i ja", zaključio je trener Tuzlaka, a prenijele agencije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC