• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam meseci od Augzburga: Igra samo Brašanac!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Partizana bili su na "tragu" odlične sezone kada su tog 1. oktobra savladali nemački Augzburg u gostima 3:1 (1:0), ali se u roku od samo nekoliko meseci sve promenilo. Uprava, dva trenera i gotovo čitava startna postava!

 Sedam mjeseci od Augzburga Partizan izgleda potpuno drugačije Izvor: MN Press/Montaža

Deluje kao da je bilo davno kada se kaže 1. oktobar, ali je fudbalerima Partizana utakmica sa nemačkim Augzburgom u okviru grupne faze Lige Evrope bila već 18. utakmica u sezoni.  Od tada su odigrali još 30-ak, ali ni u jednoj ni pre ni posle nisu ostavili tako dobar utisak. Golovima Andrije Živkovića i odbranama Živka Živkovića locirali su se na prvom mestu svoje grupe "L".

Na "WWK areni" su poveli nakon pola sata igre golom Andrije Živkovića, da bi prednost udvostručio štoper Fabrisijio Ornelas u 54. minutu. Asistirao mu je Andrija Živković...

Raul Bobadilja je brzo smanjio na 2:1, ali nije ni blizu iznervirao navijače Partizana kao što će to uraditi za koji mesec u Beogradu, da bi Živković već u narednom kontranapadu postigao i treći gol za crno-bele.

Bila je to prva pobeda za Partizan u Nemačkoj. Od osnivanja kluba!

Sa dve pobede u prva dva kola Lige Evrope Partizan se pozicionirao ispred Atletik Bilbaoa, AZ Alkmara i već pomenutog Augzburga, dok su u isto vreme imali mnogo problema u Superligi i već tri poraza u prvih 11. kola domaćeg šampionata.

U tom duelu sa timom iz Bavarske ekipu je vodio Zoran Milinković, a on se odlučio za sledećih 11:

Ž. Živković – Vulićević, Balažic (od 46. Ostojić), Fabrisio, Subić – Jevtović, Brašanac, Babović - A. Živković, Stevanović – Oumaru (od 22. Božinov).

Od tog 1. oktobra i startnih 11 koje je izveo Milinković – skoro sve se promenilo.

Prvo, Milinković više nije na klupi Partizana...

Njega je već tri nedelje nakon ove pobede nad Augzburgom zamenio Ljubinko Drulović, a situacija je toliko neobična da je i Ljubinko Drulović smenjen na kraju jesenjeg dela šampionata, nakon koga su crno-beli zaostajali rekordnih 26 bodova za Crvenom zvezdom.

Ubrzo je na klupu stigao trener Ivan Tomić, koji je podmladio tim, odrekao se većine igrača sa kojima je Milinković "srušio" Augzburg i stvorio jedan novi Partizan – u okviru iste sezone.

Startnih 11 se toliko promenilo za sedam meseci da su trojica fudbalera napustila klub, četvorica su postala rezervni fudbaleri, jedan je povređen, dvojica imaju nerešen status u klubu, a samo je jedan još uvek standardan u timu – Darko Brašanac, koji je u međuvremenu postao i reprezentativac.

Partizan je tokom zimskog prelaznog roka ostao bez Abubakara Oumarua (Kina), a sa Babovićem i Fabrisijom su raskinuti ugovori, dok su heroji te pobede u Augzburgu – Andrija i Živko Živković još uvek u timu, ali na njih Tomić ne računa.

Golman Živković je pokušao da pronađe inostrani angažman, u čemu nije uspeo, a dobio je i konkurenciju u vidu mladog Kljajića i pridošlice Šaranova, te je jasno da Partizan ne računa na njega. Sa druge strane "saga" Andrija Živković je završena tako što je klub kaznio igrača, zbog odluke da ne produži ugovor, prebacivanjem fudbalera u Teleoptik, gde trenira sa mladim fudbalerima i čeka leto kako bi rešio svoj status i verovatno potpisao za neki novi klub.

Slovenački štoper Balažic povredio se baš na utakmici protiv Augzburga, ali je sezonu završio zbog one koja je usledila u meču sa Atletik Bilbaom kada je iz igre morao još u 26. minutu, a i njegova zamena na utakmici sa Nemcima Miloš Ostojić zbog operacije tumora propustiće čitavu sezonu. 

Ovog proleća na poziciji štopera najviše vremena su proveli povratnik Marko Jovanović i pojačanje iz Finske Sedrik Gogua, dok su povremeno šanse dobijali mladi štoperi Miladin Stevanović i Nikola Milenković.

Kada su u pitanju oni koji su izgubili poziciju startera, tu su bekovi Miroslav Vulićević i Aleksandar Subić, zadnji vezni Marko Jevtović i krilni napadač Alen Stevanović, koji je doduše tek u poslednjim utakmicama dobio smanjenu minutažu nauštrb Marka Golubovića.

Izvor: MN PRESS

Desni bek Miroslav Vulićević je zbog povrede propustio finiš jesenjeg dela prvenstva, ali ga je na proleće zbog bolje forme zamenio Bugarin Ivan Bandalovski, dok se na pozicji levog beka umesto Aleksandra Subića, koji se jesenas borio sa Nemanjom Petrovićem i Nikolom Lekovićem, u potpunosti ustalio Miroslav Bogosavac.

Nije propustio nijedan minut ovog proleća...

Marko Jevtović je uprkos smanjenoj minutaži ovog proleća i dalje jedan od igrača sa najviše utakmica u nogama ove sezone, a na svojoj poziciji je dobio konkurenciju u vidu Evertona Luiza, a sve više prostora dobija i Nebojša Kosović, koji može i ofanzivnije.

Zbog povrede Abubakara na meču sa Augzburgom igrao je i Valerij Božinov koji ove jeseni igra povremeno, a minutaža varira od stepena spremnosti uoči meča, pa su se u napadu nalazili Saša Ilić i mladi Dušan Vlahović.

Osim igračkog i trenerskog kadra – promenila se i Uprava, koja je ostavke podnela nakon drugog meča sa Augzburgom, a tek se očekuju izbori na kojima će Partizan dobiti predsednika umesto radne grupe na čelu sa Ivanom Ćurkovićem, koja u ovom trenutku vodi tim iz Humske.

Turbulentna sezona je iza Partizana, a do kraja će pokušati da se domognu bar jednog trofeja pošto im predstoji finale Kupa Srbije protiv Javora koje je za 10 dana na stadionu u Gornjem Milanovcu.

Kako će tim izgledati za sledećih sedam meseci? Videćemo...

(Milutin Vujičić - MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC