• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo nije ta nedelja: Lester još čeka!

Autor mondo.rs

Lider Premijer lige nije iskoristio prvu "meč loptu" za osvajanje titule. Na Old Trafordu - 1:1!

Lester još čeka!

Tim Klaudija Ranijerija imao je u nedelju prvu šansu da "overi" osvajanje istorijske titule, ali je na Old Trafordu osvojio bod, a ne tri.

Junajted je bio čvrst, na momente i čvršći, pokušao je u finišu i da pobedi, ali su gosti, na čelu sa Kasperom Šmajhelom, ipak pokazali zašto su prvi na tabeli i pred spektakularnim uspehom.

Domaćin je poveo u 8. minutu, golom Antonija Marsijala, a gost je postavio konačan rezultat u 17, pogotkom kapitena Vesa Brauna, na centaršut Denija Drinkvotera, koji je isključen u finišu.

JUNAJTED - LESTER 1:1 (1:1)

U trenutnoj situaciji, Ranijerijev tim sa velikom pažnjom će pratiti ishod sutrašnjeg meča Čelsi - Totenhem, u kojem će svaki ishod osim pobede gostiju doneti Lesteru titulu.

Danas nije bio dan za veliko slavlje "lisica".

Kažnjeni centarfor Džejmi Vardi nasmejan je dočekivao saigrače u tunelu posle utakmice i bodrio ih. Na njihovim licima nije bilo tuge, već samo umora od naporne igre u defanzivi. Domaćin je napadao žestoko, završio meč sa igračem manje, ali je šampionska odbrana gostiju bila čvrsta kao kamen.

Leonardo Uljoa potrošio je ogromnu energiju na polovini Junajteda, pretili su i Šinđi Okazaki i Rijad Mahrez, ali su "đavoli" dočekali finiš sa većom željom da pobede.

Defanzivac domaćina Kris Smoling pogodio je stativu u 78. minutu, Depaj je tri minuta pre kraja umalo iznudio i penal uz crveni karton za Drinkvotera, a Runi je u nadoknadi šutirao u gornji levi ugao, na šta je Šmajhel sjajno reagovao.

Ishod meča odložio je slavlje Lestera i istovremeno udaljio Junajted od mesta koje vodi u Ligu šampiona. U ovom trenutku, četvrtoplasirani je Mančester siti, sa četiri poena više od gradskog rivala, koji je peti.

JUNAJTED: De Hea - Valensija, Smoling, Blind, Roho - Kerik - Lingard (od 62' Mata), Felaini (od 75' Erera), Runi, Marsijal - Rašford (od 82' Depaj).

LESTER: Šmajhel - Simpson, Morgan, Hut, Fuks - Kante, Drinkvoter, Šlup (od 77' Olbrajton), Mahrez (od 88' King) - Okazaki (od 67' Grej), Uljoa.


REZULTATI:

Svonsi - Liverpul 3:1 (2:0)
/Ajev 30', 67', Kork 33' - Benteke 65'/

Mančester junajted - Lester 1:1 (1:1)
/Marsijal 8' - Morgan 17'/

Sautempton - Mančester siti (17.30)

U ponedeljak:

Čelsi - Totenhem (21.00)

odigrano u subotu:

Everton – Bornmut 2:1 (1:1)
/Kleverli 7, Bejns 64 – Pug 9/

Njukasl – Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Tauzend 58/

Stouk – Sanderlend 1:1 (0:0)
/Arnautović 50 – Defo pen 90+3/

Votford – Aston Vila 3:2 (1:1)
/Abdi 45+2, Dini 90, 90+3 – Klark 28, Aju 48/

Vest Bromvič Albion – Vest Hem 0:3 (0:2)
/Kujate 34, Nobl 45+2, 79/

Arsenal – Norič 1:0 (0:0)
/Velbek 59/

Tabela: Lester 77, Totenhem (-1) 69, Arsenal 67, Siti (-1) 64, Junajted (-1) 60, Vest Hem (-1) 59, Liverpul (-1) 55, Sautempton (-1) 54, Stouk 48, Čelsi (-2) 47, Everton (-1) 44, Votford (-1) 44, Svonsi 43, VBA 41, Bornmut 41, Kristal Palas 39, Njukasl 33, Sanderlend (-1) 32, Norič (-1) 31, Aston Vila 16.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE!

92' Junajted kidiše, Šmajhel čuva bod! Utakmica ide ka remiju.

90' Runi gađa sa 18 metara, pogađa gornji levi ugao, ali tamo je Šmajhel. Danac odmah nalazi Olbrajtona, koji istrčava kontru, ali ne uspeva da zapreti.

87' LESTER OSTAJE SA IGRAČEM MANJE! Drinkvoter je povukao Depaja na ivici kaznenog prostora, oborio ga na travu i sudija Oliver vadi crveni karton!

77' Preti Juntajted! Smoling šutira glavom, na centaršut Runija i pogađa spoljni deo stative!

71' Zakuvalo se! Rašford pokušava na jednoj strani i biva blokiran, a Mahrez na drugoj - pogađa De Heu na sredini gola.

67' Menja i Ranijeri. Okazaki izlazi, ulazi Grej.

65' Lester preti! Uljoaje ponovo pokušao, ali nije bio precizan. Pokušao je glavom, posle centaršuta sa desne strane, ali nije bio blizu. Argentinac ulaže ogroman trud.

61' Luj Van Gal napravio je prvu izmenu. Na terenu je Huan Mata, a iz igre je izašao Džesi Lingard.

59' Junajted pritiska i kruži oko kaznenog prostora Lestera. Runi je pokušao da inicijativu učini konkretnom, ali je njegov lob sa 16 metara prebacio prečku.

- Ovako se utakmica prati u Bankoku:

- Da li smo na 45 minuta od Lesterovog osvajanja titule?

- Bez promena do poluvremena. Junajted je počeo snažno, konkretno, ali je Lester iz minuta u minut jačao i bivao konkretniji. Markus Roho mogao bi da bude slaba karika u odbrani "đavola" i čini se da će Ranijeri tražiti od ekipe da upravo na tom boku napadu domaćina.

17' LESTER UZVRAĆA! 1:1!

Ves Morgan pogodio je glavom, posle "slobodnjaka"! Zatresao je mrežu sa oko šest-sedam metara od gola! "Lisice" ne odustaju!

- 8' LESTER GUBI! 1:0!

Junajted vodi 1:0! Antoni Marsijal zatresao je mrežu lidera Premijer lige, stavivši mu odmah do znanja koliko će biti teško da pobedi na Old Trafordu! Francuski napadač savladao je Kaspera Šmajhela udarcen nogom, na asistenciju Markusa Rašforda sa desne strane.

MEČ JE POČEO!

Lester je stigao nadomak šampionskog pehara Premijer lige. Da bi ga i zgrabio obema rukama, biće mu neophodna pobeda na današnjem gostovanju Mančester junajtedu na Old Trafordu.

Bajkovita priča o usponu i letu ekipe Klaudija Ranijerija mogla bi danas da dobije najlepše poglavlje. Ako bi "lisice" trijumfovale, bio bi to podvig kakav novija istorija engleskog (i ne samo engleskog) fudbala ne pamti!

Ekipa kojoj je predviđana borba za opstanak danas igra za podvig bez presedana i slavu koja će je decenijama!

Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos utakmice na Old Trafordu.

JUNAJTED: De Hea - Valensija, Smoling, Blind, Roho - Kerik - Lingard, Felaini, Runi, Marsijal - Rašford.

LESTER: Šmajhel - Simpson, Morgan, Hut, Fuks - Kante, Drinkvoter, Šlup, Mahrez - Okazaki, Uljoa.

- Kao što je i bilo najavljeno, najbolji napadač Lestera Džejmi Vardi nije u kombinaciji za ovaj meč jer još odslužuje kaznu zbog isključenja u pretprošlom kolu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC