• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri asistencije Tadića za debakl Sitija!

Autor mondo.rs

Dušan Tadić sa tri asistencije, a Sadio Mane sa tri gola - "razbili" nemotivisanog polufinalistu Lige šampiona.

Dušan Tadić je dobro počeo sezonu, pa imao značajan pad u igri i u minutaži u periodu pred "Boksing dej", ali se za kraj sezone vratio u velikom stilu i sa nove tri asistencije bio jedan od dva najbolja igrača utakmice protiv Mančester sitija.

"Titulu" igrača utakmice mu je možda ukrao Sadio Mane, fudbaler iz Gane, koji je na ovom meču takođe upisao het-trik, ali u golovima, i tako pomogao svom timu da ubedljivo savlada ekipu koja igra u polufinalu Lige šampiona sa Real Madridom, a da je njihov lokalni rival danas uspeo da savlada Lester, pitanje je da li bi mogli da računaju na "klimavo" četvrto mesto, na kome se sada nalaze.

SAUTEMPTON - MANČESTER SITI 4:2 (2:1)

Učinak Dušana Tadića, sada već bivšeg - pitanje je da li i budućeg reprezentativca Srbije, ove sezone je impresivan.

On je na 35 utakmica ove sezone u Premijer ligi upisao 8 golova i 11 asistencija, čime je popravio svoj prošlosezonski učinak kada je imao 4 gola i 8 asistencija. To ipak nije za poređenje sa sezonama u Holandiji kada je imao "dabl-dabl" učinke, ali je izuzetno visoko rangiran kada je dodavanje za gol u pitanju.

Od njega su u tom segmentu bolja samo šestorica fudbalera u Premijer ligi...

Prvo se u 25. minutu odlično snašao sa loptom koja je bežala u gol aut, ali je uspeo da je "izvuče" i podigne na peterac odakle je Šejn Long smestio u mrežu glavom, dok je Otamendi gledao. Tri minuta kasnije opet je iskoristio grešku štopera Sitija i pružio pas između Mangale i Otamendija za brzo Manea, koji je odlično reagovao za 2:0.

Siti je uspeo da smanji rezultat na kraju poluvremena preko momka koji se dugo "preporučuje" Pelegriniju. Keleči Ihenačo postigao je svoj šesti, a kasnije na kraju meča i sedmi gol ove sezone, i postao drugi strelac tima. Od njega je u Premijer ligi više dao samo Aguero (22).

"Građani" su se ponadali da bi to moglo da "slomi" rivala, ali je Sautempton napao još žešće. Tadić je preskočio asistenciju u 57. minutu, pošto je Žoze Fonte asistirao Maneu, ali je bio tu da isporuči svoj, odnosno saigračev, het-trik u 68. minutu.

Oduzeo je loptu, otvorio kontru, izdržao napad sa leđa, a potom idealno uposlio Manea. Odbrana je razbijena...

Istina, Pelegrini nije igrao u najjačem sastavu, ali ovo ne može da bude dobar signal pred revanš na "Santjago Bernabeu".

SAUTEMPTON: Forster - Bertrand, Fonte, Van Dajk, Martina - Klasi (Romeu), Vanjama, Tadić (Rodrigez), Dejvis (Vard-Praus), Mane - Long.

SITI: Hart - Zabaleta, Otamendi, Mangala, Kolarov - Nasri, Fernandinjo (Demikelis), Delf (Navas), Sterling - Boni, Ihenačo.

Pogledajte i sve golove...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC