• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viljareal ponovo u Ligi šampiona

Autor mondo.rs

Polufinalista Lige Evrope slavio na gostovanju na "Mestalji". Ukoliko prođu kvalifikacije, gledaćemo ih u Ligi šampiona.

Gde su stali u Ligi Evrope - produžili su u Primeri!

Osokoljeni pobedom protiv Liverpula u polufinalu Lige Evrope, i to u samom finišu meča, fudbaleri Viljareala gostovali su na "Mestalji" protiv Valensije i tamo su pružili odličan meč i zasluženo slavili po 18. put u ovoj sezoni.

Valensija je sa 10 od 12 bodova u poslednja četiri meča uspela da obezbedi opstanak, kako god to suludo zvučalo kada se poveže sa "slepim miševima", ali ne i da odgovori Viljarealu koji igra odličnu sezonu.

Odlični su bili i na "Mestalji": Valensija - Viljareal 0:2 (0:2)!

Sa tri boda u ovom meču "žuta podmornica" je otišla na "plus šest" u odnosu na najbližeg pratioca Atletik Bilbao, što znači da je dva kola pre kraja skoro sasvim jasno da će Viljareal u narednoj sezoni ponovo igrati u Ligi šampiona. Njima je za prvi nastup posle sezone 2011/12 kada su se "obrukali" u grupi sa Bajernom, Napolijem i Mančester sitijem.

S obzirom na to da su ove sezone bolji u direktnim duelima sa Bilbaom, to znači da će i u slučaju istog broja bodova - biti ispred njih.

Za pobedu na "Mestalji" najzaslužniji je Roberto Soldado.

Prvo je u 14. minutu odlično ušao u kazneni prostor i "poslužio" Samuela, koji je nakon dobrog driblinga uspeo da pronađe put lopti do mreže, iako je u kaznenom prostoru bilo mnogo fudbalera u belim dresovima.

LIGA EVROPE

Od timova koji su u polufinali Lige Evrope, dva su pobedila, a dva izgubila. Liverpul je poražen od Svonsija, Sevilja od Espanjola, a uz Viljareal trijumfovao je i Šahtjor - 3:0 protiv Dinama iz Kijeva.

Drugi gol je već majstorija.

Valensija je izvela korner, a lopta je došla do Soldada koji je odlično uvideo da poslednja linija Valensije stoji na njegovoj polovini, pa je odličnim pasom "izbacio" Adrijana koji je izašao sam pred golamana.

I rutinski ga savladao.

Na meču nije viđen veliki broj prilika, a Marselino je uprkos odmaranju većine standardnih fudbalera - profitirao.

Do kraja sezone čekaju ih dueli sa Deportivom i Sportingom iz Hihona, pa možemo konstatovati - Viljareal će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone.

Pogledajte golove...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC