• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoćete u reprezentaciju Srbije? Prijavite se!

Autor mondo.rs

Zanimljiv i nesvakidašnji način formiranja domaćeg nacionalnog tima u fudbalu na pesku.

"Budi reprezentativac, zaigraj za Srbiju", slogan je kojim organizacija "Beach Soccer Serbia" poziva zainteresovane fudbalere da se prijave na konkurs za reprezentativca naše zemlje u - fudbalu na pesku!

Selektor Dejan Knežević, dugogodišnji asistent selektora futsal reprezentacije Ace Kovačevića i trener koji je četiri puta bio futsal prvak Srbije i dva puta šampion Crne Gore, na raspolaganju će imati dvojicu bivših kapitena Crvene zvezde, Dejana Milovanovića i Nikolu Mijailovića, zatim kapitena naše futsal reprezentacije, Marka Perića i rezervnog golmana nacionalnog futsal tima, Nemanju Momčilovića.

"U želji da se fudbal na pesku dodatno popularizuje i stekne što veći broj poklonika, posebno među mladima, odlučeno je da se od 20. maja održe selektivni treninzi na kojima će biti izabran konačan sastav prve reprezentacije Srbije u fudbalu na pesku", navodi se u saopštenju.

Ti trenizni održavaće se na terenima kluba Šark na Adi Ciganliji, a svi zainteresovani će prvo morati da popune FORMULAR.

Stručni štab reprezentacije će na osnovu ovih prijava pozivati na treninge potencijalne kandidate za dres sa državnim grbom.

"Želja nam je da se što veći broj fudbalera, posebno onih mladih, oproba na pesku kako bismo kreirali što širu bazu igrača. Osnovno merilo u selekciji svakako neće biti njihove godine, već  veština fudbalske igre na pesku. Uveren sam da im motiva neće nedostajati, jer će imati priliku da budu članovi prve reprezentacije Srbije u fudbalu na pesku", poručio je selektor Knežević i dodao:

"Nadam se da će nam se prijavljivati spremni i ambiciozni fudbaleri. Posebno pozivam igrače iz nižih fudbalskih liga i futsal ekipa, jer ovo za sve njih može biti velika šansa".

Domaća reprezentacija u fudbalu na pesku formira se prvenstveno zbog turnira koji će se održat u Beogradu, na Adi Ciganliji od 24. do 26. juna. Na njemu će, pored našeg tima, učestvovati Portugal, Rusija, Italija, Švajcarska, Španija, Ukrajina i Mađarska.

Srbiju, takođe, od 1. do 3. jula u Moskvi očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a početkom septembra i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC