• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

(VIDEO) Finale Kupa - Partizanu 13. trofej!

Autor mondo.rs

Iz ugla kamere MONDA...

 Finale Kupa - Partizanu 13. trofej! Izvor: MN PRESS

Još dan pred utakmicu finala Kupa Srbije između Partizana i Javora, na blagajnama stadiona u Gornjem Milanovcu bilo je istaknuto "Nema karata".

Ta činjenica nije sprečila mnoge navijače, pre svega crno-belih, da se i bez vrednog parčeta papira upute u Moravički okrug i pokušaju da zauzmu mesto na malom, ali modernom i prelepom stadionu FK Metalac.


Iako se u prvi mah činilo da će mnogi ostati ispred stadiona pored Ibarske magistrale, veliki broj njih, ipak, je našao način da uđu na tribine. Ivanjičani, pristalice Javora, su bili smešteni na jednom delu centralne tribine pored reke Despotovice, naravno odvojeni od navijača formalnog domaćina.

Ostali sektori bili su popunjeni Grobarima, a najveći deo njih pozicioniran na tribini bližoj magistrali. Upravo je taj sektor, prema rečima domaćina, za finale Kupa primio mnogo više navijača nego što je predviđeno. Preko 2.000 ljudi!

Partizanovci su dočekali meč u slavljeničkoj atmosferi i u istoj ga ispratili...


Pola veka od najvećeg uspeha crno-belih, ali i najtežeg poraza u istoriji kluba obeležen je na tribinama koreografijom i porukom "Pedeset godina ponosnog sećanja" i velikom zastavom čuvenih "Partizanovih beba" iz 1966.

Tačno na dan finala pre 50 godina "parni valjak" je u Briselu izgubio od Real Madrida (1:2) i ostao bez titule prvaka Evrope. Za razliku od te daleke majske večeri, 2016. su se radovali fudbaleri iz Humske, jer je Javor na kraju morao da prizna da je bolji tim pobedio i zasluženo osvojio 13. trofej.

Pogledajte video snimke koje smo zabeležili na stadionu FK Metalac u sredu uveče.

Koreografija i prekid meča.


Uprkos tome što se atmosfera u Gornjem Milanovcu može opisati kao sjajna i fudbalska, nije sve proteklo u najboljem redu. U jednom trenutku meč je bio prekinut jer je pogođen drugi Mažićev pomoćnik Dalibor Đurđević, a u dva navrata došlo je i do tuče na tribini gde su bili smešteni Grobari.


Posebno su srećni bili mladi fudbaleri Partizana i stranci Sederik Gogua, Valeri Božinov, Everton Luiz, Ivan Bandalovski...


Ubedljivo najveći aplauz dobio je Saša Ilić, kada ga je oficijelni spiker prozvao na pobedničko postolje.


Trenutak pre nego što je Saša Ilić dobio pehar i visoko ga podigao, stadionom se prolomio zvižduk i poneka uvredljiva skandiranja na račun Slavoljuba Muslina. Rukovodstvo FSS odlučilo je da novi selektor uruči pehar kapitenu Partizana. Bivši uspešni trener Crvene zvezde, navodno, u jednom trenutku prolazeći pored tribine rekao: "Toliko sam vam trofeja uzeo, a sada vam ga dajem".


Slavlje na terenu okončano je popularnom pesmom Grobara i igrača Partizana...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC