• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menadžer Sanderlenda: Dosta je borbe za opstanak

Autor mondo.rs

Sem Alardajs u svom stilu je odradio posao, spasavši "crne mačke" ispadanja iz Premijer lige, ali sledeće sezone želi više.

Sem Alardajs sa svojim klubovima (Nots Kaunti, Bolton, Blekburn, Vest Hem) se mnogo puta nalazio u borbi za opstanak, u toj borbi je po pravilu bio uspešan i zato čelnici Sanderlenda nisu morali mnogo da razmišljaju, kada je početkom oktobra trebalo pronaći zamenu za Dika Advokata.

Sanderlend je u tom trenutku imao samo tri boda iz osam kola i bilo je jasno da će ostatak sezone proći u grčevitim pokušajima da se izvuče iz zone ispadanja.

Preokret u meču protiv Čelsija (3:2) prošle subote konačno je "vinuo" ekipu na željeno 17. mesto, a opstanak je obezbeđen sigurnom pobedom nad Evertonom (3:0) u sredu uveče.

POVEZANE VIJESTI

Alardajsov tim od 1. marta je zabeležio četiri uzastopna remija, potom izgubio od budućeg šampiona Lestera, pa u poslednjih pet kola dobio tri utakmice, a dve odigrao nerešeno. Ukupno 3-6-1.

"Uspeli smo da pretvorimo nerešene rezultate u pobede i kolo pre kraja smo bezbedni, što je pravo malo čudo. Pozitivan stav igrača, koji su izdržali pritisak borbe za opstanak je ono što nas je izvuklo. Upravo po mečevima protiv Evertona (2:6, 3:0) vidi se koliki put smo prešli za šest meseci".

Iskusni strateg rekao je da mu je bilo posebno teško da izdrži do januara i zimskog prelaznog roka, kada je konačno mogao da dovede neophodna pojačanja.

"Decembar smo završili sa pet uzastopnih poraza, ali od januara smo postali tim koga je bilo teško pobediti i kome se nije dopadalo da gubi utakmice. Meč protiv Čelsija je bio kulminacija, to je bio prvi put da smo do bodova stigli preokretom".

Sanderlend će ovu sezonu završiti na 17. mestu. Pre toga je bio 16, 14. i 17, a manje-više isto je bilo otkako se klub leta 2007. godine vratio iz Čempionšipa. Najbolji konačni plasman u tom periodu je 10. pozicija u sezoni 2010/11.

"Veliki Sem" rešen je da prekine praksu na koju su na Stadionu svetlosti odavno navikli.

"Ovaj klub ne sme stalno da se raduje pukom opstanku i trči počasne krugove kada izbegne ispadanje", podvukao je Alardajs.

"Opstankom smo obezbedili klubu finansijsku sigurnost, ali konkurenti će takođe imati novac, tako da je pitanje ko će ga pametnije potrošiti. Ono što ćemo uraditi u letnjem prelaznom roku je ključno za budućnost kluba na sportskom planu. Potrebni su nam kvalitetni i ambiciozni igrači, a glavni cilj biće da počnemo sledeću sezonu pobedama".

Nije li Lester baš na taj način stigao do titule?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC