• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivica Iliev: Divan dan, pun emocija!

Autor mondo.rs

Iliev ističe da Mihajlović i Vlahović ne mogu da odu u isto vreme. Vrednost svakog od njih je veća od pet miliona evra, naglašava sportski direktor Partizana. Osvojen Kup dokaz da je Partizan najbolje radio ovog proleća.

Ivica Iliev je kao igrač sa Partizanom osvojio četiri šampionske titule i tri nacionalna Kupa. Od srede je vlasnik još jednog trofeja u najmasovnijem domaćem takmičenju, ali je poslednji, ujedno i prvi od kada je seo u fotelju sportskog direktora.

Mladi funkcioner kluba u Gornji Milanovac je stigao pun utisaka sa klupske proslave kojom je obeleženo pola veka od finala Kupa evropskih šampiona u Briselu.

"Dan je počeo vrlo emtivno, jer smo se prigodnom proslavom na stadionu setili najvećeg uspeha Partizana i igranja finala Kuša šampiona sa Realom. Lepo je bilo videti sve legende na jednom mestu i pričati sa njima, čuti emocije utiske i sećanja. I oni su bili zadovolijni, delovali smo kao jedna velika porodica, divno je bilo", zadovoljan je Iliev.

Svečano je bili pre, za vreme i posle finala u Gornjem Milanovcu.

"Utakmicu je pratila velika tenzija, a drugo poluvreme nerovza. Igrači su bili svesni da su blizu osvajanja Kupa, ali prednost koju su imali nije dozvoljavala opuštanje. Mislim, ipak, da smo držali utakmicu pod kontrolom i da smo zasluženo osvojili Kup", smatra sportski direktor crno-belih.

Izvor: MN PRESS


Uspeo je!

"Sve vidim kao pozitivnu stvar za klub. Pored raznih opstrukcija sa mnogih strana, preživljavali smo ogroman pritisak da je sve što radimo negativno, igrači su to izneli na maksimalan način, izdigli se iznad situacije, a mi smo kao struka gledali da se odvojimo od svega, da se bavimo fudbalom i samo zato smo i uspeli da napraivmo nešto", priseća se svih nevolja Iliev.

Partizan je do utakmice sa Javorom u svojim trofejnim vitrinama imao 12 pehara Kupa, ali nijedan od njih nije osvojen bez primljenog gola. Generaciji koja je slavila u Milanovcu to je pošlo za rukom. "Parni valjak" se na taj način pridružio "večitom" rivalu i splitskom Hajduku, koji su takođe osvajali Kup maršala Tita, a da nijednom njihove odbrane nisu poklekle.

"Nesvakidašnji rekord za klub je činjenica da ove sezone u Kupu nismo primili gol. Odigrali smo šest utakmica i sačuvali mrežu na svim. Nijednoj generaciji Partizana to nije uspelo, čime ovaj Kup dobija još više na težini", nastavio je Iliev i otkrio šta je bio dogovor na početku drugog dela sezone.

"U prvom smo u Superligi izgubili mnogo bodova i nije bilo realno da stignemo prednost Crvene zvezde. Kao primarni cilj postavljen je trofej u Kupu, dok smo u prvenstvu želeli da osvojimo više bodova od svih i u tome smo uspeli. Moram da spomenem da nismo prezimili u Evropi uprkos tome što smo osvoji devet bodova, odnosno pobedili tri utakmice u grupi. Kada se podvuče crta, možemo da budemo zadovoljni", ocenio je operativac Partizana.

OD PRODAJE ŽIVIMO!

Izvor: MN PRESS


Iliev smatra da je zimski prelazni rok i prolećni deo sezone prekretnica za budućnost kluba.

"Nismo uspeli da osvojimo titulu, ali smo dobili vrhunska pojačanja, klince za budućnost i iskristralisalo se šta nam je potrebno za dalje", nastavlja i dodaje:

"Šta god da kažem, neko će pogrešno prortmačiti. Radi preživljavanja kluba, potrebno je da tokom leta prodamo dvojicu ili trojicu igrača. Samo, nema teorije da u predstojećem prelaznom roku odu i Mihajlović i Vlahović. Ako uopšte budu odlazili, nema šanse da cifra za jednog ili durgog bude ispod 5.000.000 evra. To smo u razgovorima preneli predstavnicima klubova koji zovu i raspituju se za njih", otkriva Iliev.

Nekada fudbaler koji je predviđen da bude nosilac zbog teške finansijske situacije jednostavno mora da ode.

"Da dobro vidimo šta dobijamo, a šta gubimo. Iznad sega, šta su interesi Partizana. Zvezda je prodajom Grujića rešila određene probleme, iako je projektivala tog momka da joj bude nosilac igre nekoliko sezona. Nama će biti teško da kažemo 'NE' kupcu spremnom da plati iznad 5.000.000 evra za Necu ili Vlahovića, jer znamo šta igrački mogu da nam donesu. Možda ta suma u ovom času nije realna, ali će biti za nekoliko godina. Sigurno. Na kraju, nerelano je prognozirati šta će se desiti, jer i sami ste svedoci dešavanja oko kluba. U njima, kao sportski direktor ne želim da učestvujem, jer sam ipak, samo čovek sporta. I želeo bih da tako ostane", završio je sportski direktor Partizana - Ivica Iliev.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC