• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga: Parovi, prenosi, kalkulacije, tabele

Autor mondo.rs

Može li Zvezda da prekine lošu formu? Ko će stići kao četvrti na cilj? Radnički opet gosti zahuktali Partizan, Vojvodina mora da pobedi Borac.

 Superliga Srbije 36. kolo najava Izvor: MN PRESS

S obzirom na to da se u Superligi skoro sve zna, ko je šampion, a ko ispada, najavu pretposlednjeg, 36. kola možemo komotno početi rečenicom:

Utakmicama Vojvodina – Borac u subotu i Radnički – Partizan u nedelju, biće nastavljena borba Novosađana, Nišlija i Čačana za četvrto mesto na tabeli, koje posle trijumfa Partizana nad Javorom u finalu Kupa Srbije, poslednje vodi u Evropu narednog leta.

Forma u poslednjih 5 mečeva:

Partizan 3-1-1 (10)

Vojvodina 3-1-1 (10)

Radnički 3-0-2 (9)

Čukarički 3-0-2 (9)

Borac 2-1-2 (7)

Radnik 2-0-3 (6)

Crvena zvezda 1-2-2 (5)

Voždovac 0-1-4 (1)

Na 180 minuta pre kraja šampionata, osim u slučaju Crvene zvezde i Borca koji će naredne srede nadoknaditi svoj meč 32. kola, jasno je da je Zvezda novi šampion, da je Partizan trijumfom u Kupu obezbedio kvalifikacije za Ligu Evrope nevezano za plasman na tabeli i da su ispali OFK Beograd i Mladost.

Trećeplasirani Čukarički, s tri boda više od Vojvodine i četiri od Radničkog veliki je favorit da osigura Evropu već u subotu, na krovu tržnog centra na Voždovcu, protiv posrnulih "zmajeva". Osim u slučaju velikog iznenađenja i vezanih neuspeha Čuke u mečevima sa Voždovcem i potom Radnikom, u krugu tri tima trebalo bi da saznamo četvrtog predstavnika Srbije u evro-kupovima, a Voša je pod velikim pritiskom, jer se u poslednjem kolu sastaje sa Partizanom u Beogradu.

Upravo sa Partizanom, koji je u sjajnoj formi ovog proleća, kod kuće igra Radnički, koji ove sezone nije imao mnogo uspeha u superligaškim i Kup mečevima sa crno-belima.

Partizan i Vojvodina u najboljoj su formi kada se gleda učinak u poslednjih pet kola, što se ne može reći za Crvenu zvezdu, koju je "rano" osvajanje titule očigledno koštalo mobilnosti, pa su crveno-beli zabeležili samo jednu pobedu u poslednjih pet kola, a dve u poslednjih sedam, tokom kojih je osvojeno devet od mogućeg 21 boda (2-3-2).

U plej-of grupi, samo Voždovac ima manje osvojenih bodova od Zvezde u poslednjih 450 minuta fudbala, pa će fudbaleri novog šampiona morati da zapnu u Surdulici kako bi popravili utisak. Zvezda je Radnik pobeđivala 5:0 i 0:2 ove sezone.

Plej-of

U subotu:

Voždovac – Čukarički (19.00)
Radnik – Crvena zvezda (19.00, Arena sport 1)
Vojvodina – Borac (19.00, RT Vojvodine)

U nedelju:

Radnički Niš – Partizan (19.00, Arena sport 1)

Tabela: Crvena zvezda (-1) 45, Partizan 37, Čukarički 36, Vojvodina 33, Radnički 32, Borac (-1) 29, Radnik 25, Voždovac 21.

Parovi poslednjeg, 37. kola (21. maj): Crvena zvezda – Radnički, Partizan – Vojvodina, Čukarički – Radnik, Borac – Voždovac.

Naredne srede, 18. maja, Borac i Crvena zvezda nadoknadiće zaostali meč 32. kola Superlige, pomeren zbog tragičnog ishoda tuče navijača dva kluba, u kojoj je jedan život ugašen.

Plej-aut

U nedelju:

Jagodina – Javor (17.00)
Mladost – OFK Beograd (17.00)
Novi Pazar – Spartak (17.00)
Rad – Metalac (17.00)

Tabela: Spartak 26, Javor 25, Mladost 25, Novi Pazar 25, Metalac 24, Rad 23, OFK Beograd 15, Jagodina 14.

Parovi poslednjeg, 37. kola (21. maj): Javor – Mladost, OFK Beograd – Jagodina, Metalac – Novi Pazar, Spartak – Rad.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC