• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doživeo Jokanovu sudbinu: Oteran Flores!

Autor mondo.rs

Tata i sin Poco povukli su novi bizaran potez. Posle Jokanovića, smenili su takođe uspešnog Floresa, a odlučili da postave zemljaka, koji nikada nije radio van Italije. Srećno mu bilo!

Đino Poco, temperamentni sin temperamentnog italijanskog biznismena Đampaola Poca, kojem je tata kupio engleski Votford i postavio ga na čelo žuto-crvenih, kako bi vodio klub na dnevnoj bazi, dok on upravlja Udinezeom i Granadom, ponovo je ustalasao londonsku javnost.

Kao kada je na kraju prošle sezone, mimo očekivanja, smenio našeg trenera Slavišu Jokanovića, koji je u toku sezone preuzeo Votford koji se tada nalazio u sredini tabele Čempionšipa i potom ga sa stilom uveo u Premijer ligi, tako je i na kraju ove sezone smenio čoveka koji je u paklenoj konkurenciji izborio opstanak ekipi.

Tačnije, završio je 13. na tabeli.

No, nešto lošiji rezultati Votforda u 2016. godini, u odnosu na ostvareno u prvom delu sezone, verovatno su razljutili tatu i sina Poca, koji su smenili i Kikea Sančeza Floresa, čoveka koji je dugo bio "hit" Premijer lige, uz Lester i Klaudija Ranijerija.

Sada, Poco tata ili Poco sin, svejedno, nameravaju da postave iskusnog italijanskog stručnjaka, Valtera Macarija, za novog menadžera Votforda. Očekuje se da će 54-godišnji taktičar i bivši trener Intera, Napolija i drugih italijanskih klubova, potpisati trogodišnji ugovor sa klubom iz zemlje u kojoj nikad nije radio.

Sančez Flores otpušten je kolo pre kraja Premijer lige, nakon 11 poraza u 18 mečeva od Nove godine, bez obzira što je to u kombinaciji sa rezultatima iz prvog dela šampionata bilo više nego dovoljno za na vreme ostvaren opstanak.

"Želeli bismo da se zahvalimo Floresu, on i njegov tim su postigli cilj postavljen na početku sezone - opstanak u Premijer ligi", navodi se u saopštenju kluba objavljenom dva dana pred poslednju utakmicu u sezoni.

Španac Flores je u Votford došao juna prošle godine, a pre toga je sa klupe predvodio Hetafe, Valensiju, Benfiku, Atletiko Madrid, kao i klubove iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Al-Ahli i Al-Ain.

Votford je osnovan pre 135 godina, spada u red najstarijih klubova na svetu, a u vlasništvu je porodice Poco od juna 2012. godine, kada je takođe biznismen italijanskog porekla, Lorens Basini, pristao da proda klub vlasnicima iz inostranstva.

Đampaolo Poco više puta dokazao je da mu je Votford, u poređenju sa Udinezeom i Granadom, u fokusu pažnje i neretko su igrači iz Italije i Španije "slati" u London da pomognu, ali Jokanoviću i Floresu nisu pomogli ni rezultati, ni dobra atmosfera koju su kreirali na "Vikaradž Roudu".

Nasledniku – srećno!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC