• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katai se razigrao, razigrala se i Zvezda!

Autor mondo.rs

Posle 5:0 i 0:2, Crvena zvezda je još jednom ubedljivo pobedila Radnik. Briljirao je Katai, pogodio i povratnik Vijeira, debitovao Račić.

 Superliga: Radnik - Crvena zvezda 1:4 Izvor: MN PRESS

U Beogradu 5:0.

U Surdulici 0:2.

Slično je bilo i večeras u trećem odmeravanju snaga debitanta u Superligi i najtrofejnijeg srpskog kluba. U 36. kolu, kada je mahom sve već postalo poznato:

Radnik - Crvena zvezda 1:4 (1:2), ukupno 1:11 ove sezone.

Crveno-bele, koji su shvativši da su titulu osvojili još jesenas neminovno pali u formi ovog proleća i do puta na jug imali svega devet od mogućeg 21 boda u poslednjih sedam kola, danas je povukao Aleksandar Katai, koji je ranih 1:0 do poluvremena pretvorio u 1:2, a potom je bilo sve lakše za tim Miodraga Božovića, koji je malo zarotirao postavu, a u finišu pružio priliku i 18-godišnjem Urošu Račiću da debituje u crveno-belom dresu nakon što je zimus stigao iz omladinskog pogona OFK Beograda.

Katai je bio ubedljivo najbolji (i statistički najkorisniji) igrač Superlige do zimske pauze, na koju je otišao sa 14 postignutih golova i devet asistencija. Da li se olenjio ili ne, tek do današnjih golova u Surdulici bio je strelac samo jednom ovog proleća, pa je ispustio šansu da se sa Vijeirom, Božinovim i Pavlovićem bori za titulu najboljeg strelca Superlige. No, potvrdilo se da kada je on raspoložen, i Zvezda igra dopadljivo i efikasno.

Posle Kataija, koji je postigao 16. i 17. gol ove sezone, u strelce se upisao i povratnik Ugo Vijeira, koji je počeo prvi meč od povrede u 151. "večitom derbiju" pre mesec dana, tako da je povećao prednost na čelu liste strelaca nad Valerijem Božinovim iz Partizana, napadačem koji je iskoristio povredu Portugalca.

Vijeira sada ima 21 pogodak u Superligi, a Božinov 18 pogodaka, dok je treći Andrija Pavlović iz Čukaričkog sa 17.

Crveno-bele do kraja sezone očekuju još dva meča, prvi već u sredu u Čačku, što je zapravo nadoknada odloženog duela sa Borcem iz 32. kola, a potom na zatvaranju šampionata novi prvak na "Marakani" dočekuje Radnički iz Niša.

Odmah iz Surdulice, još s terena, "Grof" Božović najavio je da će i ostalih 180 minuta u sezoni iskoristiti da pruži šansu i igračima koji su malo igrali, ali i "klincima", kako bi dobio što više odgovora pred start priprema za sezonu 2016/17.

Domaćin je poveo u 10. minutu posle velike greške kapitena gostiju, Aleksandra Lukovića. Iako je od Marka Petkovića sa desnog boka dobio "kosku", Luković je bespotrebno petljao kao poslednji igrač odbrane, providan dribling "provalio" je Miloš Deretić, uzeo mu loptu, zaobišao Damira Kahrimana i pogodio praznu mrežu.

Izvor: MONDO

Radnik je bolje otvorio meč i pre vođstva imao jednu odličnu i jednu solidnu šansu, međutim od vodećeg gola plavi su se samo branili i nisu dugo izdržali. U 30. minutu, Mihailo Ristić sjajno je izveo prekid s desne strane, prebacio sve i to taman tako da je "pogodio" u nogu zaboravljenog Aleksandra Kataija, koji je iz prve probacio loptu ispod Borivoja Ristića i poravnao rezultat.

Bio je to Kataijev 16. kol ove sezone, a ubrzo je usledio i 17.

Katai je na isteku 45. minuta, ponovo na pas Ristića, fantastično reagovao sa oko 17-178 metara od Ristića. Da može levom, a i desnom, kada poželi... ponovo je dokazao - primio je pas s leve strane, pogledao čuvara, prodao mu dribling i onda "iz kolena" levom nogom plasirao loptu u "sam" ugao Ristićevog gola.

Odmah potom - poluvreme!

Prvo poluvreme obeležila su dva neverovatna poteza štopera, Lukovića s jedne i Miloša Simonovića s druge strane. Pogledajte...

Posle 13 minuta "ničega" u nastavku, Zvezda je dala i treći gol. U prvom meču posle mesec dana oporavka od povrede, Portugalac se sjajno snaša u šesnaestercu i postigao 21. gol u šampionatu. Pas Ristića na stranu u gol efektnim udarcem iskosa sa leve strane probao je da pretvori Srđan Plavšić, Simonović je telom blokirao taj udarac, ali praktično asistirao Vijeiri koji takve šanse ne promašuje.

Vijeiru je u 73. minutu odmenio Petar Orlandić, koji se u 89. minutu upisao i u strelce.

Plavšić je odlično prošao po levoj strani, odložio loptu za Damjana Le Taleka, koji je ušao u šesnaesterac, pogledao i između šuta i pasa izabrao ovo drugo - poslužio je visokog centarfora kao "na tacni", pa je Crnogorcu ostalo samo da ćušne loptu u praznu mrežu za 1:4.

NAJAVA

Redovna sednica Skupštine Fudbalskog kluba Crvena zvezda biće održana 24. maja, saopšteno je danas. Skupština će početi u utorak, 24. maja u 18.00.

U 19 časova u Surdulici počeo je meč pretposlednjeg, 36. kola Superlige, između tima koji je "pobedio" na kraju drugog kruga plasmanom u plej-of, čime je definitivno obezbeđen opstanak u prvoj ikada sezoni u eliti i, s druge strane, tima koji je negde u isto vreme, posle silovito izborene nedostižne prednosti, počeo da uživa u osvojenoj tituli i malo pao u formi.

Crveno-beli su na jug došli sa svega dve pobede i devet osvojenih bodova u poslednjih sedam kola, što je oštar pad u odnosu na neverovatnu seriju rezultata trenera Miodraga Božovića i njegovih igrača, koji su posle dva remija u prva tri kola Superlige vezali 25 pobeda i rešili pitanje prvaka.

Crveno-beli danas će biti jači za prvog strelca šampionata, Uga Vijeiru, koji će prvi put startovati još od 151. "večitog derbija" sa Partizanom, odigranog 16. aprila. Portugalac je tada doživeo ozbiljnu distorziju skočnog zgloba i eto, vratio se posle skoro mesec dana.

U startnih 11 je i Srđan Plavšić, koji će preuzeti obavezu da kreira igru od Marka Grujića, koji nije ni na klupi.

Ostanite uz MONDO, pratićemo događaje u Surdulici UŽIVO!

Radnik:
Ristić – Milovanović, Vuković, Simonović, Marković – Putinčanin, Mutavdžić (od 83. Pavlović), Deletić – Arsić, S. Stojanović, F. Stojanović (od 46. Ovusu).

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Rendulić, Luković, Anđelković – Le Talek, Ristić – Katai (od 80. Račić), Plavšić, Srnić (od 73. Gavrić) – Vijeira (od 73. Orlandić).

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ UTAKMICE!

89 - GOOOOOL!

Orlandić! Ušao je u 73, a u 89. zahvalio se Le Taleku na pravom pasu.

GOAL Orlandic [1-4] ( FK Radnik - FK Crvena Zvezda) 2015/2016 HD
Izvor: YouTube



87 - ŠANSA!

Ponovo je Radnik bio u prilici za gol, strelac jedinog za plave večeras, Deletić, istrčao je sam pred Kahrimana, pobegao Anđelkoviću i Lukoviću, ali je iskusni čuvar mreže Crvene zvezde istrčao, skratio ugao i ponovo sačuvao svoju mrežu.

85 - Ristić! Odlično je šutirao levom nogom iskosa sa desne strane, verovatno bi postigao efektan gol da se njegov prezimenjak, golman Radnika, nije istakao i paradom prebacio loptu preko prečke.

80 - U poslednjih desetak minuta zaigraće i mladi Račić, Uroš, koji je zimus sa bratom Bogdanom prešao iz OFK Beograda u Crvenu zvezdu. Račić je rođen 1998. godine, ofanzivni je vezista ili polušpic, a zameniće Kataija.

77 - VELIKA ŠANSA!

Radnik je, posle gola u 10. minutu, imao najbolju šansu na utakmici. Ovusu je nastavio da pravi problema Petkoviću, nije uspeo sam da realizuje driblinge koji su poslali desnog beka Zvezde na patos, ali je u nastavku akcije lopta nekako došla do Stojanovića, koji je sa peterca prebacio ceo gol!

73 - Božović pravi dvostruku izmenu. Orlandić i Gavrić umesto Vijeire i Srnića.

72 - Ovusu! Svež, odmoran, prirodno brz, Nigerijac je propustio priliku da smanji na 2:3 kada je pobegao čuvarima i iskosa sa leve strane gađao dalji ugao. Neprecizno!

67 - Jak sudar glavama Simonovića i Rendulića, posle kojeg je štoper Crvene zvezde ostao da leži na travi. Ukazuje mu se pomoć.

57 - Trinaest minuta ničega, a onda gol! I to povratnika Vijeire, koji se vešto snašao u gužvi pred Ristićem. Odbijenu loptu posle izblokiranog šuta Plavšića sproveo je u mrežu za 1:3.

GOAL Vieira [1-3] ( FK Radnik - FK Crvena Zvezda) 2015/2016 HD.
Izvor: YouTube



54 - Nismo se uspavali, nego ne znamo šta bismo napisali o ovih prvih desetak minuta u drugom poluvremenu...

46 - Očekivali smo Ovusua od starta, ali ulazi tek u drugom poluvremenu. Zameniće Filipa Stojanovića. Božović nije ništa menjao.

45 - GOOOOOL!

Katai briljira. Opet na asistenciju Ristića, ovog puta iz igre, levom nogom, lagano i precizno, matirao je Ristića i preokrenuo meč u potpunosti.

Uživajte u potezu Zvezdine "desetke".

FK Mladi Radnik - FK Crvena zvezda 1:2 - Katai 45'.
Izvor: YouTube



43 - LE TALEK!

Tukao je Francuz iz punog trka, sa 25 metara, njegov šut temenom glave preusmerio je Srnić i umalo prevario Ristića, koji je bio u raskoraku. Sreća za Radnik, lota je prošla "tik" pored stative, možda je i dokačila okvir gola sa spoljne strane...

Odlican Udarac Le Taleka - Radnik - Crvena Zvezda.
Izvor: YouTube



35 -  NEVEROVATNA SCENA!

Šta je sa štoperima danas? Posle Lukovićevog kiksa, njegov kolega sa suprotne strane Simonović igrao se žonglera na ivici svog šesnaesterca, pimplovao loptu glavom četiri, pet puta, pre nego što je izgubio posed i doveo Vijeiru u stopostotnu šansu za gol, koju ovaj nije iskoristio.

Vijeira je lažnjakom bacio i golmana Ristića i čuvare "u nesvest", a onda kada je trebalo samo "ćušnuti" loptu u nebranjenu mrežu, nonšalantno je pogodio gol-aut.

Koliko je Ristić "odlepio" zbog neodgovornog ponašanja Simonovića najbolje govori to što je dobio žuti karton zbog prežestokog kritikovanja saigrača!

FK Mladi Radnik - FK Crvena zvezda 1:1 - šansa za Vieiru, svađa golmana i igrača.
Izvor: YouTube



Kao što rekosmo, neverovatne scene.

30 - GOOOOOL!

Realno, mogao je da se "oseti" gol Zvezde, koja od vođstva domaćina "nije stala". Posle nekoliko akcija iz igre, do izjednačenja gosti su stigli iz prekida, koji je maestralno izveo Ristić i ostavio Kataija samog pred Ristićem, a to vešti dribler nije propustio - iz prve, ispod golmana, za 1:1.

Katai je i u prvom delu sezone, takođe u Surdulici, tresao mrežu Radnika. Tada je bilo 0:2, a drugi gol postigao je Caki Stojanović.

GOAL Katai [1-1] ( FK Radnik - FK Crvena Zvezda) 2015/2016
Izvor: YouTube



24 - KONTRA!

Nema ništa Radnik protiv Zvezdine inicijative, dok se odbrana snalazi, a napadači dobijaju prostor. Tako je u 24. minutu sevnula kontra domaćih, koju je iskosa sa desne strane loše završio Filip Stojanović. Šutirao je neprecizno, što je bio sebičan potez, jer je u sredini imao dve opcije za pas, Slavišu Stojanovića i Arsića.

22 - DVE ŠANSE ZA ZVEZDU!

Sve teže se brani Radnik. U razmaku od desetak sekundi, Crvena zvezda imala je dve velike šanse, prvo je Katai probio po desnoj strani i centrirao, ali je lopta bila taman toliko "jaka" da do nje nisu uspela da dođu dvojica igrača u crveno-belom pre nego što je Milovanović uspeo panično da je izbije, da bi potom Plavšić centrirao, Srnić u padu zahvatio loptu glavom, ali su Marković grudima, a Simonović stomakom, uspeli da sačuvaju mrežu.

21 - Jalova inicijativa crveno-belih. Kružili su, kružili, a prvi je strpljenje izgubio Ristić, koji je šutirao iskosa sa oko 25 metara. Neprecizno i slabo.

18 - KATAI!

Zvezda u inicijativi. Katai je oduzeo loptu Mutavdžiću na 35-40 metara od gola Ristića, krenuo u beg, približio se šesnaestercu, namestio loptu na levu nogu i tukao, ali nedovoljno precizno. Ristić je uhvatio "živu" loptu.

17 - Dva puta pokušala je Zvezda preko desne strane, gde je agilni Srnić, ali je jednom krilni napadač crveno-belih nepotrebno šutirao iz "mrtvog" ugla posle dobrog driblinga, a drugi put reagovao glavom na centaršut Anđelkovića.

10 - GOOOOOL!

Vodi Radnik, ali posle kakve greške Lukovića!? Kao poslednji igrač odbrane, kapiten Crvene zvezde pokušao je da dribla rivala, nije mu prošlo, tako da je Deletića samo trk pored Kahrimana delio od laganog gola za 1:0.

Početnička greška iskusnog Lukovića!

GOAL Deletic [1-0] ( FK Radnik - FK Crvena Zvezda) 2015/2016
Izvor: YouTube



8 - Umalo Radnik da stvori i drugu opasnu priliku na meču, Slaviša Stojanović dobio je dobru, upotrebljivu loptu u prostor, između Rendulića i Petkovića, utrčao je u šesnaesterac, ali je Kahriman to dobro pratio i prvi stigao do lopte.

Pokušao je Stojanović tada da startom na loptu iznudi ili penal, ili čak pokuša da izbije Kahrimanu posed iz ruku, ali nije uspeo.

4 - ŠANSA!

Bolje je Radnik otvorio meč, posle prekida sa leve strane zaboravljen na drugoj stativi bio je štoper Vuković, koji je iz prve uhvatio volej, gađao precizno, ali je Kahriman bio na mesto i izboksovao loptu u korner.

2 - Videćemo kako će se na levom beku snaći Anđelković, koji je ovog proleća samo jednom odmenio standardnog Ibanjeza.

1 - Počeo je meč između tima koji je u poslednje tri utakmice primio čak 12 golova, ali i tima koji nije efikasan kao u prvom delu prvenstva, kada je današnjem protivniku u dva navrata čak sedam puta tresao mrežu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC