• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani Alves - profesionalni sakupljač pehara!

Autor mondo.rs

Sjajni desni bek Barselone Dani Alves u subotu je osvojio 31. titulu u karijeri. Od njega je uspešnije samo nekoliko fudbalera.

Jeste da su mu 33 godine, ali je i dalje jedan od najboljih na svojoj poziciji.

Sjajni desni bek Barselone Dani Alves odigrao je još jednu sjajnu utakmicu za bordo-plave i asistencijom učestvovao u trijumfu nad Granadom (3:0) kojim je tim sa "Kamp Noua" osvojio svoju 24. titulu u prvenstvu Španije.

Brazilac je sastavni deo jednog od najuspešnijih perioda Barselone, ako ne i najuspešnijeg, a u klubu je od 2008. godine kada je klub skupo platio Sevilji njegovu slobodu.

Ima i veliku platu Alves, i ugovor na još godinu dana, ali sigurno da iz uprave katalonskog giganta ni jednog trenutka nisu zažalili što su ga potpisali.

Ne samo da je veliki igrač, nego je i veliki pobednik.

On je u subotu osvojio 31. titulu u karijeri (!), pa su od njega uspešnija samo još dvojica fudbalera. Sa 31. titulom izjednačio se sa Garijem Nevilom, i imaće šansu da ga prestigne ako naredne nedelje osvoji i Kup Kralja sa Barsom, dok mu "malo beže" Vitor Baija sa 35 i Rajan Gigs sa 36!

Uspešniji je i od nekih svojih saigrača, pošto je Ćavi Ernandez "završio" sa 30, Andres Inijesta ima isto toliko, a Lionel Mesi jednu titulu manje. Tu su i legendarni Keni Dalgliš i Pele sa 29, dok je Zlatan Ibrahimović osvojio 28, ali sa daleko najviše timova.

U svojoj karijeri je Alves titule osvajao sa Seviljom, Barsom i Brazilom, a to su: tri Lige šampiona, dva Kupa Uefa, šest Primera, četiri Kupa Kralja, pet Superkupova Španije, četiri Uefa Super kupa, tri klupska prvenstva, dva Kupa Konfederacija, i po jedan Kopa Amerika i Svetsko prvenstvo do 20 godina.

Svaka čast!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC