• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Očajni Partizan pao na "Čairu"!

Autor mondo.rs

Odluka trenera Tomića da petoricu startera pošalje na godišnji odmor nije prošla nekažnjeno u Nišu, gde je Radnički konačno (i zasluženo) pobedio crno-bele.

 Očajni Partizan pao na "Čairu"! Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana kao da su završili sezonu osvajanjem Kupa Srbije, čime je osiguran plasman u Ligu Evrope.

Odlične igre ovog proleća grubo su prekinute danas, čemu je doprinela i odluka trenera Ivana Tomića da na prevremeni odmor pošalje petoricu startera.

Bez njih, bez takmičarskog motiva, bez šuta u okvir gola tokom 90 i kusur minuta igre i bez bodova u mečevima sa Radničkim posle 22 godine.

Na "Čairu", u poslednjem meču 36. kola Superlige: Radnički – Partizan 1:0 (1:0), fantastičnim golom Saše Marjanovića u 40. minutu utakmice.

I pre i posle toga, Nišlije su bile bolji, srčaniji, konkretniji i ofanzivniji tim, nošeni verom da će u trci sa Vojvodinom i Čukaričkim ipak izboriti plasman u Evropu, momci Milana Rastavca u svim segmentima igre po teškim uslovima, kiši i jakom vetru, nadigrali su rivala i osvojili tri važna boda, kojima su dodatno zakuvali atmosferu pred poslednje, 37. kolo sledećeg vikenda.

Danas su se na društvenim mrežama pojavile slike mogućeg dresa Partizana za sledeću sezonu. Crno-beli su se posle šest sezona razišli sa adidasom i potpisali za Najk. Pogledajte kako bi mogao da izgleda dres za sezonu 2016/17.

Pre izlaska na "Čair", na koji navijačima Partizana sa klupskim obeležjima nije bio dozvoljen ulaz zbog incidenata na 151. "večitom derbiju" sa Crvenom zvezdom, trener Tomić objasnio je da je poslao Sašu Ilića, Nemanju Mihajlovića, Bojana Šaranova, Marka Jovanovića i Darka Brašanca na zasluženi odmor desetak dana pre poslednje utakmice u sezoni, a da će još nekolicini dati slobodno u međuvremenu, između mečeva sa Radničkim i Vojvodinom narednog vikenda.

"Pripreme nam počinju već 9. juna, moramo da mislimo na sledeću sezonu i Evropu"
, rekao je Tomić posle ubedljivo najlošijeg izdanja ekipe od kada je on postao trener, odnosno ovog proleća.

Anketa

Podržavate li odluku Tomića?

  • Apsolutno, ispravna odluka

    33.33% (3)

  • Ne, svaka utakmica je važna

    55.56% (5)

  • Razumemm, ali ne podržavam

    11.11% (1)

Podržavate li odluku Tomića?

Rezultati


Radnički je postigao i drugi gol na utakmici, ali je sudijska trojka na čelu sa Miloradom Mažićem poništila lep gol mladog centarfora Marka Mrkića, procenivši da je bio u ofsajd poziciji. Odlučivali su centimetri, ali je razlika u pristupu igri danas plavih i crno-belih mogla da se meri kilometrima.

GOL


Posle 40 minuta u kojima nije viđeno gotovo ništa, vezista Radničkog Saša Marjanović postigao je prelep pogodak koji je razgalio južnu tribinu "Čaira". Marjanović je pobegao preofanzivnom Miroslavu Bogosavcu, imao vremena da se namesti na udarac, a udarac je bio fatalan.

Volejom je "probušio" mrežu Marka Jovičića!

Od kada se Radnički vratio u Superligu, sve do danas nije uspeo da pobedi Partizan. Odigrano je bilo deset mečeva, tri su završena nerešeno, sedam pobedama crno-belih, koji ukupno gledano sada imaju 46-27-12 u mečevima sa "Realom sa Nišave".

Izvor: MONDO

Radnički: A. S. Jovanović – Petrović, R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović – Marjanović, Đuričković – A. M. Jovanović, Tomić, Apostolović (od 84. Todorović) – Mrkić (od 91. Mitrović).

Klupa: Konovalov, Đorđević, Stevanović, Aleksa Jovanović, Krstić, Mitrović, Petković.

Partizan: Jovičić – Bandalovski, Gogua, Milenković, Bogosavac – Everton, Kosović, Lukić – Golubović, A. Stevanović, Božinov (od 64. Vlahović).

Klupa: Kljajić, Subić, Jevtović, Petrović, M. Stevanović, Vlahović, Fofana.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ: Zaslužena pobeda Radničkog, koji je sada prišao na bod zaostatka Vojvodini i Čukaričkom.

90+2 - 18 godišnjeg Mrkića menja 17-godišnji Mitrović.

90 - STATIVA! OFSAJD!

Ponovo je veliku šansu imao Mrkić, ali je bio i malo neprecizan i malo u ofsajdu. Međutim, suština je da Radnički na ulasku u nadoknadu vremena konstantno napada, kao da gubi, a ne obratno...

88 - ŠANSA!

Umalo 2:0 za Radnički. Specijal iz auta izvele su Nišlije, a glavomet u kaznenom prostoru Partizana nije u gol pretvorio Đuričković, čiji je udarac otišao malo iznad prečke.

87 - Konačno kakva-takva šansa za Partizan, Stevanović je pobegao po levoj strani, ali je iskosa uputio nešto između šuta i centaršuta. Neprecizno, a opet prejako za Vlahovića...

84 - Prva izmena u timu Radničkog, Todorović umesto Apostolovića. Nešto defanzivnija varijanta Rastavca.

81 - Dok se Apostoloviću ukazuje pomoć, trener Radničkog Rastavac pita koliko još ima do kraja.

79 - Bliži se kraj, a Partizan konstantno u svom šesnaestercu.

74 - Partizan apsolutno ništa ne može da uradi danas. Iako vodi, Radnički je opasniji, konkretniji, ofanzivniji...

67 - GOL, ALI PONIŠTEN!

Radnički je postigao gol posle lepe akcije cele ekipe, Jovanović je sjajno proigrao 19-godišnjeg Mrkića, koji je hladnokrvno primio loptu, "bacio" Jovičića na tlo i onda postigao gol, ali je sudijska trojka sa Mažićem na čelu prethodno prekinula akciju zbog Mrkićevog ofsajda.

Teško je proceniti da li ga je bilo, moguće da su odlučivali centimetri.

Pogledajte.

FK Radnikčki Niš - FK Partizan 0:0 - poništen gol Radničkog 66'
Izvor: YouTube



64 - Po tradiciji, sredinom drugog poluvremena izlazi Božinov, a ulazi 16-godišnji Vlahović.

62 - Potrošeno je 17 minuta igre u drugom delu ni na šta. Na ispucavanja, duge lopte i netačne pasove. Lošu igru svih na terenu dodatno otežava zaista jak vetar, koji povremeno "kontroliše" let lopte, ali ni domaći ni gosti ne odustaju od dugih lopti u prkos tome...

52 - Bez šansi na startu drugog dela.

47 - Počelo je drugo poluvreme. Bez izmena na obe strane.

Zanimljiva situacija na poluvremenu koju su kamere Arene sport prenosile uživo. Kada su se igrači povukli u svlačionice, na terenu se pojavila zbunjena devojka, a ispostavilo se da ju je na centru čekao dečko, koji ju je tom prilikom zaprosio "uživo" i, naravno, nije bio odbijen.

Čestitamo!

Poluvreme: Loša igra, malo šansi, nepovezane akcije, pljusak, i dve šanse Radničkog, od kojih je druga napravila razliku.

40 - GOOOOOOOL! I TO KAKAV!

Radnički vodi 1:0 fantastičnim golom Marjanovića. Ponovo, kao u 12. minutu kada se u šansi našao Jovanović, odbrana Partizana pukla je po levoj strani, odakle je sevnula desnica Marjanovića, koja je do maksimuma nategla odbranu Jovičićevog gola.

Pogledajte!

GOAL Marjanovic [1-0] ( FK Radnicki Nis - FK Partizan ) 2015/2016 HD
Izvor: YouTube



38 - Nije nemoguće da se ovo poluvreme završi sa samo onom jednom šansom Radničkog...

33 - Zajedno sa pomračinom, spustila se i kiša.

32 - Na "Čairu" ništa novo. Igra se na prostoru između dva šesnaesterca.

24 - Prvu pravu šansu videli smo u 12, a 12 minuta kasnije upis može da glasi samo ovako - borba na sredini terena, mnogo grešaka u predaji, bez prave ideje kako do šanse.

12 - ŠANSA!

Kapiten Radničkog, Jovanović, imao je odličnu šansu, kada mu je Bulatović dao pravi pas, ali je iskosa sa desne strane šutirao oštro, jako, malo iznad prečke. Crno-beli su tražili ofsajd, ali bez ikakvog razloga, jer Mrkić i Apostolović jesu bili u nedozvoljenoj poziciji, ali ne i Jovanović, koji se ubacio iz drugog plana i propustio šansu utakmice za sada.

FK Radnikčki Niš - FK Partizan 0:0 - šansa za Jovanovića 12'.
Izvor: YouTube



7 - Radnički igra srčano na početku utakmice, a opasnu kontru domaćina u 7. minutu nojerovskim istrčavanjem zaustavio je Jovičić, koji je glavom izbio loptu u aut ispred Mrkića, napadača koji je vešto izbegao ofsajd zamku i zatrčao se ka golu Partiuzana.

3 - Prva prilika za Partizan, tačnije za Božinova. Posle smušene reakcije odbrane Radničkog, Bugarin se našao u iznenadnoj šansi, ali je iskosa sa desne strane pogodio spoljni deo mreže.

1 - Počeo je meč!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC