• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi vode Rašforda na EURO?

Autor mondo.rs

Markus Rašford, momak koji je tek nedavno debitovao za Mančester junajted, uvršten u širi spisak Engleske za Evropsko prvenstvo ovog leta u Francuskoj. Pozvan i Vilšir koji je odigrao ukupno 141 minut ove sezone!



Roj Hoždson je razmišljao i prelomio. Odabrao je 26 igrača (širi spisak), koji konkurišu za tim koji će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj. 

Možda najveće iznenađenje na spisku jeste Markus Rašford, napadač Mančester junajteda, momak koji je tek postao punoletan (31. oktobra prošle godine napunio je 18 godina) i koji je rođen godinu dana nakon što je Engleska bila domaćin EP-a (1996. godine).

Rašford je debitovao tek nedavno, u drugoj polovini tekuće sezone, ali je pokazao sav potencijal. Ipak, mnogi će reći da je za njega prerano. Tako ne misli Roj Hodžson.

"On je svakako zaslužio da bude na širem spisku, a ne vidim razloga i da ne izbori mesto u timu", izjavio je selektor engleske reprezentacije nakon što je saopštio imena 26 igrača na koje računa na pripremama.

U prvim reagovanjima na ovaj Hodžsonov spisak, stručnjaci procenjuju da će sa spiska otpasti napadač i dvojica vezista (Rašford je, smatraju, upravo taj napadač).

Međutim, Hodžsonova izjava na konferenciji za novinare je u raskoraku sa tim procenama. On ima veliko poverenje u ovog momka.

Videćemo...



Još jedno iznenađenje je i što je na spisku 24-godišnji Džek Vilšir iz Arsenala, koji je tek proteklog vikenda prvi put bio starter u prvenstvu, nakon što se oporavio od loma noge (avgusta prošle godine). On je ove sezone odigrao ukupno 141 minut! Dakle, ni cele dve utakmice!

Na spisku je i momak čiji je klub upravo ispao iz Premijer lige - Njukasl. Reč je o Andros Tauzendu.

Evo celog spiska:

golmani - Džo Hart (Mančester siti), Frejzer Forster (Sautempton) i Tom Hiton (Barnli); 

Odbrambeni igrači: Geri Kejhil (Čelsi), Kris Smoling (Mančester junajted), Kajl Voker (Totenhem), Natanijel Klajn (Liverpul), Džon Stouns (Everton), Deni Rouz (Totenhem), Rajan Bertrand (Sautempton);

Vezni igrači: Dele Ali (Totenhem), Ros Barkli (Everton), Džejms Milner (Liverpul), Džordan Henderson (Liverpul), Adam Lalana (Liverpul), Fabijen Delf (Mančester siti), Erik Dajer (Totenhem), Deni Drinkvoter (Lester), Rahim Sterling (Mančester siti), Androuz Tauzend (Njukasl), Džek Vilšir (Arsenal);

Napadači: Džejmi Vardi (Lester), Hari Kejn (Totenhem), Vejn Runi (Mančester junajted), Danijel Staridž (Liverpul) i Markus Rašford (Mančester junajted).


Svi selektori imaju rok do 31. maja da odrede 23 igrača za Evropsko prvenstvo. EP počinje 10. juna, a Engleska je u grupi sa Rusijom (11. jun), Velsom (16. jun) i Slovačkom (20. jun).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC