• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAUREATI: Sezona crveno-belih, Vijeire i Božovića!

Autor mondo.rs

Na svečanosti Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", proglašeni su najbolji igrač Superlige, najbolji trener i sastav idealnog tima, koji čini sedmorka novog prvaka.

 LAUREATI: Sezona crveno-belih, Vijeire i Božovića! Izvor: MONDO/V. Sukdolak

Izbor za igrača Superlige Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" doneo je samo jednu dilemu. Koji će od trojice predloženih fudbalera novog šampiona Crvene zvezde poneti titulu?

Glasovima 338 superligaških fudbalera, nagrada za najboljeg igrača sezone pripala je Ugu Vijeiri, koji je iza sebe ostavio saigrače Aleksandra Kataija i Marka Grujića.

"Nažalost, još ne govorim srpski, ali potrudiću se da naučim za sledeću godinu. Ovo je priznanje za najboljeg fudbalera Srbije i posebno mi je drago, jedno mi je od najznačanijih u karijeri. Iza ovoga stoji izuzetno naporan rad čitave sezone, zahvalio bih se svima, porodici, prijateljima i u ovom trenutku ne postoje reči kojima bih opisao kako se osećam. Stoga mogu iz srca da poručim veliko 'Hvala' svima", rekao je napadač Zvezde novinarima.

Portugalski centarfor, prvi strelac lige sa 21 postignutim golom, dobio je najviše glasova i predvodi napad idealnog tima, koji je ovog ponedeljka takođe proglašen. "Najboljih 11" čini sedam fudbalera Crvene zvezde, trio Čukaričkog i jedan igrač Partizana.

Tim sezone:

Damir Kahriman (Zvezda) - Filip Stojković, Bojan Ostojić (Čukarički), Aleksandar Luković, Luis Ibanjez (Zvezda) - Nemanja Mihajlović (Partizan), Aleksandar Katai, Mičel Donald, Marko Grujić (Zvezda) - Andrija Pavlović (Čukarički), Ugo Vijeira (Zvezda).

Članovi idealnog tima: Grujić, Kahriman, Luković, Katai, Ostojić, Pavlović i Stojković
Izvor: MONDO/V. Sukdolak

Nagradu za najboljeg trenera godine dobio je Miodrag Božović, šef struke novog prvaka, a u konkurenciji za to priznanje bili su i Nenad Lalatović (Vojvodina) i Milan Rastavac (Radnički Niš).

 Dok je voditeljka čitala njegovo ime, dodala je i da je nedavno potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, što je naglasio na početku obraćanja skupu.

"Ovo za dve godine je vrlo relevantno, jer kao što je poznato - iza trenera stoje samo rezultati. Ovo je za mene najdraža nagrada, jer sam izabran od ljudi iz fudbala, odnosno igrača. Da su me birali novinari - verovatno ne bih bio izabran. Mnogo mi je drago što sam osvojio šampionsku titulu i zahvalio bih se svojim fudbalerima, jer su oni najbolji, a sa lošim igračima ni dobar trener ne može da napravi rezultat", rekao je Božović.

Miodrag Božović, trener Zvezde i Danko Lazović, bivši napadač Partizana
Izvor: MONDO/V. Sukdolak

Ceremoniji sindikata "Nezavisnost" prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima su bili i Dragan Džajić, Dušan Maravić, Stanislav Karasi, novi selektor Slavoljub Muslin, Zoran Bata Mirković, Danko Lazović, Zvezdan Terzić... Ceremoniju je otvorio predsednik sindikata Mirko Poledica.

U  konkurenciji za mesto u idealnom timu bili su:

GOLMAN:

U konkurenciji za golmana bili su: Aleksandar Jovanović (Radnički Niš), Damir Kahriman (Crvena zvezda) i Nemanja Stevanović (Čukarički).

ODBRANA:

U konkurenciji na poziciji desnog beka bili su: Miroslav Vulićević (Partizan), Ivan Bandalovski (Partizan) i Filip Stojković (Čukarički).

U konkurenciji za pozicji centralnog beka bili su: Bojan Ostojić (Čukarički), Savo Pavićević (Crvena zvezda), Aleksandar Luković (Crvena zvezda), Radoš Bulatović (Radnički Niš), Mario Maslać (Borac) i Zoran Rendulić (Crvena zvezda).

U konkurenciji na poziciji levog beka bili su: Miroslav Bogosavac (Partizan), Stefan Živković (Čukarički) i Luis Ibanjez (Crvena zvezda).

VEZNI RED:

U konkurenciji za najbolje vezne igrače bili su: Saša Ilić (Partizan), Aleksandar Katai (Crvena zvezda), Marko Grujić (Crvena zvezda), Nemanja Mihajlović (Partizan), Darko Brašanac (Partizan), Mičel Donald (Crvena zvezda), Slavoljub Srnić (Crvena zvezda) i Samuel Ovus (Radnik).

NAPADAČI:

U konkurenciji za napadača bili su: Valeri Božinov (Partiazan), Andrija Pavlović (Čukarički), Srđan Vujaklija (Borac) Ugo Vijeira (Crvena zvezda) i Nenad Marinković (Voždovac).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC