• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imućni biznismeni ulaze u FSS

Autor mondo.rs

Kada bude postao predsednik Saveza, a jedini je kandidat, Kokeza će u Izvršni odbor uvesti trojicu fudbalera i trojicu biznismena. Za sada...

 Kokeza-predsednik-FSS-Babovic-Bojovic-i-Bajcetic-u-Izvrsnom-odboru Izvor: MN PRESS

Od fudbalera – Savo Milošević, Goran Bunjevčević i Ivica Kralj.

Od biznismena – Milija Babović, Dobroslav Bojović i Darko Bajčetić.

Za početak...

Ova šestorka činiće srce Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije ako (čitaj: kada) Slaviša Kokeza uskoro postane predsednik, a jedini je kandidat na dugo čekanim izborima u fudbalskoj organizaciji.

List "Informer" navodi da je Kokeza već odlučio kojim će se ljudima okružiti, nakon što u fotelju rezervisanu za predsednika FSS prvi put sedne neko drugi, osim Tomislava Karadžića, posle punih sedam godina.

Aktuelni sastav IO FSS čine: Tomislav Karadžić, Ivan Ćurković, Željko Kojić, Goran Milanović, Savo Milošević, Slaviša Kokeza, Ratko Borovnica, Žarko Stevanović, Ratomir Babić, Branko Stojaković, Veljko Odalović, Dragan Obradović, Dragan Subotić, Dragan Simović, Dragan Pantelić, Marjan Rnić i Dragan Lazović.

Podsećamo, nakon što je tadašnji predsednik Zvezdan Terzić otputovao u inostranstvo iz kog se dugo nije vraćao, u februaru 2008. godine Karadžić je kao potpredsednik Saveza preuzeo njegovu funkciju i na njoj ostao do danas.

"Informer" Babovića predstavlja kao vlasnika "Viktorija grupe", bivšeg člana Uprave FK Partizan, koji je ranije bio angažovan u IO FSS i koji zna kako Savez funkcioniše. Babovićev sin, Stefan, bivši je reprezentativac Srbije i u više navrata fudbaler Partizana.

Bojović je predstavljen kao predsednik Upravnog odbora kompanije "Napred", dok je Bajčetić predsednik kompanije "Centro štampa holding".

"Sa svima su obavljeni razgovori, oni su zainteresovani da preuzmu odgovornost i pomognu oporavku našeg fudbala", navodi neimenovani izvor "Informera", koji konstitutivnu Skupštinu FSS najavljuje za 20. maj.

"Kokeza će biti izabran za predsendika, njegova ideja je da zaduženja budu podeljena tako da svako radi ono u šta se najbolje razume. Recimo, oni članovi koji su iz sporta biće zaduženi za sportska pitanja, a biznismeni će se baviti organizacijom", navodi isti izvor.

"Naravno, ako se slože kockice, biće mi čast da budem član Izvršnog odbora FSS. Ja sam već 20 godina u sportu i kod mene se zna, što mislim to i kažem", rekao je za "Informer" jedan od Kokezinih budućih saradnika, Bojović.

Sastav Izvršnog odbora potom trebalo bi da dopune predsednici regionalnih saveza, a to su Novica Tončev (Istok), Branko Stojaković (Zapad), Dragan Simović (Vojvodina) i budući predsednik Fudbalskog saveza Beograda, tj. Kokezin naslednik na toj funkciji, koji će naknadno biti izabran.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC