• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žarko Zečević: Ćurković je izuzetan čovek

Autor mondo.rs

Nekadašnji generalni sekretar Partizana Žarko Zečević o kandidatu za predsednika kluba Ivana Ćurkovića i o nikad ostvarenom planu novog stadiona Partizana, a bio je veoma blizu...

 Zarko-Zecevic-pred-vanrednu-Skupstinu-Partizana Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS


Žarko Zečević je oduvek bio važan čovek Fudbalskog kluba Partizan. Dugo godina i najvažniji. Zahvaljujući njemu, Partizan je prvi u regionu imao moderan trenažni centar (takozvani "Zemunelo").

Imao je viziju i želju da napravi novi stadion Fudbalskog kluba Partizan, koji bi bio jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope. Bio je plan da se sadašnji stadion Partizana preuredi ili renovira u moderan sportski objekat, koji bi imao višestruku namenu, sa poslovnim prostorom, šoping centrom, hotelom...

Jedna odluka, jedan papir delio ga je od toga...

"Mi smo tada, u smislu finansiranja, bili zatvorili krug sa šoping molom i hotelom. Prošli smo regulacioni plan, ali bili smo zakočeni. Tada nije postojala politička volja da se to zatvori. Neću da optužujem bilo koga, jednostavno bili smo sprečeni da završimo projekat. Ubeđen sam da te 2006, 2007. godine, kada smo imali sve projekte na stolu i kada je Skupština grada Beograda trebalo samo da usvoji Urbanistički plan za tu lokaciju i lokaciju Crvene zvezde, dakle da tada nismo bili zakočeni, Partizan bi 2010. godine igrao na novom stadionu, koji bi u ovom delu Balkana bio jedan od najmodernijih stadiona i na kojem bi reprezentacija mogla da igra svoje utakmice, čak i da konkuriše za održavanje finala utakmica Lige Evrope, recimo", rekao je Zečević za TV Partizan.

Upitan da li bi Patizan mogao da završi taj plan u bliskoj budućnosti, Zečević je rekao da su sada drugačije, odnosno lošije ekonomske prilike, nego tada.

"Tada je bio procvat ekonomije u svetu. Sad u ovim okolnostima, nisam veliki optimista. Ali, uvek treba pokušavati, jer ko ne pokušava ništa, ne može ništa ni da uradi", kaže on.

Zečevićev intervju za TV Partizan je prvi koji je on dao pred vanrednu Skupštinu kluba, na kojem će podržati kandidata aktuelnog rukovodstva Ivana Ćurkovića. Zečević je član Skupštine kluba i "najvažniji je igrač" u svim izborima u klubu u proteklih nekoliko decenija.

Njegova "struja" nikad ne gubi. Uostalom, on je i uticao na dolazak novog rukovodstva decembra 2014. godine, kada je smenjen Dragan Đurić i njegovi saradnici.

Sada je na strani Ivana Ćurkovića, čoveka koga poznaje više od 40 godina, a prethodnih nedelja ta opcija dobila je opoziciju u vidu grupe koju predvodi Nenad Bjeković, upravo dugogodišnji Zečevićev prijatelj i saradnik.

"Bjekovićeva grupa", koja sebe naziva "Crno-bela familija", primirila se nakon što je pred stadionom, pre dve nedelje, pokušan napad na direktora Milošđa Vazuru, a tom prilikom je brutalno pretučen član njegovog obezbeđenja.


Zečević nije pričao o tome, o opoziciji, već je o predstojećoj skupštini govorio samo kroz "lik i delo" Ivana Ćurkovića.

"Ćurkovića znam 40 i kusur godina. Reč je o izuzetnom sportskom radniku, visokih moralnih kvaliteta, izuzetno pragmatičnom i disciplinovanom čoveku. On svako jutro kad ustane zna u minut svoj program tog dana, ima sve zapisano, video sam da ima dokumentaciju u poslednjih 40 godina gde je bio, šta je radio... I ovi meseci pokazuju njegove organizacione sposbnosti i kvalitete, koje retko ko, ko je toliko vremena proveo u sportu, ima", kaže Zečević, jasno aludirajući za koga će dići dva prsta na vanrednoj Skupštini kluba 24. maja.

Zečević je pričao i o Sportskom centru Partizana u Zemunu, ističući da je on izgrađen isključivo od sredstava koje je klub zaradio i to preko ondašnje igre na sreću TV Bingo, jer je klub prepoznao trenutak da se uključi u to.

"Ni dinara kredita nismo utrošili, to su isključivo bila sredstva koje je Partizan stekao asvojim poslovima, najviše od TV Bingo (kupovali su se tiketi na metar i svake nedelje je išao konvoj po gradovima)... Prihod od te igre je 80% pokrivao troškove izgradnje, a ostalih 20% transferi, marketinške aktivnosti...", kaže Zečević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC