• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinez kupuje Aston Vilu: Cena? Jedan Sterling!

Autor mondo.rs

Vlasnik Aston Vile Rendi Lerner je još pre dve godine saopštio da želi da proda "posrnulog velikana", ali je morao da sačeka sve do ispadanja u Čempionšip kako bi se potencijalni kupac javio.

Iza Aston Vile je katastrofalna sezona.

Nekadašnji prvak Evrope iz 1982. godine, i tim koji nikada do sada nije ispadao iz Premijer lige, takmičenja koje je oformljeno tek 1992. godine, dočekao je to da aktuelnu sezonu završi sa samo 17 osvojenih bodova iz 38 mečeva sa članovima najjače engleske lige.

Iz tog razloga od naredne godine igraće u nižem rangu.

Kada je Rendi Lerner pre tačno deset godina pazario ovaj tim iz Birmingema počeo je da pravi dobre rezultate sa njim, a najbolji su svakako bili u eri Martina O'Nila, nakon koga se pak, promenilo mnogo menadžera, a naročito fudbalera.

Već dve godine ovaj milijarder pokušava da proda klub koji ga više ne zanima, a tek po ispadanju u Čempionšip, pronašao je potencijalnog kupca.

Kako javljaju ostvrski mediji za klub iz Birmingema su se javila četiri zainteresovane strane, ali je klub odlučio da pregovara sa neimenovanim biznismenom iz Kine koji je poslao i konkretnu ponudu od 60 miliona funti, što nam dovoljno govori u kakvom je stanju Aston Vila.

To je nešto više od cene koju je Mančester siti dao za Rahima Sterlinga prošlog leta (55 miliona funti).

Međutim, cena od 60 miliona funti bi navodno zadovoljila Lernera, pošto je u pitanju isti novac za koji je on klub kupio pre jedne decenije, a već su se pojavili i imena prvih menadžera koja bi mogla da otpočnu "novi život" Aston Vile. Najzanimljivije je svakako ime Roberta di Matea, menadžera koji je sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona, a vodio je i VBA i Šalke.

Navijači su protestovali čitave sezone protiv američkog vlasnika i imali kampanju bojkota utakmica Aston Vile, ali ni to nije uspelo da spasi njihov tim ispadanja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC