• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop: Ja sam verovao, stadion nije!

Autor mondo.rs

Pročitajte šta je posle gorkog poraza u finalu Lige Evrope rekao menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Uglavnom nasmejan sa urođenim smislom za humor, večeras skamenjen i zagledan u jednu tačku.

Pravo sa terena Sent Jakob Parka u Bazelu, gde je njegov tim doživeo fijasko u drugom poluvremenu finala Lige Evrope, harizmantični menadžer Liverpula Jirgen Klop stao je pred kamere i pokušao da objasni ono što se dogodilo u meču sa Seviljom.

Nije uspeo. Kao da nije ni pokušao...

Akcenat je stavio na tome da se iz preokreta od 1:0 do 1:3 može mnogo na učiti. A, kako je do tog preokreta došlo... Možda kad se glave ohlade, pre svega njegova.

"Moramo da naučimo nešto iz ovog iskustva. Izgubili smo veru, a za to sam pre svega ja odgovoran. Nemam ni trunke kritika za svoje igrače", rekao je nekako Nemac.

"Sa startom utakmice nisam bio srećan, ali postigli smo divan gol i imali poništen gol. Uglavnom je 1:0 na poluvremenu dobar rezultat", prokomentarisao je Klop i onda apostrofirao izjednačujući pogodak Sevilje posle samo 19 sekundi igre u nastavku.



"Taj prvi gol nije bio problem, problem je ono što se dogodilo posle. Izgubili smo potpuno veru u naš stil igre, izgubili smo oštrinu, bili smo nervozni u odbrani. To pokazuje da naš napredak nije onakav kakvim smo se nadali da jeste", rekao je čovek koji je preuzeo ovu ekipu pre sedam meseci, ostao ispod crte za Ligu Evrope u Premijer ligi, a izgubio dva finala u kojima je mogao da obezbedi "redsima" Evropu naredne sezone.



U finalu Liga kupa koje je vredelo plasmana u Ligu Evrope izgubio je od Mančester sitija posle penala, u finalu Lige Evrope, koje je vredelo plasmana u Ligu šampiona, izgubio je od tima kojeg su njegovi momci potpuno nadigrali u prvih 45 minuta.

"Moramo da nastavimo dalje i naučimo nešto iz ovog iskustva. Siguran sam da ćemo izaći iz ovoga jači. Trenutno, veoma sa razočaran i frustriran...", dodao je.

Ipak, istakao je da ne očekuje da će igrati imati vere u sebe u budućnosti, već...

"Ne očekujem da veruju u sebe, oni moraju da imaju to u sebi. U suprotnom, nećemo stići na nivo na kojem moramo da budemo. Sada je moj posao da ne dopustim igračima da ih pritisak previše slomi. A videli smo u utakmici da to može da im se dogodi, trenutno. Nakon što su postigli prvi gol, sve se promenilo", rekao je Klop.

"Pretpostavljam da su mnogi pomislili da smo baš mi tada mogli ponovo da promenimo tok stvari, ali se to nije dogodilo. Golovi koje smo primali su bili previše laki, nije to smelo da se dogodi. U ovom trenutku ja sam taj koji je odgovoran za naše izdanje. Neće biti kritika prema igračima i o tome sam već pričao sa njima", rekao je i obrazložio.

"Jednostavno, niko na stadionu nije verovao, ja sam verovao i mislio da možemo, ali to nije bilo dovoljno".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC