• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza: Potrebni su ljudi kao Karadžić

Autor mondo.rs

Novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije prvi put je razgovarao sa novinarima u novoj ulozi.

Izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FSS) protekla je očekivano i Slaviša Kokeza jednoglasno je izglasan za predsednika.

Delegati su doskorašnjem potpredsedniku FSS i predsedniku Fudbalskog saveza Beograda dali mandat da do 2020. vodi srpsku "Kuću fudbala" i to bez glasa protiv.

"Jako sam počastvovan što ću četiri godine biti na čelu Saveza, moj tim će uraditi sve što je u našoj moći da budemo uspešni. Akcenat je na 'A' reprezentaciji i uz pomoch navijača, klubova i medija, želimo da obezbedimo bolju amosferu i bolje uslove na putu ka Svetskom prvenstvu u Rusiji", rekao je Kokeza posle sednice u razgovoru sa novinarima.

Takođe jednoglasno, ali bez glasova predstavnika Crvene zvezde, koji su napustili skup, Tomislav Karadžić izglasan je na novu funkciju počasnog predsednika FSS.

Kokeza je istakao značaj bivšeg predsednika za rad čitave organizacije i objasnio da mu je veliko zadovoljstvo što će sarađivati i u narednom periodu.

"Biće od velike pomoći sa svojim iskustvom, iako neće imati pravo glasa. Potrebni su nam takvi ljudi", izjavio je novi predsednik FSS.

Kokeza je potom označio da je izgradnja nacionalnog stadiona veoma važan poduhvat, oko kojeg su već preduzeti određeni konkretni koraci.

"Ne mogu da kažem tačnu lokaciju, ali smo već smo obavili sa gradonačelnikom Malim da vidimo koju bi lokaciju mogao Grad da ponudi. Projekat izgradnje stadiona je velka investicija i naravno da FSS ne može sam da odradi taj projekat, bez pomoći UEFA i države".

Novi prvi čovek srpskog fudbala najavio je da će Savez dobiti nove prostorije, kako bi sve strukture bile zajedno na jednom mestu, za razliku od sadašnjih na Terazijama. Ujedno, najavio je da će se Savez boriti da reši problem sa huliganstvom na stadionima i tražiche pomoć od državnih institucija, ali i FIFA i UEFA.

Prema njegovim rečima u narednim danima upoznaće se sa inicijativom FSS oko žalbe CAS-u zbog ulaska Kosova u UEFA i FIFA.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC